Prima Doamnă a Ucrainei se teme că ar putea deveni o țintă pentru ruși: ”Nu au milă de nimeni, sunt capabili de orice”

Prima Doamnă a Ucrainei se teme că ar putea deveni o țintă pentru ruși: ”Nu au milă de nimeni, sunt capabili de orice”
Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei | Foto - Profimedia Images
Publicat: 18/06/2022, 14:27
Actualizat: 18/06/2022, 14:28

Olena Zelenska – Prima Doamnă a Ucrainei – consideră că oamenii lui Vladimir Putin nu au milă față de nimeni și sunt capabili de orice crimă. Soția lui Volodimir Zelenski nu se ferește să-și exprime temerea că ar putea deveni o ”țintă”.

Prima Doamnă a Ucrainei a fost intervievată de The Guardian, recunoscând că sentimentul pe care îl trăiește, de la începutul conflictului, este cel al unei ”realități paralele”.

Rușii ”sunt capabili de orice”, a insistat Olena Zelenska, iar crimele pe care le-au făcut în Ucraina demonstrează, din păcate, această concluzie.

”Când le vezi crimele, sunt cu adevărat capabili de orice. Am sentimentul că mă aflu într-o realitate paralelă. (…) Sincer? Nu-mi venea să cred că se va întâmpla. Nici măcar paşaport nu aveam pregătit”, a spus Prima Doamnă a Ucrainei, referindu-se și la momentul în care Federația Rusă a declanșat invazia.

”Am urmat doar ordinele securităţii, am mers unde ni s-a spus”

Olena Zelenska a rememorat orele tensionate care au urmat după ce Vladimir Putin a ordonat armatei ruse să invadeze Ucraina, spunând că a trăit un ”sentiment suprarealist” și că a urmat doar ordinele celor însărcinați cu securitatea.

După ce a primit câteva instrucţiuni de la preşedintele Zelenski, Prima Doamnă a rămas singură şi a mers la cei doi copii, Kirilo – în vârstă de 9 ani – şi Oleksandra, în vârstă de 17 ani. Aceștia se treziseră deja și, bineînțeles, nu înțelegeau tot ce se întâmplă în jurul lor. Abia în seara zilei de 24 februarie şi-a putut revedea soţul, însă Olena Zelenska nu a dezvăluit unde a avut loc întâlnirea, notează Mediafax.

”Am avut senzaţia că mă aflu într-o realitate paralelă, ca şi cum visam, un sentiment suprarealist… ca şi cum aş juca un joc pe computer şi a trebuit să trec anumite niveluri pentru a mă găsi acasă. Dar, de asemenea, ţineam totul împreună şi am avut acest zâmbet ciudat pe faţă toată ziua, pentru că încercam să nu le arăt copiilor panica. Am urmat doar ordinele securităţii, am mers unde ni s-a spus”, a explicat Prima Doamnă a Ucrainei.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult