Procurorii antidrog încep ”vânătoarea” de traficanți de la festivalul Saga. Pentru fiecare consumator depistat va fi căutat și traficantul său

Procurorii antidrog încep ”vânătoarea” de traficanți de la festivalul Saga. Pentru fiecare consumator depistat va fi căutat și traficantul său
Sursa: Facebook Saga
Publicat: 07/06/2022, 14:28

Procurorii antidrog de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism încep o amplă căutare a traficanților de droguri care au vândut stupefiante la festivalul Saga din București, pornind de la consumatorii de stupefiante prinși de polițiști și jandarmi.

Patru dosare de cercetare a consumatorilor de droguri de la festivalul Saga, unii dintre ei prinși în flagrant de polițiști și jandarmi, au fost deja deschise. Procurorii antidrog ar putea deschide peste o sută de dosare aferente sesizărilor înregistrate de Jandarmerie și alte structuri de ordine publică privind consumul ilicit de droguri la festivalul Saga. Fiecare dosar va fi completat cu cei care le-au vândut acestora droguri, au declarat pentru Gândul surse judiciare.

Organizat pe Arena Națională din Capitală, festivalul Saga a reprezentat un record absolut în materie de dosare penale întocmite pentru deținere de droguri, în cele trei zile ale evenimentului.

Potrivit datelor de la Poliția Capitalei și Jandarmeria București, „în cele trei zile, jandarmii împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au constatat 129 de infracțiuni. Dintre acestea, 119 infracțiuni au fost pentru încălcări ale prevederilor legale privind prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri”.

Consumul excesiv de stupefiante de la acest eveniment muzical s-a soldat și cu urmări deosebit de grave, în condițiile în care un tânăr în vârstă de 25 de ani a murit de supradoză în prima zi a festivalului, în timp ce alți trei tineri au ajuns să fie intubați la spitalele Floreasca și Sf. Pantelimon.

Ce vor obligați să facă tinerii prinși consumând droguri la festivalul Saga

Sursele citate au precizat că, după ce se va finaliza ancheta, consumatorii de droguri de la festivalul Saga cercetați vor fi trimiși de către procurori la Agenția Națională Antidrog, care are competența legală de a-i integra în programe de detoxifiere, de reabilitare și integrare în societate.

Deținerea și consumul de droguri sunt interzise în România.

Potrivit Legii 143/2000, cumpărarea și deținerea de droguri de risc pentru consum propriu se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Dacă o persoană este prinsă cu droguri de mare risc pentru consum propriu, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Legea prevede pedepse mult mai mari pentru traficanții și distribuitorii de droguri. Vânzarea, cumpărarea, deținerea drogurilor de risc se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi, iar dacă este vorba de droguri de risc, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani.

În cazul traficanților care aduc în România droguri de risc, pedeapsa este de la 3 la 10 ani, iar pentru drogurile de mare risc, de la 7 la 15 ani.

Și tolerarea consumului de droguri în locuri publice amenajate este pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi.

Spectatorii de la sectorul VIP al festivalului Saga s-au drogat în fața polițiștilor

Mai mulți spectatori care au avut bilete în sectorul VIP la festivalul Saga s-ar fi drogat în văzul tuturor, cu toate că în preajma acestora s-ar fi aflat polițiști și jandarmi. În sectorul respectiv s-au aflat, pe lângă vedete, mai mulți membri ai celor mai temute clanuri din București.

Surse din rândul anchetatorilor au afirmat, pentru Gândul, fenomenul a fost atât de extins încât consumatorii de droguri aproape că nu se mai fereau atunci când își aprindeau țigările cu marijuana.

Sursele citate au mai spus că, potrivit relatărilor făcute de polițiștii sub acoperire care au supravegheat sectorul VIP, unde s-au aflat și vedete de top, mai mulți spectatori ar fi fost observați în timp ce prizau cocaină, la vedere, deși în apropiere s-ar fi aflat cadre ale Poliției și Jandarmeriei, care purtau uniformele de serviciu.

Traficanții care au vândut droguri la festivalul Saga au dublat prețul stupefiantelor

Cele trei zile de festival au reprezentat o oportunitate uriașă pentru dealerii de droguri. Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că la Saga ar fi reușit să intre cu marfă traficanți de pe întreg cuprinsul țării, dar și din străinătate. De aceea, polițiștii au denumit ediția de anul acesta și „Festivalul dealerilor”.

Traficanții au pus în vânzare droguri din toate categoriile, de la cocaină până la etnobotanice, pentru care au dublat prețurile.

Sursele citate au precizat că gramul de cocaină s-a vândut cu 200 de euro, față de 100 de euro cât cer traficanții în mod obișnuit, o pastilă de ecstasy care se vinde cu 50 de lei a costat la festival 100 de lei, o țigară cu marijuana s-a dat cu 80 de lei, față 20 – 30 de lei. Heroina a ajuns la 100 de euro gramul, în condițiile în care narcomanii o iau cu 50 de euro, iar etnobotanicele, cele mai ieftine narcotice de pe piața drogurilor, s-au vândut la festival cu 30-40 de lei doza.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă