Prima pagină » Actualitate » Cum prepari drob de PUI pentru masa de Paște. Rețeta simplă și aromată

Cum prepari drob de PUI pentru masa de Paște. Rețeta simplă și aromată

Cum prepari drob de PUI pentru masa de Paște. Rețeta simplă și aromată

Drobul de pui este o rețetă simplă, gustoasă și numai bună pentru masa de Paște. Este un preparat care se remarcă printr-un gust echilibrat, având o textură fragedă.

Pentru o variantă mai ușoară a tradiționalului drob de miel, puteți încerca drobul de pui. Rețeta este simplă și va fi de un real succes. Este o variantă mai light a clasicului drob de miel, iar cu ingredientele corecte obții aceeași textură și aroma ca la drobul clasic. În plus, drobul de pui are și mai puține calorii decât cel de miel, fiind plin de protein, datorită cărnii slabe de pui și a ouălor.

Ingrediente

  • 500 g piept de pui dezosat
  • 5 ouă
  • 1–2 legături ceapă verde
  • 1 legătură usturoi verde
  • 1–2 legături pătrunjel
  • 1–2 legături mărar
  • 12 măsline verzi
  • 30 g unt
  • sare
  • piper alb
  • 1 lingură de pesmet fin

Mod de preparare

Mai întâi, se pune la fiert pieptul de pui cu o linguriță de sare. Se așteaptă să se facă spumă la suprafață, care se scoate. Atunci când puiul s-a fiert, se scoate și se lasă deoparte pentru a se răci. După ce s-a răcit, se toacă mărunt și se adaugă verdeața și cele cinci ouă.

Se adaugă apoi condimentele preferate: sare, piper, boia dulce, usturoi granulat etc.

Se ia o formă de chec, se unge cu unt și se adaugă jumătate de compoziție. Se adaugă măsline verzi pe lung și apoi se adaugă și restul compoziției. Se tasează bine cu o lingură și se presară pe deasupra un pesmet fin. Se mai poate adăuga parmezan, pentru gust.

Se lasă apoi totul la cuptorul încins la 180 de grade pentru circa 30 de minute. Drobul este gata atunci când suprafața i s-a rumenit. Se lasă la răcit în tavă, apoi se scoate și se feliază. Se poate adăuga morcov ras, boabe de porumb, măsline negre, ardei gras roșu și ceapă roșie tocată, pe lângă pui.

Pentru o variantă și mai gustoasă, se căleșc ceapa și usturoiul verde într-o lingură de unt și se presară deasupra drobului brânză cheddar.

CITEȘTE ȘI:

Recomandarea video

Mediafax
Un șofer din București a lovit un copac și două ambulanțe SMURD
Digi24
Vladimir Putin „a otrăvit” mințile rușilor. Mihail Kasianov, despre ultima întâlnire cu liderul de la Kremlin: „Te voi distruge oricum”
Cancan.ro
FBI intră pe fir în cazul lui Emil Gânj! Descoperiri ULUITOARE în telefonul criminalului din Mureș
Prosport.ro
Mădălina Ghenea i-a înnebunit pe arabi. Cum și-a făcut apariția în Qatar
Adevarul
Povestea celui mai bogat sat din Ucraina, aflat la graniţa cu România. Paradoxul castelelor din Nyzhnia Apșa
Mediafax
AEP: Peste 2.2 milioane de alegători înscriși pentru alegerile locale parțiale de duminică
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
Rachete spațiale, aur ilegal și o misiune imposibilă a Legiunii Străine: De ce nu poate Europa să își apere frontiera din Amazon
Cancan.ro
Ultimele imagini cu Rodica Stănescu înainte să moară! Se transformare radical de dragul iubitului. Intervenții estetice și...
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Un EXPERT spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat INTELIGENTE
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Astronomii descoperă că o forță misterioasă influențează piticele albe