Drobul de pui este o rețetă simplă, gustoasă și numai bună pentru masa de Paște. Este un preparat care se remarcă printr-un gust echilibrat, având o textură fragedă.
Pentru o variantă mai ușoară a tradiționalului drob de miel, puteți încerca drobul de pui. Rețeta este simplă și va fi de un real succes. Este o variantă mai light a clasicului drob de miel, iar cu ingredientele corecte obții aceeași textură și aroma ca la drobul clasic. În plus, drobul de pui are și mai puține calorii decât cel de miel, fiind plin de protein, datorită cărnii slabe de pui și a ouălor.
Mai întâi, se pune la fiert pieptul de pui cu o linguriță de sare. Se așteaptă să se facă spumă la suprafață, care se scoate. Atunci când puiul s-a fiert, se scoate și se lasă deoparte pentru a se răci. După ce s-a răcit, se toacă mărunt și se adaugă verdeața și cele cinci ouă.
Se adaugă apoi condimentele preferate: sare, piper, boia dulce, usturoi granulat etc.
Se ia o formă de chec, se unge cu unt și se adaugă jumătate de compoziție. Se adaugă măsline verzi pe lung și apoi se adaugă și restul compoziției. Se tasează bine cu o lingură și se presară pe deasupra un pesmet fin. Se mai poate adăuga parmezan, pentru gust.
Se lasă apoi totul la cuptorul încins la 180 de grade pentru circa 30 de minute. Drobul este gata atunci când suprafața i s-a rumenit. Se lasă la răcit în tavă, apoi se scoate și se feliază. Se poate adăuga morcov ras, boabe de porumb, măsline negre, ardei gras roșu și ceapă roșie tocată, pe lângă pui.
Pentru o variantă și mai gustoasă, se căleșc ceapa și usturoiul verde într-o lingură de unt și se presară deasupra drobului brânză cheddar.
CITEȘTE ȘI: