Șofer român de TIR, erou în Germania. A intervenit la timp și a salvat de la moarte un coleg ce rămăsese încarcerat în cabină, pe autostrada Passau-Frankfurt!

Șofer român de TIR, erou în Germania. A intervenit la timp și a salvat de la moarte un coleg ce rămăsese încarcerat în cabină, pe autostrada Passau-Frankfurt!
Șofer român de TIR, erou în Germania. A intervenit la timp și a salvat de la moarte un coleg ce rămăsese încarcerat în cabină, pe autostrada Passau-Frankfurt! / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 07/11/2022, 13:57

Un român, șofer de TIR, a devenit erou după ce i-a salvat viața unui alt coleg care rămăsese încarcerat în cabină, după ce autotrenul condus de el se răsturnase pe autostrada Passau-Frankfurt.

Însă, românul și un alt șofer, din Bulgaria, au remarcat altceva și anume faptul că nimeni nu mai oprește în trafic, dacă observă un accident, ca să acorde primul ajutor.

Românul a oprit și a acordat primul ajutor

În drumul său spre Frankfurt, românul a văzut un TIR răsturnat pe marginea autostrăzii. A oprit și imediat s-a dus să-l ajute pe șoferul ce rămăsese blocat în cabină. El și cu un bulgar au fost singurii participanți la trafic care au ajutat, în timp ce multe alte maşini treceau în viteză chiar pe lângă om.

Povestea a fost făcută publică pe Facebook de camionagiul bulgar, care a și postat imagini de la locul accident. El s-a arătat indignat de faptul că restul șoferilor nu au sărit în ajutor.

Mă întrebam foarte mult dacă să scriu această postare, dar m-a deranjat ceva, foarte puternic: nimeni, absolut nimeni, nu a ajutat în seara asta într-un accident rutier cu un coleg șofer în stare gravă! La primele ore ale dimineții, în Germania, pe A3, direcția Passau-Frankfurt, Germania, un coleg cu remorca încărcată s-a răsturnat pe marginea autostrăzii (se pare că a adormit), nu erau urme de frânare pe șosea, nu făcuse pană…

Încă nu-mi vine să cred că cei care au intervenit la accident am fost eu, un român (care am fost primul la incident) și un șofer din Andorra, care am ajutat foarte mult și împreună am spart parbrizul camionului și am luat contact cu victima, după ce am sunat la 112 și am deviat traficul cu un telefon cu o lanternă. Eu şi celălalt coleg român ne-am urcat în cabină şi am oprit motorul care încă funcționa, care putea aprinde combustibilul care se scurgea și uleiul, luminile erau aprinse, putea să fie un scurtcircuit.

Acesta nu este Eroism, doamnelor și domnilor! Acestea sunt DREPTURI și OBLIGAȚII!!! Dacă trebuie, opriţi-vă, scoateți un extinctor și priviți, sau doar sunați la 112, sau întrebați dacă puteți ajuta cu ceva! Bineînțeles, fără a pune viața ta și a altora în pericol. Dar e o regulă chiar pentru oricine, ajută!  Nu-mi vine să cred cum zburau camioanele și mașinile și încetineau foarte puțin, treceau la propriu la câțiva centimetri de noi, cu siguranță aveau peste 100 de km la oră.

De îndată ce am reușit să facem tot ce ne stă în putință pentru a ajuta nefericitul coleg, a fost mai bine. Sper ca persoana, despre care nici nu am înțeles ce naționalitate are și numele lui, să-și revină!”, a povestit Petur Vasilev pe contul său de Facebook.

Cei mai mulți dintre cei care au comentat la această postare, tot șoferi de TIR, au povestit că, din păcate, nu mai există simțul civic printre participanții la trafic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia...
Dezvăluiri tulburătoare făcute de Iulia Albu, după ce fostul soț a anunțat că are cancer:...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Medicii iau în calcul să îi amputeze piciorul lui Florin Piersic, din cauza infecţiei cu...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Hailey Bieber este însărcinată cu primul copil! Anunțul emoționat făcut de Justin Bieber | Foto
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Medicii de la Spitalul „Foişor” despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Starea generală...
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Apare un NOU buletin de identitate. Decizie doar pentru cei cu telefon mobil
Veste proastă pentru mulți români. Nu mai pot merge în vacanță aici
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
”Am chemat salvarea. Șocul a fost groaznic” Dinu Maxer a trecut prin momente de panică...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Bucharest Half Marathon are loc în weekendul 11 și 12 mai