Directorul de la Drumuri și Poduri care primea ȘPAGA în frigider, trimis în judecată de DNA, în stare de arest preventiv

Directorul de la Drumuri și Poduri care primea ȘPAGA în frigider, trimis în judecată de DNA, în stare de arest preventiv
Publicat: 28/02/2024, 15:05
Actualizat: 28/02/2024, 15:08

Daniel Buzamăt – directorul Societății pentru Lucrări de Drumuri și Poduri (SLDP) REISER SA Bârlad – a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în stare de arest preventiv, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată și abuz în serviciu în formă continuată.

Gândul a prezentat, în exclusivitate, extrase spectaculoase din intercepătările DNA care au dus la trimiterea în judecată a lui Daniel Buzamăt.

Daniel Buzamăt și un om de afaceri au fost reținuți și apoi arestați preventiv pentru fapte de dare și luare de mită, pe fondul unui contract public de asfaltare a perimetrului benzinăriei afaceristului de către societatea de stat condusă de Daniel Buzamăt.

În perioada 1 martie 2022 – 12 mai 2022, inculpatul Buzamăt Daniel, în calitatea menţionată, în mod indirect cât şi direct, ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar (martor în cauză), de la omul de afaceri cercetat în prezenta cauză, suma totală de 100.000 lei (două tranşe a câte 50.000 lei), în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. (detalii uluitoare AICI)

„Trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv”

Potrivit unui comunicat de ultimă oră al DNA, „procurorii din cadrul DNA – Serviciul teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților:

BUZAMĂT DANIEL, director al Societății pentru Lucrări de Drumuri și Poduri (S.L.D.P.) REISER SA Bârlad, pentru comiterea infracțiunilor de:

  • luare de mită, în formă continuată,
  • abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată

și

C.G., la data faptelor administrator al S.C. GIPETROVAS BEST HOLDING S.R.L., pentru comiterea infracțiunilor de:

  • dare de mită, în formă continuată
  • instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

De asemenea, a mai fost trimisă în judecată și S.C. GIPETROVAS BEST HOLDING S.R.L., pentru comiterea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată”, se precizează în comunicatul DNA.

Ce au stabilit procurorii DNA

În perioada 01.03.2022 – 20.05.2022, a transmis DNA, „inculpatul Buzamăt Daniel, în calitatea menționată mai sus, în mod indirect cât și direct, ar fi pretins și primit, printr-un intermediar (martor în cauză), de la omul de afaceri cercetat în prezenta cauză, suma totală de 100.000 lei (două tranșe a câte 50.000 lei), în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu”.

De precizat este faptul că cele două sume de bani (a câte 50.000 lei fiecare), la sugestia inculpatului Buzamăt Daniel, ar fi fost depuse una într-un frigider aflat din biroul său, iar cealaltă, în autoturismul personal.

  • Concret, inculpatul ar fi primit suma de 100.000 lei, în contextul încheierii între S.L.D.P. REISER SA Bârlad și S.C. GIPETROVAS BEST HOLDING S.R.L., administrată de către celălalt inculpat, a două contracte de prestări servicii, ce vizau asfaltarea unei suprafețe de 1.600 mp de teren, ce aparținea acestuia din urmă.
  • În realitate, cu „permisiunea” inculpatului Buzamăt Daniel, ar fi fost asfaltată o suprafață de teren de 4.725 mp fiind folosită în plus o cantitate de 236 tone asfalt, față de cea menționată în documentele contabile ale celor două societăți.

Ca urmare a acestor demersuri, S.L.D.P. REISER SA Bârlad ar fi fost prejudiciată cu suma de 280.794 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor prestate în legătură cu cele 236 tone asfalt, livrate în plus și neachitate. S.L.D.P. REISER SA Bârlad s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma menționată mai sus.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri ce aparțin celor trei inculpați”, a mai transmis DNA.


Citește și:

EXCLUSIV VIDEO | Răsculatul Andruș a ”spart” PROTESTUL în crucea nopții. Și-a părăsit biroul mobil din BMW și a înnoptat într-un complex rezidențial

EXCLUSIV | Cum ar „impulsiona” președintele PSD Alba Iulia PROTESTUL transportatorilor din Ardeal. “Este un drept garantat de Constituție”

VIDEO | Cine e LIDERUL „răsculaților” de la Afumați. Boier moldovean la congresul PSD și călăreț la iUmor: „Mă frământă talentul!”

EXCLUSIV | Ca la Ferma Dacilor! Ex-șefii ISU Prahova, controale DE FORMĂ la companii celebre: „Liniștea și pacea, plătite cu șampoane, apă și sucuri!”

EXCLUSIV | Foștii șefi ISU care au permis funcționarea pensiunii Ferma Dacilor, scoși BASMA CURATĂ de același magistrat militar, în 10 dosare „grele”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Președintele iranian Ebrahim Raisi a murit într-un accident de elicopter
Experimentata Raicu l-a 'prins' pe şefuleţ! Ce a făcut micuţul pervers înainte de întâlnire
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Traian Băsescu: Ar fi o mare greșeală a României să nu dea Ucrainei un sistem...
Celebrul cântăreț a aruncat bomba: ”Vreau un copil-clonă!”+ ”Am patru fete, culese de pe stradă!”
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care...
Bunicul Florentine, feta ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a mers la..."
Cine este Florentina, tânăra de 21 de ani, care a sfârșit ucisă de iubitul cu...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Prinde Dacia Duster 500.000 KM cu motorul original? Care este motorizarea „câștigătoare”?
Top 30 cele mai bune universităţi din România: UBB, UB şi Politehnica din Bucureşti conduc...
Marea IUBIRE a lui Nikola Tesla! „Dintre toate, cel mai mult mi-a plăcut...
Interdicție pentru toți românii. Este interzis să te urci așa la volan
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să...
Informații șocante despre presupusul ucigaș al fetei de la Sibiu. Tânărul ar avea probleme psihice:...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
“Jocul cuvintelor cu Dan Negru”, un nou sezon, din această seară, de la ora 23:00!
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
S-a confirmat: exercițiile fizice încetinesc percepția asupra timpului!
×