Europarlamentarul Victor Negrescu: ”Ultimele luni, sub președinția suedeză, nu au oferit o perspectivă clară privind aderarea României la Schengen”

Europarlamentarul Victor Negrescu: ”Ultimele luni, sub președinția suedeză, nu au oferit o perspectivă clară privind aderarea României la Schengen”
Europarlamentarul PSD Victor Negrescu
Publicat: 08/06/2023, 10:14
Actualizat: 08/06/2023, 10:16

Europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședintele Comisiei pentru Educație din Parlamentul European (S&D), consideră că – sub președinția suedeză – nu s-a concretizat, din păcate, o perspectivă clară în ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen.

Astăzi are loc o nouă reuniune a Consiliului Justiție și Afaceri Interne, anunță Victor Negrescu, acesta precizând și că, pe ordinea de zi, este inclus un punct privind situația generală a spațiului Schengen, în care se va discuta Raportul Comisiei Europene din 2023 privind starea spațiului Schengen.

Cu toate că executivul european recomandă pregătirea intrării României în spațiul Schengen, în mod practic, subiectul extinderii nu se află pe ordinea de zi, mai precizează europarlamentarul Victor Negrescu, deși – în cursul anului trecut -, înaintea votului din luna decembrie, s-au desfășurat mai multe reuniuni pregătitoare.

”De asemenea, Consiliul va defini prioritățile pentru spațiul Schengen pentru următoarele 12 luni și va discuta despre monitorizarea regimurilor de călătorii fără viză.

Ar fi important pentru țara noastră să se asigure că în prioritățile aprobate de Consiliu se află și extinderea spațiului Schengen și intrarea României în zona de liberă circulație. Astfel, am avea garanția rediscutării acestui subiect și menținerii temei sus pe agenda europeană”, spune europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

”Influența extremei drepte riscă să afecteze modul în care viitoarea președinției la Consiliul UE se va implica în această direcție”

Victor Negrescu anticipează că preluarea președinției UE de către Spania s-ar putea dovedi o etapă mult mai ”ambițioasă”, numai că în ecuație trebuie introdusă, neapărat, și ”necunoscuta” legată de schimbările politice din această țară.

Influența extremei drepte riscă să afecteze modul în care viitoarea președinției la Consiliul UE se va implica în această direcție, avertizează europarlamentarul Victor Negrescu.

Din nefericire, ultimele luni, sub președinția suedeză, nu au oferit o perspectivă clară privind aderarea țării noastre la spațiul Schengen. Președinția spaniolă se anunță mult mai ambițioasă în acest sens, dar, din păcate, schimbările politice din Spania riscă să afecteze nivelul de implicare în atingerea acestui obiectiv.

Recent, în plenul Parlamentului European, am solicitat partidelor politice din România să solicite partenerilor din Spania să se exprime clar în favoarea aderării României la spațiul Schengen, în contextul în care influența extremei drepte riscă să afecteze modul în care viitoarea președinției la Consiliul UE se va implica în această direcție”, încheie europarlamentarul PSD Victor Negrescu.


Citește și:

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei: ”Clotilde Armand, ai legătura, Piața Amzei redevine disfuncțională!”

EXCLUSIV | Av. Radu Dinulescu, după anularea PUZ Sector 2: ”Nicușor Dan a dat în urmă ceasul biologic al Capitalei cu încă 10-20 de ani”

EXCLUSIV | Tribunalul București, decizie stupefiantă. PUZ Sector 2, anulat! Avocat: ”Doamna judecător s-a judecat ea pe ea!”

ANALIZĂ | Cercetătoarea Kateryna Zarembo, despre reconstrucția Ucrainei și PROVOCĂRILE postbelice: ”Economie în scădere, populație sărăcită”

EXCLUSIV | Deținutul Cristian Rizea, păzit și când merge la duș: ”Este amenințat în continuare și înjurat, toți sunt scoși afară, face baie singur”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Gafă colosală! Nicoleta şi-a arătat 'luciul' 🙊 Paparazzii au surprins TOT
FOTO. Imagini incendiare cu iubita fotbalistului în bikini! Cum arată după ce a născut gemeni
Ce avea în buzunare Cătălin Cherecheș în momentul în care a fost prins de polițiștii...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic machiaj. Galerie foto FABULOASĂ
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
😮 Cât de bine arată noua Dacia Duster. SUV-UL românesc merită toți BANII 😮
Exclusiv! Ce se întâmplă cu matușa lui Cătălin Cherecheș. Ce riscă femeia, după ce primarul...
Alături de cine va fi înmormântată Rona Hartner? Actrița va fi înhumată pe 1 Decembrie
Copilul care a prezis pandemia vine cu profeții pentru 2024. Adolescentul avertizează asupra unor dezastre...
Angajat în România. Roluri în magazinele Kaufland. Ce presupune munca unui angajat. Beneficii şi responsabilităţi
Vedetele din România care și-au aranjat TOATE ALEA fără RUȘINE! Începem cu Gina Pistol! Mamă,...
ADEVĂRUL! Cel mai IMPORTANT moment al secolului a fost o MARE FARSĂ pentru că...
Gata coşmarul pentru HALEP! Anunţul cel mare al TAS: E posibil ca...
Două anotmpuri în aceeași zi. Vremea de Sfântul Andrei
Programul supermarketurilor și mallurilor din capitală pentru 30 noiembrie și 1 decembrie. Care sunt deschise...
BANCUL ZILEI. Bubulina: Dragule, ce-ți place mai mult la mine ? Corpul perfect sau fața...