EXCLUSIV | Tribunalul București, decizie stupefiantă. PUZ Sector 2, anulat! Avocat: ”Doamna judecător s-a judecat ea pe ea!”

EXCLUSIV | Tribunalul București, decizie stupefiantă. PUZ Sector 2, anulat! Avocat: ”Doamna judecător s-a judecat ea pe ea!”
Publicat: 07/06/2023, 11:00
Actualizat: 07/06/2023, 15:38

În litigiul legat de Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 2, Tribunalul București a dat o decizie care poate fi etichetată drept ”stupefiantă”. PUZ-ul a fost anulat şi suspendat până la soluționarea definitivă a cauzei. 

Practic, judecătoarea Roxana Stanciu, acuzată că susține interesele lui Nicușor Dan și ale USR – mai multe detalii AICI – s-ar fi judecat ”ea pe ea”, iar o cerere de recuzare a fost respinsă ca inadmisibilă. În aceeași zi, PUZ-ul Sector 2, legal potrivit unei alte instanțe de judecată, a fost anulat și suspendat.

”Anulează Hotărârea CGMB nr. 339/13.08.2020 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – Sector 2 Bucureşti. Suspendă executarea Hotărârii CGMB nr. 339/13.08.2020 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – Sector 2 Bucureşti până la soluţionarea definitivă a cauzei”, se precizează în hotărârea instanței de judecată.

Avocatul Radu Dinulescu a explicat această speță în exclusivitate pentru Gândul, considerând că este vorba despre o soluție ”stupefiantă”.

Cel mai fericit ar fi cel care consideră că se va anula PUZ-ul Sector 2, respectiv Nicușor Dan și USR. Având în vedere atitudinea doamnei judecător Stanciu Roxana, unele părți din acest dosar au făcut o cerere de recuzare a acesteia. Dânsa a fost judecător-delegat de la Judecătoria Sectorului 4.

Cererea de recuzare a fost respinsă, s-a făcut o cerere de recuzare a instanței care a dat recuzarea și a fost respinsă și ea. Ambele cereri de recuzare, și pentru judecătoarea Roxana Stanciu și pentru instanța care a judecat recuzarea au fost respinse. Este o decizie stupefiantă, doamna judecător s-a judecat ea pe ea! 

Instanța care a judecat recuzarea judecătoarei Roxana Stanciu a fost la rândul ei recuzată, s-au respins ambele recuzări, iar ultima recuzare a fost judecată tot de instanța care a fost recuzată, asta este o chestie foarte tare!

Judecătoarea Roxana Stanciu poate acum să pronunțe o hotărâre în acest litigiu, legat de PUZ Sector 2. Așteptăm cu toții, înfiorați, soluția în cazul acestui PUZ care a fost considerat legal de o altă instanță de judecată. În mod normal, logic, judecătoarea Roxana Stanciu nu ar putea să dea o altă soluție”, a declarat avocatul Rasdu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.

”Tip solutie: Încheiere. Solutia pe scurt: Respinge cererea de recuzare ca inadmisibilă. Cu cale de atac odată cu hotărârea prin care se va soluţiona cauza, potrivit art. 53 alin. 1 C.pr.civ. Prezenta hotărâre se va comunica petentului, în copie, potrivit art. 427 C.pr.civ. Dată în Camera de Consiliu (potrivit art. 51 alin. 1 C.pr.civ.) şi pronunţată astăzi, 07.06.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Încheiere – recuzare  07.06.2023”, au decis magistrații de la Tribunalul București.

”Nicușor Dan, în toate declarațiile lui, pare că știe dinainte soluția”

În ceea ce privește plângerea penală depusă de Skylight Residence pe numele lui Nicușor Dan, avocatul Radu Dinulescu spune că dosarul a rămas în pronunțare.

Sunt multe ”ingrediente” controversate în acest dosar, spune avocatul Radu Dinulescu, iar surprinzător este faptul că primarul general al Capitalei, în declarațiile sale, pare a cunoaște dinainte ce decizie va lua instanța de judecată.

Această plângere penală depusă împotriva lui Nicușor Dan este legată de cel de-al doilea dosar, unde USR, ca partid, este reclamant. Dosarul a rămas în pronunțare, pe aceleași argumente pentru care la primul dosar instanța a dat dreptate Municipiului București, spunând că PUZ-ul este legal.

Ce s-a întâmplat acolo este iar foarte ciudat. S-a schimbat judecătorul, s-a adus o judecătoare de la Judecătoria Sectorului 4 la ultimul termen, nu cunoștea dosarul, a respins toate cererile de intervenție, nici măcar nu le-a citit… Nicușor Dan, în toate declarațiile lui, pare că știe dinainte soluția.

Și atacă nu mai puțin de 400 de autorizații la Sectorul 2, vă imaginați ce înseamnă asta? Sunt perfect legale, el vrea să le atace.

Această companie care i-a făcut plângere penală la DNA lui Nicușor Dan este parte intervenientă în acest proces”, a declarat avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.

”Nicușor Dan nu este interesat de problemele bucureștenilor”

Avocatul Radu Dinulescu a mai declarat, în exclusivitate pentru Gândul, că Nicușor Dam nu este interesat de problemele bucureștenilor, iar faptul că este deja un ”obișnuit” al sălilor de tribunal arată că nu face altceva decât să permanentizeze ”propriul război pe care îl duce din perioada în care – în calitate de ONG-ist – ataca actele administrative emise de instituția pe care acum o conduce”.

Dacă există cineva care se îndoiește despre preocupările ca primar general ale lui Nicusor Dan, vă prezint în cele ce urmează încă un exemplu că acesta nu este interesat de problemele bucureștenilor, el având propriul război pe care îl duce din perioada în care în calitate de ONG-ist ataca actele administrative emise de instituția pe care acum o conduce.

Deși a declarat la începutul mandatului că va renunța la dosarele de instanță, în realitate acest fapt nu s-a realizat, Nicușor Dan căutând noi mijloace prin care să își realizeze obiectivele personale. În acest sens, au fost identificate noi ONG-uri dispuse să atace actele administrative emise de instituția pe care o reprezintă. Sub aparența angajării unor servicii juridice de specialitate, Primarul General plătește sume consistente din banii publici unor case de avocatură pentru a reprezenta interese contrare bucureștenilor. Probabil, Nicușor Dan a confundat atribuțiile Primarului General cu cele ale Arhitectului- Șef al Municipiului București”, precizează avocatul Radu Dinulescu.


Citește și:

Apariție editorială în colecția ”Proză Politică” | Ion Cristoiu – ”Cui i-e frică de mareșalul Antonescu?”

ANALIZĂ | Cercetătoarea Kateryna Zarembo, despre reconstrucția Ucrainei și PROVOCĂRILE postbelice: ”Economie în scădere, populație sărăcită”

EXCLUSIV VIDEO | USR, cu ochii pe Nicușor Dan. Anca Dragu: ”Monitorizăm activitatea primarului general”

EXCLUSIV | Mircea Dumitru, ex-ministru al Educației, acuzat, din nou, că a făcut poliție politică. CNSAS: ”Mai sunt multe cazuri”/ ”Mă voi apăra!”

EXCLUSIV | Doi foști parteneri de afaceri se luptă pentru 30.000 €: ”Am crezut în el, nu m-am gândit că poate fi un țepar!”/ ”Am avut o înțelegere…”

EXCLUSIV | Puiu Popoviciu, după ce CAB i-a suspendat pedeapsa din dosarul ”Băneasa”: ”Normalitate, sper să am în sfârșit o judecată dreaptă”  

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se stabilește chiar mâine, 30 aprilie. Decizia care este obligatorie în România
Meghan Markle, eșec de proporții în afaceri. Ce se întâmplă cu American Riviera Orchard
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto