VIDEO | Marcel Ciolacu spune că taxele nu vor crește în 2025/ Propunerea premierului pentru a accelera digitalizarea: Un serviciu unic de avizare

Publicat: 27/11/2023, 10:37
Actualizat: 27/11/2023, 10:48

Prezent la Conferința de lansare a proiectului „RO 3.0. Viziunea Viitorului”, Marcel Ciolacu a dat asigurări că taxele românilor nu se vor mări în 2025, asta în condițiile în care „statul român își face treaba” și vine cu un plan concret de digitalizare a ANAF-ului, spune primul ministru.

Premierul Marcel Ciolacu vrea cu orice preț implementate măsurile de combatere a evaziunii fiscale, măsuri ce ar urma să fie asumate în Parlament de coaliția de guvernare PSD-PNL. În acest sens, premierul a precizat la Conferința „RO 3.0. Viziunea Viitorului” că își dorește ca statul român „să fie mai eficient în colectare” și ca „toată lumea să-și plătească impozitele”.

Trebuie să-și facă treaba statul român. Statul român trebuie să combată evaziunea fiscală, să fie mult mai eficient în colectare și toată lumea să-și plătească impozitele. Asta înseamnă digitalizare a ANAF-ului, șă vadă unde sunt sursele bugetare de cheltuieli majore, a precizat Ciolacu.

Serviciu unic de avizare!?

Premierul a pus un gând rău și aparatului birocratic, asta în condițiile în care Marcel Ciolacu le cere miniștrilor săi, de ceva timp, să vină cu planuri concrete de reorganizare a agențiilor și instituțiilor din subordine. În acest sens, premierul propune un serviciu unic de avizare, pentru a „forța digitalizarea”.

„Să se termine odată cu tot ce înseamnă birocrația, fiindcă toate proiectele cer anumite avize. Fiecare minister în acest moment își va crea un serviciu unic de avize. Vorbim de companii, că vorbim de autorități centrale, autorități locale, de persoane fizice care vor să aibă acces la fondurile europene? Trebuie să fie un singur serviciu și atunci, cumva, împingi, forțezi această digitalizare pentru oamenii de afaceri și avem aici prezenți reprezentanți ai celor mai puternice companii din domeniul comunicației și tehnologiei, din domeniul sănătății private, din domeniul retail-ului, din domeniul energiei, din construcții și dezvoltare. De asemenea, sunt reprezentanții mediului academic, public și și privat”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Gândul a scris încă de pe 31 octombrie despre planul premierului Ciolacu. Atunci, sursele noastre au explicat viziunea Guvernului de reorganizare a agențiilor și ministerelor, printr-un serviciu unic de avizare. (detalii AICI)

Concret, reorganizarea va viza un serviciu unic de avizare electronic, acolo unde primarii și oamenii de afaceri vor putea solicita direct toate avizele necesare dintr-un singur loc, respectiv o platformă digitală. În acest mod se va limita contactul direct cu șefii agențiilor din subordinea ministerelor.

De exemplu, dacă o persoană are de obținut 10 avize de la mai multe agenții, acea persoană poate solicita toate cele 10 avize printr-un sistem unic de avizare electronic, urmând ca la final să primească integral avizele solicitate, într-un singur loc, fără a fi nevoie să depună fiecare solicitare la fiecare agenție în parte.

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Mircea Geoană a lansat „Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO”. Nu s-a decis dacă va candida la Președinție

VIDEO | Ministerul Transporturilor atinge toate țintele din PNRR / Sorin Grindeanu: Absorbția tuturor fondurilor este o certitudine

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
De ce și-a întrerupt, de fapt, David Popovici studiile universitare, după doar câteva luni de...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
A fost Caligula cel mai nebun dintre împărații romani? L-a amenințat pe zeul Jupiter că-l...