Clotilde Armand se laudă că va asfalta, consilierii PNL o contrazic: „Bătaia de joc continuă la S1, asfaltează străzile de pământ doar pe Facebook”

Publicat: 21/02/2024, 10:54
Actualizat: 21/02/2024, 11:24

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a anunțat pe pagina de Facebook – acolo unde, invariabil, își prezintă exclusiv „realizările” – că mai multe străzi din Sectorul 1 al Capitalei vor fi asfaltate și că pune lucrurile la punct în urma „moștenirii” lăsate de fostele administrații PNL și PSD.

Clotilde Armand le-a transmis susținătorilor săi că vor fi modernizate 7 străzi din Cartierul Chitila-Triaj – Chitila Triaj, Cupșani, Poiana Mierlei, Murfatlar, Câmpul cu Maci, Naturaliștilor și Mihalache Raiciu.

„În această primăvară vom deschide șantierul și vom demara această investiție de amploare. A fost o muncă birocratică imensă pentru obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor. În plus, au fost probleme mari de cadastrare a zonei, multe proprietăți se suprapuneau cu domeniul public. Dar am găsit soluții pentru fiecare problemă. Mai avem de reglat câteva mici detalii cu Apa Nova (extinderea rețelei publice de apă potabilă și canalizare nu este o operațiune care se face pe genunchi, de pe o zi pe alta, aici vom construi inclusiv un bazin de retenție a apelor cu o stație de pompare)”, a precizat Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

PNL Sector 1: „Se laudă cu asfaltarea unor străzi, dar nu a prins bani pentru acestea în proiectul inițial de buget local”

Numai că afirmațiile primarului Sectorului 1 nu sunt citite, conform consilierilor locali PNL – Sector 1, în cheia potrivită, și asta pentru că edilul prezintă doar partea care îi aduce un beneficiu de imagine.

Ințial, dezvăluie liberalii, Clotilde Armand nici nu a prevăzut bani pentru modernizarea acestor străzi din Chitila – Triaj în proiectul inițial de buget. Concluzia ar fi aceea că edilul sectorului se laudă, public, cu o viitoare realizare pe care nici nu o luase în calcul, banii fiind prinși în bugetul pe 2024 numai la insistențele consilierilor locali PNL.

„Clotilde Armand se laudă cu asfaltarea unor străzi, dar nu a prins bani pentru acestea în proiectul inițial de buget local. Nicio problemă, consilierii locali PNL au avut grijă să fie prinși toți banii necesari în buget”, s-a specificat pe pagina de Facebook a PNL – Sector 1, după ce Clotilde Armand a mai bifat un „succes”.

„Mă bucur că doamnei primar îi vin idei văzând pozele puse de noi pe rețelele sociale cu străzi de pământ din sectorul pe care îl conduce de 4 ani. Sunt sigur că nu vede realitatea din teren decât din acțiunile noastre pentru că altfel nu prea iese din birou. Asta nu înseamnă însă că nu vedem toți că minte și că singurii care au depus eforturi pentru a scoate Sectorul din mocirlă suntem noi. Am lucrat excelent cu echipa de consilieri locali: mai întâi ca deputat, introducând în bugetul de stat un amendament dedicat străzilor de pământ din S1, apoi ca președinte al filialei, coordonând acțiunea prin care echipa PNL a trecut în bugetul local bani suficienți pentru a realiza lucrările necesare. Și continuăm să facem tot ce nu face ea, deși își însușește munca noastră pe Facebook. Fiindcă rezultatele noastre se văd unde trebuie: în viețile oamenilor”, a explicat George Tuță, candidatul PNL la Primăria Sectorului 1.

„Clotilde Armand a bugetat 0 lei”

Liberalii atrag atenția că totul a fost cusut cu ață albă, iar Clotilde Armand și-ar aroga un merit pe care nu îl are.

Concret, edilul a bugetat „0 lei”, dezvăluie PNL Sector 1, iar consilierii locali liberali, prin amendamentul lui George Tuță, liderul PNL Sector 1.

„Bătaia de joc continuă la Sectorul 1. Clotilde Armand asfaltează străzile de pământ doar pe Facebook. Clotilde Armand a bugetat 0 lei + 22.000 lei obligatorii prin amendamentul lui George Tuță la bugetul de stat.

Ulterior, în ședința de Consiliu Local, consilierii locali PNL au bugetat sumele necesare asfaltării străzilor cu care Clotilde Armand se laudă acum. Clotilde Armand, cetățenii s-au săturat de minciunile pe Facebook”, au transmis consilierii locali PNL.

„Amendamentele făcute de consilierii PNL la bugetul local propus de Clotilde Armand cumulează 197 milioane de lei”

Amendamentele făcute de consilierii PNL la bugetul local propus de Clotilde Armand cumulează 197 milioane de lei, reprezentând obiective de investiții pentru comunitate, a transmis PNL Sector 1 prin intermediul unui comuncat de presă.

Ele sunt împărțite astfel:

● pentru școli – 133 milioane
● pentru asfaltarea străzilor de pământ – 40,5 milioane
● pentru achiziție/expropriere imobile de patrimoniu, monumente istorice în vederea
reabilitării și implementării unor proiecte de regenerare urbană – 11,4 milioane
● pentru finanțarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului – 10 milioane
● pentru PUZ Sector 1 – 6 milioane
● pentru modernizarea de piețe – 1,5 milioane
● pentru proiecte pentru asociațiile de proprietari (rampe persoane cu dizabilități,
reabilitarea spațiilor de adăpostire colectivă) – 1,2 milioane
● pentru activități sportive de masă – 1,2 milioane
● pentru realizarea unui SF în vederea implementării unui program local de
reabilitare termică a imobilelor rezidențiale unifamiliale – 1 milion
● pentru realizarea registrului spațiilor verzi – 500 mii
● pentru expertiză bloc din Bd. Bucureștii Noi nr. 19 – 250 mii lei
● pentru realizarea SF instalare parc fotovoltaic în zona Chitila Triaj – 250 mii lei

„În perioada în care proiectul a fost în transparență, echipa de consilieri PNL a depus 132 de solicitări de includere a unor propuneri în buget, propuneri rezultate în urma consultării cu cetățenii Sectorului 1”, au mai precizat liberalii din Sectorul 1 al Capitalei.


Citește și:

EXCLUSIV | Nicușor Dan PIERDE al treilea proces din serialul juridic „Anulare autorizații de construire Sector 2”. Avocat: „Există consecințe grave”

EXCLUSIV | Clotilde Armand, nou „examen” în fața ANI. Trebuie să explice dispoziția privind mărirea propriului salariu cu 50% (DOCUMENTE)

EXCLUSIV | ISU, sesizat în legătură cu o „anomalie” PERICULOASĂ la primăria lui Nicușor Dan: „Conform legii, sediul PMB ar trebui închis!”

VIDEO | Scandalul bazinelor de înot din Sectorul 1. Clotilde Armand IROSEȘTE milioane de euro din banii statului: „Nu-mi dați mie lecții!”

EXCLUSIV | Dispari în 60 de secunde, varianta Nicușor Dan: „În ședință, a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a proiectelor, minim 143.000 € DEGEABA!”

Urbanist, după ce Nicușor Dan s-a LĂUDAT că a mai modernizat 600 m rețea termoficare: „Inutil, nesustenabil, sistemul trebuie regândit în întregime”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Anunțul dimineții despre BANII DE PENSIE: Tot timpul se întâmplă problema asta
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce planuri are Alexandru Ciucu cu fiicele lui de Paște, după despărțirea de Alina Sorescu
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ar putea ficatul să dețină cheia unor tratamente mai bune pentru cancer?