Șofer român de TIR, erou în Germania. A intervenit la timp și a salvat de la moarte un coleg ce rămăsese încarcerat în cabină, pe autostrada Passau-Frankfurt!

Șofer român de TIR, erou în Germania. A intervenit la timp și a salvat de la moarte un coleg ce rămăsese încarcerat în cabină, pe autostrada Passau-Frankfurt!
Șofer român de TIR, erou în Germania. A intervenit la timp și a salvat de la moarte un coleg ce rămăsese încarcerat în cabină, pe autostrada Passau-Frankfurt! / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 07/11/2022, 13:57

Un român, șofer de TIR, a devenit erou după ce i-a salvat viața unui alt coleg care rămăsese încarcerat în cabină, după ce autotrenul condus de el se răsturnase pe autostrada Passau-Frankfurt.

Însă, românul și un alt șofer, din Bulgaria, au remarcat altceva și anume faptul că nimeni nu mai oprește în trafic, dacă observă un accident, ca să acorde primul ajutor.

Românul a oprit și a acordat primul ajutor

În drumul său spre Frankfurt, românul a văzut un TIR răsturnat pe marginea autostrăzii. A oprit și imediat s-a dus să-l ajute pe șoferul ce rămăsese blocat în cabină. El și cu un bulgar au fost singurii participanți la trafic care au ajutat, în timp ce multe alte maşini treceau în viteză chiar pe lângă om.

Povestea a fost făcută publică pe Facebook de camionagiul bulgar, care a și postat imagini de la locul accident. El s-a arătat indignat de faptul că restul șoferilor nu au sărit în ajutor.

Mă întrebam foarte mult dacă să scriu această postare, dar m-a deranjat ceva, foarte puternic: nimeni, absolut nimeni, nu a ajutat în seara asta într-un accident rutier cu un coleg șofer în stare gravă! La primele ore ale dimineții, în Germania, pe A3, direcția Passau-Frankfurt, Germania, un coleg cu remorca încărcată s-a răsturnat pe marginea autostrăzii (se pare că a adormit), nu erau urme de frânare pe șosea, nu făcuse pană…

Încă nu-mi vine să cred că cei care au intervenit la accident am fost eu, un român (care am fost primul la incident) și un șofer din Andorra, care am ajutat foarte mult și împreună am spart parbrizul camionului și am luat contact cu victima, după ce am sunat la 112 și am deviat traficul cu un telefon cu o lanternă. Eu şi celălalt coleg român ne-am urcat în cabină şi am oprit motorul care încă funcționa, care putea aprinde combustibilul care se scurgea și uleiul, luminile erau aprinse, putea să fie un scurtcircuit.

Acesta nu este Eroism, doamnelor și domnilor! Acestea sunt DREPTURI și OBLIGAȚII!!! Dacă trebuie, opriţi-vă, scoateți un extinctor și priviți, sau doar sunați la 112, sau întrebați dacă puteți ajuta cu ceva! Bineînțeles, fără a pune viața ta și a altora în pericol. Dar e o regulă chiar pentru oricine, ajută!  Nu-mi vine să cred cum zburau camioanele și mașinile și încetineau foarte puțin, treceau la propriu la câțiva centimetri de noi, cu siguranță aveau peste 100 de km la oră.

De îndată ce am reușit să facem tot ce ne stă în putință pentru a ajuta nefericitul coleg, a fost mai bine. Sper ca persoana, despre care nici nu am înțeles ce naționalitate are și numele lui, să-și revină!”, a povestit Petur Vasilev pe contul său de Facebook.

Cei mai mulți dintre cei care au comentat la această postare, tot șoferi de TIR, au povestit că, din păcate, nu mai există simțul civic printre participanții la trafic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Ce pește e indicat în ziua de Florii. Recomandare pentru cei care au postit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?