Directorul de la Drumuri și Poduri care primea ȘPAGA în frigider, trimis în judecată de DNA, în stare de arest preventiv

Directorul de la Drumuri și Poduri care primea ȘPAGA în frigider, trimis în judecată de DNA, în stare de arest preventiv
Publicat: 28/02/2024, 15:05
Actualizat: 28/02/2024, 15:08

Daniel Buzamăt – directorul Societății pentru Lucrări de Drumuri și Poduri (SLDP) REISER SA Bârlad – a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în stare de arest preventiv, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată și abuz în serviciu în formă continuată.

Gândul a prezentat, în exclusivitate, extrase spectaculoase din intercepătările DNA care au dus la trimiterea în judecată a lui Daniel Buzamăt.

Daniel Buzamăt și un om de afaceri au fost reținuți și apoi arestați preventiv pentru fapte de dare și luare de mită, pe fondul unui contract public de asfaltare a perimetrului benzinăriei afaceristului de către societatea de stat condusă de Daniel Buzamăt.

În perioada 1 martie 2022 – 12 mai 2022, inculpatul Buzamăt Daniel, în calitatea menţionată, în mod indirect cât şi direct, ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar (martor în cauză), de la omul de afaceri cercetat în prezenta cauză, suma totală de 100.000 lei (două tranşe a câte 50.000 lei), în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. (detalii uluitoare AICI)

„Trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv”

Potrivit unui comunicat de ultimă oră al DNA, „procurorii din cadrul DNA – Serviciul teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților:

BUZAMĂT DANIEL, director al Societății pentru Lucrări de Drumuri și Poduri (S.L.D.P.) REISER SA Bârlad, pentru comiterea infracțiunilor de:

  • luare de mită, în formă continuată,
  • abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată

și

C.G., la data faptelor administrator al S.C. GIPETROVAS BEST HOLDING S.R.L., pentru comiterea infracțiunilor de:

  • dare de mită, în formă continuată
  • instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

De asemenea, a mai fost trimisă în judecată și S.C. GIPETROVAS BEST HOLDING S.R.L., pentru comiterea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată”, se precizează în comunicatul DNA.

Ce au stabilit procurorii DNA

În perioada 01.03.2022 – 20.05.2022, a transmis DNA, „inculpatul Buzamăt Daniel, în calitatea menționată mai sus, în mod indirect cât și direct, ar fi pretins și primit, printr-un intermediar (martor în cauză), de la omul de afaceri cercetat în prezenta cauză, suma totală de 100.000 lei (două tranșe a câte 50.000 lei), în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu”.

De precizat este faptul că cele două sume de bani (a câte 50.000 lei fiecare), la sugestia inculpatului Buzamăt Daniel, ar fi fost depuse una într-un frigider aflat din biroul său, iar cealaltă, în autoturismul personal.

  • Concret, inculpatul ar fi primit suma de 100.000 lei, în contextul încheierii între S.L.D.P. REISER SA Bârlad și S.C. GIPETROVAS BEST HOLDING S.R.L., administrată de către celălalt inculpat, a două contracte de prestări servicii, ce vizau asfaltarea unei suprafețe de 1.600 mp de teren, ce aparținea acestuia din urmă.
  • În realitate, cu „permisiunea” inculpatului Buzamăt Daniel, ar fi fost asfaltată o suprafață de teren de 4.725 mp fiind folosită în plus o cantitate de 236 tone asfalt, față de cea menționată în documentele contabile ale celor două societăți.

Ca urmare a acestor demersuri, S.L.D.P. REISER SA Bârlad ar fi fost prejudiciată cu suma de 280.794 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor prestate în legătură cu cele 236 tone asfalt, livrate în plus și neachitate. S.L.D.P. REISER SA Bârlad s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma menționată mai sus.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri ce aparțin celor trei inculpați”, a mai transmis DNA.


Citește și:

EXCLUSIV VIDEO | Răsculatul Andruș a ”spart” PROTESTUL în crucea nopții. Și-a părăsit biroul mobil din BMW și a înnoptat într-un complex rezidențial

EXCLUSIV | Cum ar „impulsiona” președintele PSD Alba Iulia PROTESTUL transportatorilor din Ardeal. “Este un drept garantat de Constituție”

VIDEO | Cine e LIDERUL „răsculaților” de la Afumați. Boier moldovean la congresul PSD și călăreț la iUmor: „Mă frământă talentul!”

EXCLUSIV | Ca la Ferma Dacilor! Ex-șefii ISU Prahova, controale DE FORMĂ la companii celebre: „Liniștea și pacea, plătite cu șampoane, apă și sucuri!”

EXCLUSIV | Foștii șefi ISU care au permis funcționarea pensiunii Ferma Dacilor, scoși BASMA CURATĂ de același magistrat militar, în 10 dosare „grele”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Imagini dramatice cu parașutiști ruși vânați în câmp deschis de un blindat Bradley ucrainean
După ce s-a “curățat” la Floreasca și Obregia, Adrian Mititelu Jr. și-a reluat păcatele… Paranghelie...
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu...
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47...
„Bineînțeles că știți imnul URSS”. Cum îi batjocoresc militarii ruși pe prizonierii ucraineni: „Porcule, de...
Anunț viral | Un clujean oferă cazare gratuită și mâncare, într-o vilă la munte. Are...
I-a recidivat CANCERUL Soția președintelui, în stare de șoc: se retrage din viața publică
Turist american, şocat de ce a văzut în Timişoara. "Nu fură nimeni mesele de afară?! Cred că...
VIDEO Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de...
Șocul pe care l-a avut un american când a văzut ce se întâmplă la o...
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit...
Când se face radierea auto din oficiu?
Bărbia îl dă de gol pe Putin? Preşedintele rus, acuzat că îşi foloseşte sosiile la...
Soarele DEZLĂNȚUIT! 2 erupții colosale au avut loc în mai puțin de 12 ore
Legea pe care o aștepta toată România. Președintele a semnat astăzi, 3 Iunie
Când începe Insula Iubirii, sezonul 8, la Antena 1 și în AntenaPLAY. Premiera, mai aproape...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Bunica Gherghina, cocoțată în cireș! Cum a reacționat nepoata sa când a văzut-o pe femeia...
Ne-au furat până și tradițională ie romanească? Celebra casă de modă Louis Vuitton, somată să...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă:...
Băile Romane îi ajută pe cercetători în lupta cu rezistența la antibiotice
×