Adevăratul scop al ”Războiului lui Putin” | Lavrov: ”Își propune să pună capăt dominației SUA și a altor state occidentale pe arena internațională”

Adevăratul scop al ”Războiului lui Putin” | Lavrov: ”Își propune să pună capăt dominației SUA și a altor state occidentale pe arena internațională”
Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusie / Foto – Profimedia

Conflictul din Ucraina a fost și este disecat de analiști politici și de strategi militari, iar liderul de la Kremlin – după ce declarase, inițial, că nu va invada țara vecină – a transmis că se dorește ”denazificarea” Ucrainei și protejare filorușilor din regiunea Donbas.

De la bun început, modul în care s-au poziționat și s-au mișcat în teren trupele ruse a ridicat numeroase semne de întrebare, concluzia fiind aceea că Vladimir Putin dorește, de altfel, cu mult mai mult.

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, a declarat – luni, 11 aprilie, în timpul unei conferințe de presă – că această ”operațiune militară specială” (așa cum a fost etichetat războiul din Ucraina, de la bun început, la Kremlin) are ca scop principal blocarea dominației SUA și a statelor occidentale care sprijină politica americană.

”Operațiunea noastră militară specială își propune să pună capăt expansiunilor neîngrădite și cursului neîngrădit către dominația totală a SUA și a altor state occidentale sub ea pe arena internațională”, a transmis Lavrov, citat de agenția TASS.

Lavrov, retoric: ”Nu avem voie să reacționăm la această amenințare, chiar la granițele noastre”

Serghei Lavrov a insistat, de altfel, menționând că ”o astfel de dominație este construită cu încălcări oribile ale dreptului internațional”.

Ministrul rus de Externe a dat ca exemplu Kosovo, pornind de la ideea că independența Crimeei nu poate fi contestată de Ucraina, SUA sau alte state occidentale, dar a adus în atenție și Irakul. În continuare, Lavrov a păstrat linia conform căreia în Ucraina sunt dezvoltate laboratoare biologice care amenință Rusia, iar ”neo-naziștii și ultra-radicalii cresc”.

”Este posibil să recunoaștem independența Kosovo fără un referendum, dar este imposibil să recunoaștem independența Crimeei, declarată în urma unui referendum, observat de sute de reprezentanți străini obiectivi, reprezentanți ai publicului străin. SUA și-au imaginat o amenințare la securității lor naționale, la mii de kilometri distanță, în Irak, dar – când au bombardat-o și nu au găsit nicio amenințare acolo –  nici măcar nu și-au cerut scuze. Și când neo-naziștii și ultra-radicalii cresc chiar la granițele noastre, zeci de laboratoare biologice se creează sub supravegherea Pentagonului, realizându-se câteva experimente care urmăresc în primul rând dezvoltarea armelor biologice – documentele descoperite nu lasă loc de îndoială – atunci nu avem voie să reacționăm la această amenințare, chiar la granițele noastre, nu dincolo de ocean”, a mai spus Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
FOTO. Transformarea incredibilă a unuia dintre cei mai bogați români, la 67 de ani, după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă....
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin este învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce ţări europene vor...
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
Ungaria NU vrea să renunțe. Alianța care o scoate definitiv din Europa
Încă o lovitură pentru Simona Halep. Necazurile se țin lanț
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Paște de basm pentru Medana și Alin Oprea! Cum au sărbătorit cei doi în Cluj:...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cercetătorii au găsit o mutație care protejează oamenii de îmbătrânire