EXCLUSIV | Poliția ia măsuri fără precedent după scandalul drogurilor de la festivalul Saga. Narcomanii vor fi căutați cu câini special antrenați

EXCLUSIV | Poliția ia măsuri fără precedent după scandalul drogurilor de la festivalul Saga. Narcomanii vor fi căutați cu câini special antrenați
Publicat: 09/06/2022, 18:37
Actualizat: 09/06/2022, 19:17

Poliția Română urmează să ia măsuri fără precedent pentru reducerea traficului și consumului de stupefiante, după scandalul generat atât de incidentele grave soldate cu un mort și alte trei persoane intubate pentru supradoze de droguri și alcool, cât și de numărul uriaș de dosare penale întocmite pentru deținere de droguri de risc și de mare risc pentru consum propriu.

Bilanțul final anunțat de DIICOT cu privire la numărul de dosare penale întocmite pentru deținere și consum de droguri, la festivalul Saga, organizat în perioada 3-5 iunie 2022, pe Arena Națională, a determinat autoritățile să caute soluții în regim de urgență.

Potrivit DIICOT, au fost înregistrate, până în prezent, 74 de cauze penale, dintre care patru imediat după festival și 70 pe 9 iunie, în urma proceselor verbale de constatare primite de la polițiștii și jandarmii care au fost pe Arena Națională în cele trei zile ale evenimentului. Anchetele vor viza fapte de deținerea de droguri de risc și de mare risc pentru consum propriu.

Traficanții au intrat cu brățări de organizatori

Un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Republica Moldova, a murit din cauza unei supradoze cu droguri injectabile, în vreme ce alți doi tineri au ajuns, în comă, la spitalele „Floreasca” și „Sf. Pantelimon”.

Referitor la numărul uriaș de dosare, surse judiciare au afirmat, pentru Gândul, că stupefiantele ar fi fost cumpărate, în mare măsură, de la dealeri care au reușit să intre cu marfa în incinta stadionului.

În acest sens, ar exista indicii conform cărora aceștia ar fi intrat cu aproximativ două ore înainte, după ce ar fi făcut rost de brățări identice celor purtate de organizatori. Pe baza acestora ar fi reușit să treacă de angajații firmei de pază fără să fie controlați.

Instituțiile statului se unesc împotriva traficanților de droguri

Surse din Poliția Română au dezvăluit, pentru Gândul, că în ultimele zile au fost organizate mai multe ședințe la care au luat parte șefi din Ministerul de Interne, Poliție, Jandarmerie și reprezentanți DIICOT. Ultima dintre aceste ședințe a fost condusă, la sediul MAI, chiar de către ministrul Lucian Bode.

Sursele citate au menționat că, în urma discuțiilor, s-ar fi stabilit organizarea unei acțiuni de mari proporții împotriva traficanților de droguri de risc și mare risc.

În plus, s-ar fi pus și problema folosirii de câini specializați în depistarea stupefiantelor la evenimentele de mare anvergură, așa cum sunt festivalurile muzicale, în condițiile în care reprezintă oportunități importante pentru dealeri, care au ocazia să-și vândă drogurile în cantități mari și la prețuri de două sau de trei ori mai mari decât de obicei.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce amendă a primit un turist care s-a apropiat prea mult de o morsă din...