Nikolay Patrushev, ”mâna dreaptă a lui Putin”, critică Vestul: ”A subminat stabilitatea strategică în Europa și Orientul Mijlociu, a pus în pericol arhitectura securității în Regiunea Asia-Pacific”

Nikolay Patrushev, ”mâna dreaptă a lui Putin”, critică Vestul: ”A subminat stabilitatea strategică în Europa și Orientul Mijlociu, a pus în pericol arhitectura securității în Regiunea Asia-Pacific”
Publicat: 18/05/2022, 17:37
Actualizat: 18/05/2022, 18:05

Considerat ”mâna dreaptă a lui Vladimir Putin”, dar și ”creierul” din spatele multor acțiuni ale liderului de la Kremlin, Nikolay Patrushev – secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, fost ofițer de informații și ex-director FSB – a declarat că stabilitatea lumii a fost subminată de țările occidentale.

Nikolay Patrushev a încercat să explice acuzațiile aduse țărilor occidentale, menționând că – după apariție unor noi centre de putere -, lumea a devenit din ce în ce mai instabilă ”din cauza reticenței anumitor țări de a-și pierde dominația geopolitică”.

”Aceste țări, sfidând interesele celorlalți, au distrus în mod intenționat sistemul de stabilitate internațională și au ignorat propunerile Rusiei de  garantare a securității”, a declarat Patrushev, citat de TASS.

Consiliul de Securitate al Rusiei este un organism consultativ în materie de securitate națională, având 12 membri permanenți: președintele Federației Ruse, premierul, președinții celor două camere (Consiliul federal și Duma de stat ), șeful de cabinet al președintelui, 3 miniștri (apărare , afaceri externe și afaceri interne ), directorii FSB , SVR, Garda Rusă și secretarul consiliului.

Patrushev vede Rusia un ”factor de stabilitate”: ”Țările occidentale au destabilizat situația economică a lumii”

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei a mai acuzat țările occidentale că au destabilizat economia mondială prin pachetele de sancțiuni împotriva Rusiei.

În același timp, Patrushev și-a făcut publică și certitudinea personală conform căreia Rusia este o țară care se străduiește ”să asigure stabilitatea în interesul întregii lumi”.

”Stabilitatea strategică a fost perturbată în Europa și Orientul Mijlociu și arhitectura securității din Regiunea Asia-Pacific a fost pusă în pericol. Războiul de sancțiuni împotriva Rusiei a destabilizat brusc situația economică din întreaga lume. Multe țări sunt confruntat cu riscul de foamete. În aceste condiții, țările care se străduiesc cu adevărat să asigure stabilitatea în interesul întregii lumi, inclusiv Rusia, sugerează dezvoltarea unei agende unificatoare pașnice, sigure, deschise și bazate pe cooperare, care să vizeze în cele din urmă dezvoltarea socio-economică a statelor. Totuși, acest lucru va fi dificil de realizat fără acțiune coordonată și concertată a întregii comunități mondiale”, a mai declarat Nicolay Patrushev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

Patrushev: ”Serviciile de informații, noua aristocrație a Rusiei”

Nikolay Patrushev este de profesie inginer și, în anii `90, a făcut carieră în Serviciul Federal de Securitate (FSB), succesor al Comitetului Securității Statului (KGB). Atunci când Vladimir Putin a devenit prim-ministru – în 1999 – Nikolay Patrushev i-a succedat în funcția de director.

După preluarea mandatului, a acordat un interviu cotidianului rus Komsomolskaya Pravda. Nikolay Patrushev declara senin că serviciile de informații pot fi considerate ”noua aristocrație a Rusiei”.

Când a fost întrebat dacă toți acești spioni nu ar reprezenta o amenințare, pe termen lung, la adresa democrației, acesta a răspuns că remarca servește doar la ”știrbirea încrederii în noul guvern”.

Totuși, potrivit lui Nikolay Patrushev, Rusia ar avea nevoie de ”oameni duri”, capabili să facă față tuturor ”contradicțiilor și amenințărilor emergente”, oameni care înțeleg sintagma ”spiritul serviciului public”.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
El este Cristian, polițistul care și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă la Galați: „Doi...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
INTERZIS pe tot teritoriul României. Legea pe care niciun român nu o va încălca
Buletinele vor fi înlocuite de noua carte de identitate pe model european
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Ce substanță radioactivă a fost găsită în urina fumătorilor de țigări electronice?