Oficial rus: ”Rusia nu va ceda niciodată regiunea Kaliningrad. Lituania și Polonia vor fi primele care se vor găsi în mașina de tocat carne”

Oficial rus: ”Rusia nu va ceda niciodată regiunea Kaliningrad. Lituania și Polonia vor fi primele care se vor găsi în mașina de tocat carne”
Vladimir Dzhabarov, prim-vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Consiliului Federației Ruse | Foto - Twitter
Publicat: 28/06/2022, 12:32
Actualizat: 28/06/2022, 16:13

Vladimir Dzhabarov, prim-vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Consiliului Federației Ruse a lansat un avertisment dur pe canalul său de Telegram, subiectul fiind regiunea rusă Kaliningrad. Potrivit acestuia, Moscova nu va ceda, niciodată, această enclavă, iar Lituania și Polonia ar fi primele vizate de măsuri dure luate la Kremlin.

Regiunea Kalinigrad este un teritoriu care aparține Federației Ruse, reprezentând o exclavă (n.red. – parte a unui stat sau entități administrativ-teritoriale care nu are legătură pe uscat cu teritoriul de bază al acestuia, fără a fi o insulă) a acesteia, situată între Polonia, Lituania și Marea Baltică, fiind străbătută de râul Neman.

Centrul administrativ al acestei regiuni este orașul Kaliningrad (fostul Königsberg). Regiunea a fost constituită în 1946 pe teritoriile germane anexate la data 2 august 1945 de URSS. Actuala regiune Kaliningrad a fost partea de bază a fostei Prusii Orientale.

După ce Lituania a interzis tranzitul mărfurilor aflate pe lista sancțiunilor UE către Kaliningrad, Moscova a reacționat prin oficialii săi, amenințând că va lua măsuri din ce în ce mai dure, iar Vladimir Dzhabarov avertizează că această regiune poate deveni un punct de început al unui conflict cu NATO.

”Rusia a demonstrat nu doar în cuvinte că nu își va ceda niciodată teritoriul. Unii, dacă pot să spun, „politicieni” care s-au gândit la posibila preluare a Kaliningradului ar trebui să realizeze că acest lucru poate duce la o confruntare militară cu Rusia. Să nu credeți că NATO nu știe acest lucru”, a scris prim-vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Consiliului Federației pe canalul său Telegram.

”Rusia nu se va retrage”

Oficialul rus a cerut Lituaniei și Poloniei să se gândească de două ori la un astfel de scenariu în care Rusia ar pierde Kaliningrad, avertizând că aceste țări vor fi primele ”care se vor găsi în mașina de tocat carne”.

Maris Gulbis, fost ministru de interne al Letoniei, a scris, tot pe Telegram, că regiunea Kaliningrad ar putea fi pierdută de Rusia, iar UE și NATO ar fi pregătite pentru o astfel de situație.

”Sunt sigur că remarca fostului ministru de Interne leton Maris Gulbis pe această temă este o încercare de a testa hotărârea țării noastre. Vreau să reiterez, iar acești oameni nu ar trebui să greșească în privința asta, că Rusia nu se va retrage. Ar fi util ca Uniunea Europeană să-și amintească angajamentele și interesele cetățenilor săi”, a mai spus Dzhabarov, citat de TASS.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...