Oficial rus: ”Rusia nu va ceda niciodată regiunea Kaliningrad. Lituania și Polonia vor fi primele care se vor găsi în mașina de tocat carne”

Oficial rus: ”Rusia nu va ceda niciodată regiunea Kaliningrad. Lituania și Polonia vor fi primele care se vor găsi în mașina de tocat carne”
Vladimir Dzhabarov, prim-vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Consiliului Federației Ruse | Foto - Twitter
Publicat: 28/06/2022, 12:32
Actualizat: 28/06/2022, 16:13

Vladimir Dzhabarov, prim-vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Consiliului Federației Ruse a lansat un avertisment dur pe canalul său de Telegram, subiectul fiind regiunea rusă Kaliningrad. Potrivit acestuia, Moscova nu va ceda, niciodată, această enclavă, iar Lituania și Polonia ar fi primele vizate de măsuri dure luate la Kremlin.

Regiunea Kalinigrad este un teritoriu care aparține Federației Ruse, reprezentând o exclavă (n.red. – parte a unui stat sau entități administrativ-teritoriale care nu are legătură pe uscat cu teritoriul de bază al acestuia, fără a fi o insulă) a acesteia, situată între Polonia, Lituania și Marea Baltică, fiind străbătută de râul Neman.

Centrul administrativ al acestei regiuni este orașul Kaliningrad (fostul Königsberg). Regiunea a fost constituită în 1946 pe teritoriile germane anexate la data 2 august 1945 de URSS. Actuala regiune Kaliningrad a fost partea de bază a fostei Prusii Orientale.

După ce Lituania a interzis tranzitul mărfurilor aflate pe lista sancțiunilor UE către Kaliningrad, Moscova a reacționat prin oficialii săi, amenințând că va lua măsuri din ce în ce mai dure, iar Vladimir Dzhabarov avertizează că această regiune poate deveni un punct de început al unui conflict cu NATO.

”Rusia a demonstrat nu doar în cuvinte că nu își va ceda niciodată teritoriul. Unii, dacă pot să spun, „politicieni” care s-au gândit la posibila preluare a Kaliningradului ar trebui să realizeze că acest lucru poate duce la o confruntare militară cu Rusia. Să nu credeți că NATO nu știe acest lucru”, a scris prim-vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Consiliului Federației pe canalul său Telegram.

”Rusia nu se va retrage”

Oficialul rus a cerut Lituaniei și Poloniei să se gândească de două ori la un astfel de scenariu în care Rusia ar pierde Kaliningrad, avertizând că aceste țări vor fi primele ”care se vor găsi în mașina de tocat carne”.

Maris Gulbis, fost ministru de interne al Letoniei, a scris, tot pe Telegram, că regiunea Kaliningrad ar putea fi pierdută de Rusia, iar UE și NATO ar fi pregătite pentru o astfel de situație.

”Sunt sigur că remarca fostului ministru de Interne leton Maris Gulbis pe această temă este o încercare de a testa hotărârea țării noastre. Vreau să reiterez, iar acești oameni nu ar trebui să greșească în privința asta, că Rusia nu se va retrage. Ar fi util ca Uniunea Europeană să-și amintească angajamentele și interesele cetățenilor săi”, a mai spus Dzhabarov, citat de TASS.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Șoc în România! O mireasă s-a îndrăgostit de artistul care i-a cântat la nuntă și...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Avertisment pentru toți cei cu telefoane mobile. Acest lucru este total interzis
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
De ce vrea cea mai bogată femeie din Australia ca portretul ei să fie eliminat...
×