Directorul de la Drumuri și Poduri care primea ȘPAGA în frigider, trimis în judecată de DNA, în stare de arest preventiv

Directorul de la Drumuri și Poduri care primea ȘPAGA în frigider, trimis în judecată de DNA, în stare de arest preventiv
Publicat: 28/02/2024, 15:05
Actualizat: 28/02/2024, 15:08

Daniel Buzamăt – directorul Societății pentru Lucrări de Drumuri și Poduri (SLDP) REISER SA Bârlad – a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în stare de arest preventiv, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată și abuz în serviciu în formă continuată.

Gândul a prezentat, în exclusivitate, extrase spectaculoase din intercepătările DNA care au dus la trimiterea în judecată a lui Daniel Buzamăt.

Daniel Buzamăt și un om de afaceri au fost reținuți și apoi arestați preventiv pentru fapte de dare și luare de mită, pe fondul unui contract public de asfaltare a perimetrului benzinăriei afaceristului de către societatea de stat condusă de Daniel Buzamăt.

În perioada 1 martie 2022 – 12 mai 2022, inculpatul Buzamăt Daniel, în calitatea menţionată, în mod indirect cât şi direct, ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar (martor în cauză), de la omul de afaceri cercetat în prezenta cauză, suma totală de 100.000 lei (două tranşe a câte 50.000 lei), în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. (detalii uluitoare AICI)

„Trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv”

Potrivit unui comunicat de ultimă oră al DNA, „procurorii din cadrul DNA – Serviciul teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților:

BUZAMĂT DANIEL, director al Societății pentru Lucrări de Drumuri și Poduri (S.L.D.P.) REISER SA Bârlad, pentru comiterea infracțiunilor de:

  • luare de mită, în formă continuată,
  • abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată

și

C.G., la data faptelor administrator al S.C. GIPETROVAS BEST HOLDING S.R.L., pentru comiterea infracțiunilor de:

  • dare de mită, în formă continuată
  • instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

De asemenea, a mai fost trimisă în judecată și S.C. GIPETROVAS BEST HOLDING S.R.L., pentru comiterea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată”, se precizează în comunicatul DNA.

Ce au stabilit procurorii DNA

În perioada 01.03.2022 – 20.05.2022, a transmis DNA, „inculpatul Buzamăt Daniel, în calitatea menționată mai sus, în mod indirect cât și direct, ar fi pretins și primit, printr-un intermediar (martor în cauză), de la omul de afaceri cercetat în prezenta cauză, suma totală de 100.000 lei (două tranșe a câte 50.000 lei), în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu”.

De precizat este faptul că cele două sume de bani (a câte 50.000 lei fiecare), la sugestia inculpatului Buzamăt Daniel, ar fi fost depuse una într-un frigider aflat din biroul său, iar cealaltă, în autoturismul personal.

  • Concret, inculpatul ar fi primit suma de 100.000 lei, în contextul încheierii între S.L.D.P. REISER SA Bârlad și S.C. GIPETROVAS BEST HOLDING S.R.L., administrată de către celălalt inculpat, a două contracte de prestări servicii, ce vizau asfaltarea unei suprafețe de 1.600 mp de teren, ce aparținea acestuia din urmă.
  • În realitate, cu „permisiunea” inculpatului Buzamăt Daniel, ar fi fost asfaltată o suprafață de teren de 4.725 mp fiind folosită în plus o cantitate de 236 tone asfalt, față de cea menționată în documentele contabile ale celor două societăți.

Ca urmare a acestor demersuri, S.L.D.P. REISER SA Bârlad ar fi fost prejudiciată cu suma de 280.794 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor prestate în legătură cu cele 236 tone asfalt, livrate în plus și neachitate. S.L.D.P. REISER SA Bârlad s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma menționată mai sus.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri ce aparțin celor trei inculpați”, a mai transmis DNA.


Citește și:

EXCLUSIV VIDEO | Răsculatul Andruș a ”spart” PROTESTUL în crucea nopții. Și-a părăsit biroul mobil din BMW și a înnoptat într-un complex rezidențial

EXCLUSIV | Cum ar „impulsiona” președintele PSD Alba Iulia PROTESTUL transportatorilor din Ardeal. “Este un drept garantat de Constituție”

VIDEO | Cine e LIDERUL „răsculaților” de la Afumați. Boier moldovean la congresul PSD și călăreț la iUmor: „Mă frământă talentul!”

EXCLUSIV | Ca la Ferma Dacilor! Ex-șefii ISU Prahova, controale DE FORMĂ la companii celebre: „Liniștea și pacea, plătite cu șampoane, apă și sucuri!”

EXCLUSIV | Foștii șefi ISU care au permis funcționarea pensiunii Ferma Dacilor, scoși BASMA CURATĂ de același magistrat militar, în 10 dosare „grele”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a reușit un bărbat să stea gratis timp de 5 ani într-un hotel celebru...
ADIO, RCS RDS! Digi dispare din luna mai. Anunţul oficial a fost făcut
FOTO. Manechinul arată fabulos, dar face pușcărie pentru că a mințit că e gravidă!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Delir după delir la televiziunea rusă: „Trebuie să-i facem pe europeni să înțeleagă că pot...
Îl recunoști?! Cine este cerșetorul din imagine, de fapt? Cândva, era un artist îndrăgit de...
Cauza morții lui Akebono Taro, primul campion de sumo. Terifiant ce i-au descoperit medicii!
Crima din Dâmboviţa. Ce le-a mărturisit suspectul turc anchetatorilor despre noaptea în care a ucis-o...
Cu ce s-ar ocupa bărbatul suspectat că ar fi omorât-o pe Mirela, femeia găsită fără...
Cum poate un pensionar să ajungă la suma de 6.100 de lei pe lună, după...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Mașină prinsă de radar, însă șoferul nu poate fi identificat. Cine plătește amenda?
Iranul a sechestrat un cargobot în Strâmtoarea Ormuz
Cel mai VIZIONAR inventator al secolului face O PREDICȚIE uluitoare
Lege nouă pentru șoferii din România. Noi reguli privind permisul de conducere
Produsele de curățenie care nu trebuie amestecate. Riscurile sunt mari
O femeie a văzut că „porțile iadului” par să se deschidă chiar în curtea casei...
Mărturii pline de durere! Ce a declarat fata unui pacient, care ar fi murit la...
Roberta, invitată de Robi în Camera Roșie. De ce crede acesta că ea se joacă...
"Uşa era închisă". Detalii cutremurătoare despre crima din județul Alba. Cum a scăpat nepoata bărbatului...
BANCUL ZILEI. Ce-i spune Bulă soției după noaptea nunții: Din câte văd, dragă, eu...
Ateneul Român a primit Marca patrimoniului european din partea Comisiei Europene