Rețetă de clătite americane. Iată ce se adaugi în aluat, pentru ca desertul să iasă atât pufos, cât și gustos. Este un preparat dulce consumat chiar și la micul-dejun, având o textură moale, aerată și o compoziție aromată. Vezi mai jos, în articol, cum se pregătește rețeta.
Clătitele americane reprezintă un desert popular care poate fi consumat atât la micul-dejun, cât și sub forma sa simplă (de desert). Atunci când este pregătit aluatul acestor clătite, mulți consumatori aleg să folosească bicarbonatul de sodiu sau praful de copt. Cele două produse pot fi folosite în compoziție, însă pentru o textură mai pufoasă poate fi folosit și alt ingredient.
Unii dintre experții în arta culinară folosesc, însă, laptele bătut, pentru a forma un aluat pufos. Laptele bătut ar frăgezi aluatul. Alți bucătari se îndreaptă către drojdia proaspătă, care poate înlocui bicarbonatul de sodiu sau praful de copt.
Pe de altă parte, dacă îți dorești un aluat aromat, ar fi indicat să presari alte ingrediente, precum fulgii de cocos, fulgii de migdale, dar și nuci sau alune.
:format(webp):quality(80)/https%3A%2F%2Fwww.gandul.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F05%2Fclatite-pufoase-1280x720.jpg)
Clătitele americane pufoase pot fi consumate cu fructe și siropuri / sursă foto: Shutterstock
Pentru a avea clătite pufoase, ar fi indicat să mai urmezi încă un pas. Și anume, să lași aluatul clătitelor la frigider, peste noapte. În acest mod, textura acelui aluat se va uniformiza, iar desertul va fi mai fin, arată romaniatv.net.
Pentru a crea o „explozie de arome”, peste clătitele americane se pot pune siropuri. De obicei, este utilizat siropul de arțar, care îi oferă o umplutură gustoasă.
Pentru o rețetă de clătite americane se folosesc, de obicei, ingrediente precum: făină, lapte, ouă, un vârf de sare, zahăr, ulei sau unt topit, lapte bătut / praf de copt / bicarbonat de sodiu. Este important să separați gălbenușul de albuș, atunci când pregătiți desertul. Mai întâi se amestecă laptele cu gălbenușurile și uleiul / untul topit, apoi se adaugă peste făina cernută cu praf de copt / bicarbonat de sodiu și zahăr. Apoi, se adaugă și albușul.
Sursă foto: Shutterstock