EXCLUSIV VIDEO | Răsculatul Andruș a ”spart” PROTESTUL în crucea nopții. Și-a părăsit biroul mobil din BMW și a înnoptat într-un complex rezidențial

Publicat: 18/01/2024, 15:36
Actualizat: 18/01/2024, 15:38

Fermierul Dănuț Andruș este considerat liderul de facto al protestatarilor de la Afumați, având influență și fiind cel care ar păstra aprinsă „flacăra” nemulțumirilor. Asta în ciuda faptului că, după negocierile purtate la sediul Ministerului Agriculturii – acolo unde, de cealaltă parte a mesei, a fost prezent ministrul Florin Barbu – mai multe asociații ale fermierilor au renunțat la proteste, solicitările fiind rezolvate.

Totuși, la Afumați nu s-ar fi „tranșat”, încă, toate problemele și e sămânță de scandal. Asta pentru că tocmai Dănuț Andruș ar adopta o poziție de „forță”, ireconciliabilă, și ar încerca să impună Ministerului Agriculturii rezolvarea unor solicitări suplimentare.

Ministrul Florin Barbu a declarat, sec, că protestatarii de la Afumați s-au transformat în „instigatori” – mai multe detalii AICI -, iar Gândul prezintă alte informații și imagini cu „răsculatul” Andruș, în exclusivitate.

Probabil obosit după atâtea proteste, Dănuț Andruș a părăsit „câmpul de luptă” la miezul nopții și a preferat odihna oferită de camerele confortabile ale unui complex rezidențial.

  • Dănuț Andruș este fermier, înainte de toate, dar acum cochetează și cu politica, dorind să intre în legalitate cu Partidul Alianței Fermierilor și Antreprenorilor Români.
  • Același „răsculat” Andruș a declarat că „televiziunile răstălmăcesc cuvintele și că oameni care nu au bătut niciun par în viața lor vor să dea lecții despre cum se face un gard”.
  • Dănuț Andruș are și o garderobă specifică, apărând îmbrăcat, la diferite evenimente – inclusiv Congresul PSD din 2018 – ba în boier moldovean, ba în țăran get-beget, așa cum s-a întâmplat atunci când s-a dorit „vedetă” la iUmor și a venit la emisiune călare pe cal.

Dănuț Andruș se ține tare, dar pierde „aderență”

Potrivit surselor Gândul, Dănuț Andruș se ține tare pe poziție chiar dacă nu toți cei care sunt în preajma sa îl mai susțin 100%. Ba chiar din contră, se mai spune, pierde aderență, existând deja fricțiuni din care rezultă că Andruș nu mai reușește să capaciteze toate forțele pe care le-ar avea la dispoziție.

Cum protestele de la Afumați continuă, iar Dănuț Andruș nu pare a fi decis să renunțe, liderul „răsculaților” și-a transformat BMW-ul în „birou mobil” sau, de ce nu?, în „Cartier General” unde croiește planurile pentru noi contraatacuri împotriva Ministerului Agriculturii și, în ultimă instanță, împotriva Guvernului.

Dănuț Andruș și-a transformat BMW-ul în „Cartier General”

Liderul „răsculaților”, cu ochii-n telefon, flancat de oamenii de încredere

„Noi murim, iar voi înfloriți”, stă scris pe unul dintre îndemnurile lipite pe geamul BMW-ului în care își desfășoară activitatea, de câteva zile, Dănuț Andruș.

Un alt îndemn mobilizator, plasat spre spatele BMW-ului, cere stoparea „Jafului la Inspecția Tehnică a Utilajelor”.

Imaginile obținute, în exclusivitate, de Gândul, îl arată pe Dănuț Andruș înconjurat de oamenii de încredere, ca un adevărat lider care întreține „Răscoala din Afumați”.

Mașina liderului Andruș a stat în zona unei benzinării, iar acesta a fost mai tot timpul cu mâna pe telefon. De altfel, și cei de lângă lider au butonat telefoanele cu asiduitate, semn că evenimentele în desfășurare nu lăsau loc pentru o relaxare deplină.

Liderul „răsculaților”, alături de oamenii de încredere

Vorba aceea: „Mai protestează omul, dar trebuie să se și odihnească!”

Decis să nu renunțe la imaginea rurală care i-a adus notorietatea, Dănuț Andruș poartă pe cap o căciulă albă de blană, țărănească, una care are și rolul de a-l scoate din mulțime, cum se spune, și de a-l face, eventual, cât mai vizibil. El este liderul, de altfel, iar imaginea trebuie întreținută permanent, prin toate metodele.

Numai că protestele și negocierile cu reprezentanții Guvernului României induc, în cele din urmă, și oboseală, motiv pentru care Dănuț Andruș s-a decis să-și părăsească susținătorii, în crucea nopții, și să se îndrepte către un complex rezidențial din Militari. Inscripționată cu mesajele mobilizatoare, mașina „răsculatului” Andruș nu a trecut neobservată, firește, până la destinație.

Astfel, în timp ce protestatarii au rămas să fure câteva ore de somn prin cabinele tractoarelor și camioanelor, el a ales să-și reîncarce bateriile la căldură.

Dănuț Andruș a plecat cu „biroul mobil” din mijlocul protestatarilor.

Discuții „fierbinți” lângă un bidon de 5 litri cu apă plată

După ce i-a părăsit pe protestari în frigul pătrunzător al nopții de ianuarie și a ajuns – cu „biroul mobil” din dotare – la complexul rezidențial, Dănuț Andruș a părut încă prins în discuții fierbinți despre, probabil, mai-binele agriculturii din România, obținut prin presiuni constante, la cel mai înalt nivel.

Lângă liderul „răsculaților” de la Afumați s-a putut observa și un bidon de 5 litri cu apă plată, semn că toate protestele și vociferările de peste zi au produs o sete zdravănă.

Dănuț Andruș, metamorfozat în „boierul moldovean” de la Congresul PSD

Fost consilier local PSD, Dănuț Andruș a candidat din partea social-democraților pentru funcția de primar al comunei Pătiniș, din județul Botoșani.

Din păcate pentru el – mai ales că și la iUmor a declarat că îl „frământă talentul” -, a pierdut în fața primarului în funcție, liberalul Costel Romanescu.

La Congresul PSD din anul 2018, spre surpriza participanților, Dănuț Andruș a oferit un nou moment antologic și a ales din garderobă o ținută de boier moldovean – suman, bundiță, ie, opinci și căciulă de blană cu pietre strălucitoare în frunte.

Atunci, întrebat de jurnaliști despre ținuta sa, Dănuț Andruș a răspuns că s-a îmbrăcat astfel pentru, pur și simplu, este… român.

„Este o costumație foarte veche, de peste 100 de ani. Îmi place, pentru că sunt român. Mesajul e că trebuie să ne-ntoarcem de-acolo de unde am plecat, de unitate.

Ținuta simbolizează o haină veche, purtată de părinții, de bunicii, de străbunicii noștri. Din zona Moldovei. Opinci, suman, bundiță, cămașă sau ie și pe cap o căciulă din vremurile lui Cuza. Nu, nu, nu mi-e cald, sperăm să nu ne-ncălzim”, le spus Dănuț Andruș reporterilor, înainte de a intra în sală. (imagini AICI)


Citește și:

LIVE UPDATE| Marcel Ciolacu i-a convocat în ședință pe miniștrii implicați în negocierile cu fermierii și transportatorii/ Protestele continuă în țară

UPDATE | Protestul fermierilor, ziua 7. Ciolacu: 99% din solicitări au fost închise. Barbu: „Protestatarii din Afumați” sunt instigatori, nu fermieri

VIDEO | Cine duce tratative cu Guvernul pentru revendicările protestatarilor / Un fost candidat PSD și un fost primar PNL, printre negociatori

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
Românca care a ajuns la 100 de ani. SECRETUL ei pentru o viață mai lungă!...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Bob Lazar: Zona 51 și Farfuriile Zburătoare