Europarlamentarul Victor Negrescu: ”Ultimele luni, sub președinția suedeză, nu au oferit o perspectivă clară privind aderarea României la Schengen”

Europarlamentarul Victor Negrescu: ”Ultimele luni, sub președinția suedeză, nu au oferit o perspectivă clară privind aderarea României la Schengen”
Europarlamentarul PSD Victor Negrescu
Publicat: 08/06/2023, 10:14
Actualizat: 08/06/2023, 10:16

Europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședintele Comisiei pentru Educație din Parlamentul European (S&D), consideră că – sub președinția suedeză – nu s-a concretizat, din păcate, o perspectivă clară în ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen.

Astăzi are loc o nouă reuniune a Consiliului Justiție și Afaceri Interne, anunță Victor Negrescu, acesta precizând și că, pe ordinea de zi, este inclus un punct privind situația generală a spațiului Schengen, în care se va discuta Raportul Comisiei Europene din 2023 privind starea spațiului Schengen.

Cu toate că executivul european recomandă pregătirea intrării României în spațiul Schengen, în mod practic, subiectul extinderii nu se află pe ordinea de zi, mai precizează europarlamentarul Victor Negrescu, deși – în cursul anului trecut -, înaintea votului din luna decembrie, s-au desfășurat mai multe reuniuni pregătitoare.

”De asemenea, Consiliul va defini prioritățile pentru spațiul Schengen pentru următoarele 12 luni și va discuta despre monitorizarea regimurilor de călătorii fără viză.

Ar fi important pentru țara noastră să se asigure că în prioritățile aprobate de Consiliu se află și extinderea spațiului Schengen și intrarea României în zona de liberă circulație. Astfel, am avea garanția rediscutării acestui subiect și menținerii temei sus pe agenda europeană”, spune europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

”Influența extremei drepte riscă să afecteze modul în care viitoarea președinției la Consiliul UE se va implica în această direcție”

Victor Negrescu anticipează că preluarea președinției UE de către Spania s-ar putea dovedi o etapă mult mai ”ambițioasă”, numai că în ecuație trebuie introdusă, neapărat, și ”necunoscuta” legată de schimbările politice din această țară.

Influența extremei drepte riscă să afecteze modul în care viitoarea președinției la Consiliul UE se va implica în această direcție, avertizează europarlamentarul Victor Negrescu.

Din nefericire, ultimele luni, sub președinția suedeză, nu au oferit o perspectivă clară privind aderarea țării noastre la spațiul Schengen. Președinția spaniolă se anunță mult mai ambițioasă în acest sens, dar, din păcate, schimbările politice din Spania riscă să afecteze nivelul de implicare în atingerea acestui obiectiv.

Recent, în plenul Parlamentului European, am solicitat partidelor politice din România să solicite partenerilor din Spania să se exprime clar în favoarea aderării României la spațiul Schengen, în contextul în care influența extremei drepte riscă să afecteze modul în care viitoarea președinției la Consiliul UE se va implica în această direcție”, încheie europarlamentarul PSD Victor Negrescu.


Citește și:

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei: ”Clotilde Armand, ai legătura, Piața Amzei redevine disfuncțională!”

EXCLUSIV | Av. Radu Dinulescu, după anularea PUZ Sector 2: ”Nicușor Dan a dat în urmă ceasul biologic al Capitalei cu încă 10-20 de ani”

EXCLUSIV | Tribunalul București, decizie stupefiantă. PUZ Sector 2, anulat! Avocat: ”Doamna judecător s-a judecat ea pe ea!”

ANALIZĂ | Cercetătoarea Kateryna Zarembo, despre reconstrucția Ucrainei și PROVOCĂRILE postbelice: ”Economie în scădere, populație sărăcită”

EXCLUSIV | Deținutul Cristian Rizea, păzit și când merge la duș: ”Este amenințat în continuare și înjurat, toți sunt scoși afară, face baie singur”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Locul de basm din România pe care puțini turiști îl știu. Ascunde un mare secret,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Investiţie de 165 de milioane de euro în România. Oraşul unde se va construit un...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
Misterul icoanei de Florii. De ce apare Hristos trist
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Pericolul din micii de 1 Mai! ANPC trage un semnal de alamă: „Aveți grijă la...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică