BILANȚ DEVASTATOR pentru Clotilde Armand. A atras doar 0,5% din fondurile UE pentru București, în perioada 2020 – 2024: „Este o rușine!”

BILANȚ DEVASTATOR pentru Clotilde Armand. A atras doar 0,5% din fondurile UE pentru București, în perioada 2020 – 2024: „Este o rușine!”
Publicat: 12/04/2024, 14:16
Actualizat: 12/04/2024, 14:33

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, cel mai mare sector al Bucureștiului, a transmis, în repetate rânduri, că își dorește un nou mandat. Acuzată că locuitorii sectorului nu avut parte de o administrație competentă și dedicată, Clotilde Armand a îndreptat, în răspunsurile sale publice, un deget acuzator către vechea administrație și, mai nou, către alianța PSD – PNL.

Clotilde Armand a anunțat, în ultimele zile, că dorește, spre exemplu, patru păduri urbane în Sectorul 1. „Realizările” cu care se mândrește sau promisiunile pe care le face în perspectiva alegerilor sunt postate, invariabil, și pe pagina sa de Facebook, acolo unde primărița nu uită să repete că ar fi putut face și mai multe pentru locuitorii din sector, numai că nu a fost lăsată de social-democrați și de liberali.

Dincolo de duelul verbal de la nivel politic, Clotilde Armand nu le spune locuitorilor, totuși, că Bucueștiul beneficiază de finduri UE consistente, iar Sectorul 1 s-a transformat într-o zonă unde… nu ajung banii. De ce? Potrivit surselor Gândul, „cifrele privind absorbția fondurilor UE din Politica de Coeziune arată exact gradul de incompetență pe care Clotilde Armand a dovedit-o pe toată durata acestui mandat”.

„Pentru a înțelege gradul de incompetență al lui Clotilde Armand”

Din totalul de 754,8 milioane de lei, reprezentând aproximativ 151 milioane euro – bani care au fost atrași de toate sectoarele din București în perioada 2020 – 2024 -, Clotilde Armand a reușit ”performanța” de a atrage doar 3,9 milioane de lei, respectiv doar 780.000 de EUR.

Asta înseamnă că, în mandatul doamnei Armand, Primăria Sectorului 1 a atras doar 0,5% din totalul fondurilor UE din Politica de Coeziune atrase de toate sectoarele.

Prin comparație, pentru a înțelege gradul exact de incompetență al lui Clotilde Armand, Sectorul 3 a atras 355,3 milioane de lei, iar Sectorul 6 – 186,5 milioane de lei. Până și Primăria Sectorului 5 a fost de trei ori mai eficientă! Ce se putea face cu banii pe care doamna Armand nu i-a atras din Politica de Coeziune? Iată câteva exemple sugestive:

  • Reabilitarea termică a blocurilor și a lifturilor
  • Creșe pentru copii
  • Centre sociale pentru copii și bătrâni
  • Modernizarea stațiilor de autobuz și integrarea cu celelalte sectoare ale Bucureștiului
  • Puncte de colectare selectivă a deșeurilor.

La același capitol, a ceea ce ar fi putut face primarul Sectorului 1, dar nu a făcut pentru că nu a absorbit fonduri UE, pot fi menționate și stații de încărcare pentru mașinile electrice”, au precizat sursele Gândul.

Liberalul George Tuță: „Eterna scuză a doamnei Armand că n-a făcut nimic din cauză că a blocat-o consiliul”

Aceleași surse Gândul au mai declarat că „lista unor astfel de proiecte care puteau fi finanțate prin fondurile UE ar putea să fie și mai lungă, numai că edilul Clotilde Armand nu ar fi fost interesată de calitatea vieții locuitorilor din Sectorul 1 al Capitalei.

La rândul său, contracandidatul lui Clotilde Armand la Primăria Sectorului 1, George Tuță – candidatul alianței PNL-PSD – spune că primarul Clotilde Armand are o „eternă scuză”, anume aceea că a fost blocată de Consiliul Local, care îieste adversar.

”Mai mulți bani europeni în Sectorul 1 ar însemna o economie mai puternică și un nivel de trai mai ridicat. Eterna scuză a doamnei Armand că n-a făcut nimic din cauză că a blocat-o consiliul nu funcționează în realitate, pentru că i-au fost aprobate peste 700 de hotărâri de consiliu local și cu siguranță nu funcționează în cazul fondurilor europene, unde singura responsabilitate pentru atragerea lor este a primarului și a echipei sale.

Este o rușine că doamna Armand are aceste rezultate dezastruoase – 0,5% din fondurile UE disponibile. Sectorul 1 are nevoie de o schimbare urgentă, iar aceasta este echipa PNL-PSD!”, a declarat George Tuță, candidatul alianței PNL-PSD la Primăria Sectorului 1.


Citește și:

Clotilde Armand vrea să închidă locurile de joacă la 1 aprilie. George Tuță (PNL-S1): „Închideți PRIMĂRIA cu totul, de patru ani vă faceți că munciți”

„Ați sunat la Primăria Sectorului 1, serviciul de telefonie este suspendat” / Clotilde Armand continuă LUPTA cu Consiliul Local. „E de noaptea minții”

Clotilde Armand, amendă usturătoare în scandalul datelor personale pentru tichetele „anticriză”. Expert GDPR: “A fost o colectare NEAUTORIZATĂ”

Clotilde Armand se laudă că va asfalta, consilierii PNL o contrazic: „Bătaia de joc continuă la S1, asfaltează străzile de pământ doar pe Facebook”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
S-a dat lege în România. Închisoare cu executare. Și nu există excepții!
Micul dejun, secretul siluetei japonezilor. Trucurile alimentare prin care niponii țin bolile la distanță
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dorothy Dandridge, primul star de culoare de la Hollywood. „Nu pot juca în rolul unei...