La baza secretului preparării unui porumb copt la grătar, pentru a avea o aromă deosebită, stă un ingredient banal. Însă, odată adăugat, acesta va face diferența, devenind o gustare proaspătă și plină de savoare. De altfel, îndeosebi în timpul verii, porumbul fiert sau copt devine una dintre cele mai consumate produse, în parc, la plajă sau chiar acasă.
Te-ai gândit vreodată cum ai putea prepara porumbul, pentru a te bucura cu adevărat de gustul lui? De cele mai multe ori, în timpul verii, porumbul se consumă fie fiert, cu sare, fie copt pe grătar. Pentru o gustare cu adevărat delicioasă, ai putea opta pentru a adăuga un ingredient banal, după ce coci porumbul pe grătar.
Rețeta este simplă. Vei avea nevoie de 4 știuleți de porumb pe care îi vei curăța de mătase și frunze. În condițiile în care vrei să coci porumbul direct cu frunze, ar fi ideal să îl lași, înainte, 10-15 minute în apă. Această metodă te ajută să nu arzi frunzele pe grătar.
Apoi, după ce faci jarul la grătar, asigură-te că porumbul este condimentat corespunzător. Vei avea nevoie de sare, piper, usturoi tocat / praf de usturoi, verdeață și ulei de măsline. Opțional, câteva cubulețe de unt. La fiecare 2-5 minute, știuleții se întorc pe grătar, pentru a fi pătrunși uniform. Apoi, după aproape 15 minute, știuleții ar trebui să fie preparați și rumeniți la exterior. În cazul știuleților copți cu frunze, ar fi ideal să îi lași circa 20 de minute pe grătar.
Apoi, fiecare știulete va fi condimentat după bunul plac. Nu uita faptul că porumbul copt poate fi servit drept garnitură. În orice caz, papilele gustative vor fi încântate de savoarea lui. Poftă bună!
Salată grecească de vară sub 600 de calorii. Rețetă aromată cu pui, cartofi crocanți și sos tzatziki
Mihaela Bilic propune „dieta săracului” pentru perioada verii. Slăbești 30 de kilograme în 6 luni
Cea mai simplă prăjitură cu vișine. Este perfectă pentru cei mici și pentru cei mari
Sursă foto: colaj Envato