Maia Sandu, după reuniunea de la Atena și întâlnirea cu premierul grec Mitsotákis: ”Avem PRIETENI puternici în UE, ne sunt alături”

Maia Sandu, după reuniunea de la Atena și întâlnirea cu premierul grec Mitsotákis: ”Avem PRIETENI puternici în UE, ne sunt alături”
Maia Sandu a participat la reuniunea de la Atena
Publicat: 22/08/2023, 14:10
Actualizat: 22/08/2023, 14:14

O reuniune de lucru a șefilor de stat și de guvern din Sud-Estul Europei și Balcanii de Vest, organizată de prim-ministrul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotákis, a avut loc la Atena. La această reuniune a participat și Marcel Ciolacu, premierul României, dar și Maia Sandu, președintele Republicii Moldova.

După reuniune – mai multe detalii AICI -, Maia Sandu a declarat că a apreciat decizia autorităților elene de a deschide o ambasadă la Chișinău și l-a invitat pe prim-ministrul Mitsotákis să viziteze Moldova.

În contextul parcursului european al Republicii Moldova, Maia Sandu a mai precizat că țara sa are prieteni puternici în Uniunea Europeană și că Moldova este ”solidară cu țările prietene atunci când e nevoie”.

”În cadrul evenimentului de la Atena, am avut ocazia să discut despre cooperarea moldo-elenă cu premierul Mitsotákis. Suntem interesați de o colaborare și mai strânsă în mai multe domenii, inclusiv în cel energetic. În primăvară, Energocom a semnat un acord de cooperare cu operatorul elen DEPA și, ulterior, un contract de procurare a gazelor naturale. Diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale este elementul cheie pentru asigurarea securității energetice a țării.

În cadrul discuției, am convenit să facem tot posibilul pentru a deschide o cursă directă de zbor între capitalele noastre, la începutul anului viitor. Am discutat cu Prim-ministrul Mitsotákis despre cooperarea economică și atragerea investițiilor elene, inclusiv în contextul procesului de reconstrucție a orașelor din sudul Ucrainei”, a transmis Maia Sandu, președintele Republicii Moldova.

”Summitul a oferit o platformă de discuții despre procesul de extindere al UE. Am vorbit despre faptul că aderarea Moldovei la UE este o investiție în democrația noastră și în securitatea regională. Autoritățile de la Chișinău sunt ferm angajate să realizeze reformele care ne vor permite să creăm condiții de viață europene la noi acasă. Aderarea la Uniunea Europeană este proiectul nostru de țară, prin care vom îndeplini aspirațiile moldovenilor de a trăi în pace și bunăstare. Locul Moldovei este în rândul țărilor puternice și libere ale lumii”

Maia Sandu

Maia Sandu, întâlnire cu premierul grec Kyriakos Mitsotákis | Sursa foto – Maia Sandu/Facebook

”Le-am mulțumit partenerilor greci pentru că susțin aderarea Moldovei la UE”

Maia Sandu a salutat decizia autorităților elene de a deschide o ambasadă la Chișinău și, nu în ultimul rând, a mulțumit Greciei pentru susținerea aderării Moldovei la Uniunea Europeană.

I-am menționat premierului elen că țara noastră este gata, în următoarele zile, să detașeze 56 de pompieri ca să ajute la stingerea incendiilor devastatoare cu care se confruntă Grecia, așa cum am făcut-o și în anii precedenți. Suntem solidari cu țările prietene atunci când e nevoie.

Am apreciat decizia autorităților elene de a deschide o ambasadă la Chișinău și l-am invitat pe prim-ministrul Mitsotákis să viziteze Moldova. Nu în ultimul rând, le-am mulțumit partenerilor greci pentru că susțin aderarea Moldovei la UE. Discuția organizată ieri de premierul elen cu țările din Balcanii de vest, Ucraina, și țara noastră – state care aspiră să devină membre ale UE, este un semnal pozitiv că avem prieteni puternici în Uniunea Europeană care ne sunt alături în parcursul nostru european”, a mai precizat Maia Sandu.

”Aderarea la Uniunea Europeană este proiectul nostru de țară, prin care vom îndeplini aspirațiile moldovenilor de a trăi în pace și bunăstare. Locul Moldovei este în rândul țărilor puternice și libere ale lumii”

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova

Citește și:

Prima ediție a ”Salonului profesorilor de artă din Ilfov” se va desfășura la Palatul Brâncovenesc din Mogoșoaia

Dmitri Medvedev nu se dezminte: ”Ucraina, așchie din Imperiul Rus” / Nu va fi pace dacă nu vor fi îndeplinite 3 condiții ale Moscovei

Culisele ”revoltei” MILIONARILOR USR! Barna, Năsui și Drulă, ”deranjați” de măsurile de austeritate luate de Guvernul Ciolacu

ANALIZĂ | Jurnalistul Andrei Pertsev, despre ”Putinismul de etapă târzie”: ”IDEOLOGIA FALSĂ a Kremlinului și mașina de propagandă a lui Putin”

Alexei Navalnîi, după ce a primit încă 19 ani de închisoare: ”Ești OBLIGAT să-ți predai Rusia unei bande de trădători și hoți care au preluat puterea”

EXCLUSIV | Dosarul ”10 august”. Bătuți și buni de plată, soții Tocană contraatacă, după 5 ani, la Parchetul Militar: ”Nu s-a făcut niciun pas înainte”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
9 judeţe, sub avertizări meteo cod galben şi portocaliu de vijelii. Vreme severă până vineri...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
„Îl iubim pe acest preot și luptăm pentru el” Sute de enoriași protestează în fața...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
DECIZIE pentru cei care au telefoane mobile. Se aplică pentru toată lumea
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Declarația șocantă a tinerei care și-a văzut tatăl ucis în sectorul 6 din Capitală pentru...
BANCUL ZILEI. Un bătrân vine la preot să se spovedească: - Părinte, am păcătuit, îi...
Care este legătura dintre hormonul de stres din timpul sarcinii și IQ-ul copilului?
×