EXCLUSIV | Tribunalul București, decizie stupefiantă. PUZ Sector 2, anulat! Avocat: ”Doamna judecător s-a judecat ea pe ea!”

EXCLUSIV | Tribunalul București, decizie stupefiantă. PUZ Sector 2, anulat! Avocat: ”Doamna judecător s-a judecat ea pe ea!”
Publicat: 07/06/2023, 11:00
Actualizat: 07/06/2023, 15:38

În litigiul legat de Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 2, Tribunalul București a dat o decizie care poate fi etichetată drept ”stupefiantă”. PUZ-ul a fost anulat şi suspendat până la soluționarea definitivă a cauzei. 

Practic, judecătoarea Roxana Stanciu, acuzată că susține interesele lui Nicușor Dan și ale USR – mai multe detalii AICI – s-ar fi judecat ”ea pe ea”, iar o cerere de recuzare a fost respinsă ca inadmisibilă. În aceeași zi, PUZ-ul Sector 2, legal potrivit unei alte instanțe de judecată, a fost anulat și suspendat.

”Anulează Hotărârea CGMB nr. 339/13.08.2020 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – Sector 2 Bucureşti. Suspendă executarea Hotărârii CGMB nr. 339/13.08.2020 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – Sector 2 Bucureşti până la soluţionarea definitivă a cauzei”, se precizează în hotărârea instanței de judecată.

Avocatul Radu Dinulescu a explicat această speță în exclusivitate pentru Gândul, considerând că este vorba despre o soluție ”stupefiantă”.

Cel mai fericit ar fi cel care consideră că se va anula PUZ-ul Sector 2, respectiv Nicușor Dan și USR. Având în vedere atitudinea doamnei judecător Stanciu Roxana, unele părți din acest dosar au făcut o cerere de recuzare a acesteia. Dânsa a fost judecător-delegat de la Judecătoria Sectorului 4.

Cererea de recuzare a fost respinsă, s-a făcut o cerere de recuzare a instanței care a dat recuzarea și a fost respinsă și ea. Ambele cereri de recuzare, și pentru judecătoarea Roxana Stanciu și pentru instanța care a judecat recuzarea au fost respinse. Este o decizie stupefiantă, doamna judecător s-a judecat ea pe ea! 

Instanța care a judecat recuzarea judecătoarei Roxana Stanciu a fost la rândul ei recuzată, s-au respins ambele recuzări, iar ultima recuzare a fost judecată tot de instanța care a fost recuzată, asta este o chestie foarte tare!

Judecătoarea Roxana Stanciu poate acum să pronunțe o hotărâre în acest litigiu, legat de PUZ Sector 2. Așteptăm cu toții, înfiorați, soluția în cazul acestui PUZ care a fost considerat legal de o altă instanță de judecată. În mod normal, logic, judecătoarea Roxana Stanciu nu ar putea să dea o altă soluție”, a declarat avocatul Rasdu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.

”Tip solutie: Încheiere. Solutia pe scurt: Respinge cererea de recuzare ca inadmisibilă. Cu cale de atac odată cu hotărârea prin care se va soluţiona cauza, potrivit art. 53 alin. 1 C.pr.civ. Prezenta hotărâre se va comunica petentului, în copie, potrivit art. 427 C.pr.civ. Dată în Camera de Consiliu (potrivit art. 51 alin. 1 C.pr.civ.) şi pronunţată astăzi, 07.06.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Încheiere – recuzare  07.06.2023”, au decis magistrații de la Tribunalul București.

”Nicușor Dan, în toate declarațiile lui, pare că știe dinainte soluția”

În ceea ce privește plângerea penală depusă de Skylight Residence pe numele lui Nicușor Dan, avocatul Radu Dinulescu spune că dosarul a rămas în pronunțare.

Sunt multe ”ingrediente” controversate în acest dosar, spune avocatul Radu Dinulescu, iar surprinzător este faptul că primarul general al Capitalei, în declarațiile sale, pare a cunoaște dinainte ce decizie va lua instanța de judecată.

Această plângere penală depusă împotriva lui Nicușor Dan este legată de cel de-al doilea dosar, unde USR, ca partid, este reclamant. Dosarul a rămas în pronunțare, pe aceleași argumente pentru care la primul dosar instanța a dat dreptate Municipiului București, spunând că PUZ-ul este legal.

Ce s-a întâmplat acolo este iar foarte ciudat. S-a schimbat judecătorul, s-a adus o judecătoare de la Judecătoria Sectorului 4 la ultimul termen, nu cunoștea dosarul, a respins toate cererile de intervenție, nici măcar nu le-a citit… Nicușor Dan, în toate declarațiile lui, pare că știe dinainte soluția.

Și atacă nu mai puțin de 400 de autorizații la Sectorul 2, vă imaginați ce înseamnă asta? Sunt perfect legale, el vrea să le atace.

Această companie care i-a făcut plângere penală la DNA lui Nicușor Dan este parte intervenientă în acest proces”, a declarat avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.

”Nicușor Dan nu este interesat de problemele bucureștenilor”

Avocatul Radu Dinulescu a mai declarat, în exclusivitate pentru Gândul, că Nicușor Dam nu este interesat de problemele bucureștenilor, iar faptul că este deja un ”obișnuit” al sălilor de tribunal arată că nu face altceva decât să permanentizeze ”propriul război pe care îl duce din perioada în care – în calitate de ONG-ist – ataca actele administrative emise de instituția pe care acum o conduce”.

Dacă există cineva care se îndoiește despre preocupările ca primar general ale lui Nicusor Dan, vă prezint în cele ce urmează încă un exemplu că acesta nu este interesat de problemele bucureștenilor, el având propriul război pe care îl duce din perioada în care în calitate de ONG-ist ataca actele administrative emise de instituția pe care acum o conduce.

Deși a declarat la începutul mandatului că va renunța la dosarele de instanță, în realitate acest fapt nu s-a realizat, Nicușor Dan căutând noi mijloace prin care să își realizeze obiectivele personale. În acest sens, au fost identificate noi ONG-uri dispuse să atace actele administrative emise de instituția pe care o reprezintă. Sub aparența angajării unor servicii juridice de specialitate, Primarul General plătește sume consistente din banii publici unor case de avocatură pentru a reprezenta interese contrare bucureștenilor. Probabil, Nicușor Dan a confundat atribuțiile Primarului General cu cele ale Arhitectului- Șef al Municipiului București”, precizează avocatul Radu Dinulescu.


Citește și:

Apariție editorială în colecția ”Proză Politică” | Ion Cristoiu – ”Cui i-e frică de mareșalul Antonescu?”

ANALIZĂ | Cercetătoarea Kateryna Zarembo, despre reconstrucția Ucrainei și PROVOCĂRILE postbelice: ”Economie în scădere, populație sărăcită”

EXCLUSIV VIDEO | USR, cu ochii pe Nicușor Dan. Anca Dragu: ”Monitorizăm activitatea primarului general”

EXCLUSIV | Mircea Dumitru, ex-ministru al Educației, acuzat, din nou, că a făcut poliție politică. CNSAS: ”Mai sunt multe cazuri”/ ”Mă voi apăra!”

EXCLUSIV | Doi foști parteneri de afaceri se luptă pentru 30.000 €: ”Am crezut în el, nu m-am gândit că poate fi un țepar!”/ ”Am avut o înțelegere…”

EXCLUSIV | Puiu Popoviciu, după ce CAB i-a suspendat pedeapsa din dosarul ”Băneasa”: ”Normalitate, sper să am în sfârșit o judecată dreaptă”  

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Imagini din închisoarea în care intri și nu mai știe nimeni de tine. Încă 2.000...
Ce s-a întâmplat în culise după episodul negru de pe Național Arena, la concertul trupei...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum! Scene sfâșietoare au avut loc la căpătâiul make-up artistei....
„M-am simțit urmărită”: China a montat cronometre în toaletele publice pentru femei dintr-o destinație turistică...
O badantă de 27 de ani din Italia a fost arestată după ce a căutat...
E total schimbat după ce a învins cancerul! A slăbit ENORM și abia dacă îl...
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea Ancăi Molnar. Make-up artista a fost condusă pe ultimul drum...
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
Dacia lui CEAUȘESCU a ajuns la RAR 🚫 Mașina INTERZISĂ poporului român!
Un inginer vâlcean s-a proclamat „boier” la Sibiu şi a construit un hotel sub pământ
Metoda ANTICĂ de la indieni! Răcoare în casă cu un SINGUR vas de teracotă
12.000 lei amendă. S-a stabilit prin lege că e interzis pentru români. Nu poți renunța
O nouă minivacanță pentru români. Mai sunt câteva zile
Fiul Ancăi Molnar, ipostază sfâșietoare lângă sicriul make-up artistului. Mesajul publicat prin care își plânge...
„A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri
Discuția dintre Rebecca și Antoni! Concurenta încearcă să-l asigure pe partenerul său că nu l-a...
Chris Martin, dezamăgit de reacția românilor: "Poate nu înțelegeți ce fel de oameni aveți în...
BANCUL ZILEI. Diriginta: - Alo, domnul Bulă? Să ştiţi că băiatul dumneavoastră a fugit de...
Chris Martin, cea mai sexy vedetă vegetariană din lume
×