Frédéric Beigbeder (Le Figaro): „A critica un bărbat heterosexual alb de peste 50 de ani înseamnă a fi rasist de patru ori”

Frédéric Beigbeder (Le Figaro): „A critica un bărbat heterosexual alb de peste 50 de ani înseamnă a fi rasist de patru ori”
Frédéric Beigbeder / Foto: Joel Saget via „Le Figaro”
Publicat: 02/04/2023, 07:35
Actualizat: 02/04/2023, 07:47

Editorialistul literar de la Le Figaro, Frédéric Beigbeder, afirmă că bărbații din ziua de azi au devenit victime ale războiului perpetuu dintre sexe. „A critica un bărbat heterosexual alb de peste 50 de ani înseamnă a fi rasist de patru ori”, spune el.

Frédéric Beigbeder a acordat un interviu publicației franceze Le Figaro, în care a vorbit despre cartea sa, care este ca un scut de apărare al bărbaților albi de peste 50 de ani care sunt heteresexuali.

„Am scris această carte ca răspuns la un atac care a avut loc în casa mea. Casa mea era acoperită cu insulte în vopsea acrilică pentru că am semnat „Manifestul celor 343 de nenorociți”, înainte de adoptarea legii care penaliza clienții prostituatelor. Sindicatul lucrătorilor sexuali (Strass) și Médecins du Monde spun că această lege le-a penalizat în principal pe prostituate. Cred că libertatea mea de gândire îi enervează pe unii. Apăr scriitorii, lupt împotriva „cancer culture”, îmi bat joc de rețelele de socializare, întruchipez o formă de rezistență frivolă la corectitudinea politică”, a  spus el în interviul acordat Le Figaro.

„M-am săturat că heterosexualul este pretutindeni tratat ca un nemernic, un porc, un ticălos”

Ceea ce odată părea banal într-o democrație, respectiv spiritul de contradicție, este astăzi ceva riscant din punct de vedere fizic, susține Beigbeder.

„În cele din urmă, să fiu atacat pentru pozițiile mele mă șochează mai puțin decât să fiu defăimat pentru ființa mea. Nu v-a scăpat de observație că sunt un bărbat heterosexual alb de peste 50 de ani. Acesta este, cred, ținta principală a Revistei Figaro! Este, de asemenea, inamicul responsabil pentru toate nenorocirile lumii, potrivit unui număr tot mai mare de „deconstrucționişti”.

Am scris această carte, Confessions of a Slightly Overwhelmed Heterosexual, pentru a reaminti un lucru simplu: nu am ales să fiu bărbat, sau alb, sau să-mi doresc femei, sau născut în 1965. A critica bărbatul heterosexual alb de peste 50 de ani înseamnă a fi rasist de patru ori. M-am săturat că heterosexualul este pretutindeni tratat ca un nemernic, un porc, un ticălos. Nu e vina mea că sunt atras de femei. Mă adresez tuturor heterofobilor din întreaga lume: nu aveți monopolul victimizării. Nu îl aveți”, adaugă editorialistul literar de la Le Figaro, în intereviu.

Frédéric Beigbeder este un scriitor și un critic literar francez. El a câștigat premiul Prix Interallié în 2003 pentru nuvela sa, ”Windows of the world” și premiul Prix Renaudot în noiembrie 2009 pentru cartea „Un roman français”. El este, de asemenea, creatorul premiilor Flore (fondat în 1994, luându-și numele de la celebra cafenea pariziană Café de Flore din Saint-Germain-des-Prés) și Sade.

În anul 2000, romanul său, „99 francs„ a înregistrat un succes uriaș, fiind ecranizat, șapte ani mai târziu, de regizorul Jan Kounen. „Dragostea durează trei ani” a fost ecranizat în 2012, în regia lui Beigbeder.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cât de frumoasă e iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Șapte reguli care te vor ajuta să economisești mulți bani
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Elisabeta I, Regina Fecioară sau Gloriana