VIDEO | Marcel Ciolacu spune că taxele nu vor crește în 2025/ Propunerea premierului pentru a accelera digitalizarea: Un serviciu unic de avizare

Publicat: 27/11/2023, 10:37
Actualizat: 27/11/2023, 10:48

Prezent la Conferința de lansare a proiectului „RO 3.0. Viziunea Viitorului”, Marcel Ciolacu a dat asigurări că taxele românilor nu se vor mări în 2025, asta în condițiile în care „statul român își face treaba” și vine cu un plan concret de digitalizare a ANAF-ului, spune primul ministru.

Premierul Marcel Ciolacu vrea cu orice preț implementate măsurile de combatere a evaziunii fiscale, măsuri ce ar urma să fie asumate în Parlament de coaliția de guvernare PSD-PNL. În acest sens, premierul a precizat la Conferința „RO 3.0. Viziunea Viitorului” că își dorește ca statul român „să fie mai eficient în colectare” și ca „toată lumea să-și plătească impozitele”.

Trebuie să-și facă treaba statul român. Statul român trebuie să combată evaziunea fiscală, să fie mult mai eficient în colectare și toată lumea să-și plătească impozitele. Asta înseamnă digitalizare a ANAF-ului, șă vadă unde sunt sursele bugetare de cheltuieli majore, a precizat Ciolacu.

Serviciu unic de avizare!?

Premierul a pus un gând rău și aparatului birocratic, asta în condițiile în care Marcel Ciolacu le cere miniștrilor săi, de ceva timp, să vină cu planuri concrete de reorganizare a agențiilor și instituțiilor din subordine. În acest sens, premierul propune un serviciu unic de avizare, pentru a „forța digitalizarea”.

„Să se termine odată cu tot ce înseamnă birocrația, fiindcă toate proiectele cer anumite avize. Fiecare minister în acest moment își va crea un serviciu unic de avize. Vorbim de companii, că vorbim de autorități centrale, autorități locale, de persoane fizice care vor să aibă acces la fondurile europene? Trebuie să fie un singur serviciu și atunci, cumva, împingi, forțezi această digitalizare pentru oamenii de afaceri și avem aici prezenți reprezentanți ai celor mai puternice companii din domeniul comunicației și tehnologiei, din domeniul sănătății private, din domeniul retail-ului, din domeniul energiei, din construcții și dezvoltare. De asemenea, sunt reprezentanții mediului academic, public și și privat”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Gândul a scris încă de pe 31 octombrie despre planul premierului Ciolacu. Atunci, sursele noastre au explicat viziunea Guvernului de reorganizare a agențiilor și ministerelor, printr-un serviciu unic de avizare. (detalii AICI)

Concret, reorganizarea va viza un serviciu unic de avizare electronic, acolo unde primarii și oamenii de afaceri vor putea solicita direct toate avizele necesare dintr-un singur loc, respectiv o platformă digitală. În acest mod se va limita contactul direct cu șefii agențiilor din subordinea ministerelor.

De exemplu, dacă o persoană are de obținut 10 avize de la mai multe agenții, acea persoană poate solicita toate cele 10 avize printr-un sistem unic de avizare electronic, urmând ca la final să primească integral avizele solicitate, într-un singur loc, fără a fi nevoie să depună fiecare solicitare la fiecare agenție în parte.

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Mircea Geoană a lansat „Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO”. Nu s-a decis dacă va candida la Președinție

VIDEO | Ministerul Transporturilor atinge toate țintele din PNRR / Sorin Grindeanu: Absorbția tuturor fondurilor este o certitudine

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia...
Dezvăluiri tulburătoare făcute de Iulia Albu, după ce fostul soț a anunțat că are cancer:...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Medicii iau în calcul să îi amputeze piciorul lui Florin Piersic, din cauza infecţiei cu...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Florin Piersic a fost mutat la Terapie Intensivă, după operație! Ce spun medicii despre starea...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Medicii de la Spitalul „Foişor” despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Starea generală...
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Putin a dat ORDIN. Militarii ruşi se RETRAG. Decizia zilei de 9 mai
Netflix a dat lovitura cu acest serial. Abonații devin dependenți
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
”Am chemat salvarea. Șocul a fost groaznic” Dinu Maxer a trecut prin momente de panică...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Când ar putea fi construită prima cale ferată pe Lună?