Frédéric Beigbeder (Le Figaro): „A critica un bărbat heterosexual alb de peste 50 de ani înseamnă a fi rasist de patru ori”

Frédéric Beigbeder (Le Figaro): „A critica un bărbat heterosexual alb de peste 50 de ani înseamnă a fi rasist de patru ori”
Frédéric Beigbeder / Foto: Joel Saget via „Le Figaro”
Publicat: 02/04/2023, 07:35
Actualizat: 02/04/2023, 07:47

Editorialistul literar de la Le Figaro, Frédéric Beigbeder, afirmă că bărbații din ziua de azi au devenit victime ale războiului perpetuu dintre sexe. „A critica un bărbat heterosexual alb de peste 50 de ani înseamnă a fi rasist de patru ori”, spune el.

Frédéric Beigbeder a acordat un interviu publicației franceze Le Figaro, în care a vorbit despre cartea sa, care este ca un scut de apărare al bărbaților albi de peste 50 de ani care sunt heteresexuali.

„Am scris această carte ca răspuns la un atac care a avut loc în casa mea. Casa mea era acoperită cu insulte în vopsea acrilică pentru că am semnat „Manifestul celor 343 de nenorociți”, înainte de adoptarea legii care penaliza clienții prostituatelor. Sindicatul lucrătorilor sexuali (Strass) și Médecins du Monde spun că această lege le-a penalizat în principal pe prostituate. Cred că libertatea mea de gândire îi enervează pe unii. Apăr scriitorii, lupt împotriva „cancer culture”, îmi bat joc de rețelele de socializare, întruchipez o formă de rezistență frivolă la corectitudinea politică”, a  spus el în interviul acordat Le Figaro.

„M-am săturat că heterosexualul este pretutindeni tratat ca un nemernic, un porc, un ticălos”

Ceea ce odată părea banal într-o democrație, respectiv spiritul de contradicție, este astăzi ceva riscant din punct de vedere fizic, susține Beigbeder.

„În cele din urmă, să fiu atacat pentru pozițiile mele mă șochează mai puțin decât să fiu defăimat pentru ființa mea. Nu v-a scăpat de observație că sunt un bărbat heterosexual alb de peste 50 de ani. Acesta este, cred, ținta principală a Revistei Figaro! Este, de asemenea, inamicul responsabil pentru toate nenorocirile lumii, potrivit unui număr tot mai mare de „deconstrucționişti”.

Am scris această carte, Confessions of a Slightly Overwhelmed Heterosexual, pentru a reaminti un lucru simplu: nu am ales să fiu bărbat, sau alb, sau să-mi doresc femei, sau născut în 1965. A critica bărbatul heterosexual alb de peste 50 de ani înseamnă a fi rasist de patru ori. M-am săturat că heterosexualul este pretutindeni tratat ca un nemernic, un porc, un ticălos. Nu e vina mea că sunt atras de femei. Mă adresez tuturor heterofobilor din întreaga lume: nu aveți monopolul victimizării. Nu îl aveți”, adaugă editorialistul literar de la Le Figaro, în intereviu.

Frédéric Beigbeder este un scriitor și un critic literar francez. El a câștigat premiul Prix Interallié în 2003 pentru nuvela sa, ”Windows of the world” și premiul Prix Renaudot în noiembrie 2009 pentru cartea „Un roman français”. El este, de asemenea, creatorul premiilor Flore (fondat în 1994, luându-și numele de la celebra cafenea pariziană Café de Flore din Saint-Germain-des-Prés) și Sade.

În anul 2000, romanul său, „99 francs„ a înregistrat un succes uriaș, fiind ecranizat, șapte ani mai târziu, de regizorul Jan Kounen. „Dragostea durează trei ani” a fost ecranizat în 2012, în regia lui Beigbeder.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului