Europarlamentarul Victor Negrescu: ”Ultimele luni, sub președinția suedeză, nu au oferit o perspectivă clară privind aderarea României la Schengen”

Europarlamentarul Victor Negrescu: ”Ultimele luni, sub președinția suedeză, nu au oferit o perspectivă clară privind aderarea României la Schengen”
Europarlamentarul PSD Victor Negrescu
Publicat: 08/06/2023, 10:14
Actualizat: 08/06/2023, 10:16

Europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședintele Comisiei pentru Educație din Parlamentul European (S&D), consideră că – sub președinția suedeză – nu s-a concretizat, din păcate, o perspectivă clară în ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen.

Astăzi are loc o nouă reuniune a Consiliului Justiție și Afaceri Interne, anunță Victor Negrescu, acesta precizând și că, pe ordinea de zi, este inclus un punct privind situația generală a spațiului Schengen, în care se va discuta Raportul Comisiei Europene din 2023 privind starea spațiului Schengen.

Cu toate că executivul european recomandă pregătirea intrării României în spațiul Schengen, în mod practic, subiectul extinderii nu se află pe ordinea de zi, mai precizează europarlamentarul Victor Negrescu, deși – în cursul anului trecut -, înaintea votului din luna decembrie, s-au desfășurat mai multe reuniuni pregătitoare.

”De asemenea, Consiliul va defini prioritățile pentru spațiul Schengen pentru următoarele 12 luni și va discuta despre monitorizarea regimurilor de călătorii fără viză.

Ar fi important pentru țara noastră să se asigure că în prioritățile aprobate de Consiliu se află și extinderea spațiului Schengen și intrarea României în zona de liberă circulație. Astfel, am avea garanția rediscutării acestui subiect și menținerii temei sus pe agenda europeană”, spune europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

”Influența extremei drepte riscă să afecteze modul în care viitoarea președinției la Consiliul UE se va implica în această direcție”

Victor Negrescu anticipează că preluarea președinției UE de către Spania s-ar putea dovedi o etapă mult mai ”ambițioasă”, numai că în ecuație trebuie introdusă, neapărat, și ”necunoscuta” legată de schimbările politice din această țară.

Influența extremei drepte riscă să afecteze modul în care viitoarea președinției la Consiliul UE se va implica în această direcție, avertizează europarlamentarul Victor Negrescu.

Din nefericire, ultimele luni, sub președinția suedeză, nu au oferit o perspectivă clară privind aderarea țării noastre la spațiul Schengen. Președinția spaniolă se anunță mult mai ambițioasă în acest sens, dar, din păcate, schimbările politice din Spania riscă să afecteze nivelul de implicare în atingerea acestui obiectiv.

Recent, în plenul Parlamentului European, am solicitat partidelor politice din România să solicite partenerilor din Spania să se exprime clar în favoarea aderării României la spațiul Schengen, în contextul în care influența extremei drepte riscă să afecteze modul în care viitoarea președinției la Consiliul UE se va implica în această direcție”, încheie europarlamentarul PSD Victor Negrescu.


Citește și:

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei: ”Clotilde Armand, ai legătura, Piața Amzei redevine disfuncțională!”

EXCLUSIV | Av. Radu Dinulescu, după anularea PUZ Sector 2: ”Nicușor Dan a dat în urmă ceasul biologic al Capitalei cu încă 10-20 de ani”

EXCLUSIV | Tribunalul București, decizie stupefiantă. PUZ Sector 2, anulat! Avocat: ”Doamna judecător s-a judecat ea pe ea!”

ANALIZĂ | Cercetătoarea Kateryna Zarembo, despre reconstrucția Ucrainei și PROVOCĂRILE postbelice: ”Economie în scădere, populație sărăcită”

EXCLUSIV | Deținutul Cristian Rizea, păzit și când merge la duș: ”Este amenințat în continuare și înjurat, toți sunt scoși afară, face baie singur”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
S-a aflat! Motivul BOMBĂ pentru care Dan Negru a plecat de la Antena 1! Florin...
FOTO. Prezentatoarea știrilor sportive, gafă la TV! Ce s-a văzut în direct
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Mega-surpriză la show-ul Antenei! Ei sunt câștigătorii de la 'Te cunosc de undeva'
De ce nu a fost înmormântată Naomi până acum. Noi detalii cutremurătoare
"Dumnezeu să te ierte, înger frumos". Moni a fost condusă spre moarte de iubitul său,...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Ea este Monica, tânăra decedată în accidentul din Timiș. Fata și iubitul ei se îndreptau...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Uniunea Europeană critică EBU pentru modul în care a organizat Eurovision 2024: un cadou pentru...
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
Se pregătesc armele nucleare. O țară NATO zdruncină toată Europa: Pe timp de război, aceasta...
Fenomenul care poate arunca omenirea în era pre-digitală. Efectele pot fi devastatoare
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Julia și Sebastian schimb acid de replici! Roberta consideră că Julia este invidioasă: „Nu putem...
Mesajul lui Florin Piersic Jr. care i-a revoltat pe admiratorii tatălui său, maestrul Florin Piersic
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
Astronomii au observat lumina de la unii dintre cei mai vechi quasari din Univers
×