Prima pagină » Actualitate » Cum să prepari paste exact ca la restaurant. Un expert a dezvăluit metoda de gătire care schimbă total gustul mâncării

Cum să prepari paste exact ca la restaurant. Un expert a dezvăluit metoda de gătire care schimbă total gustul mâncării

Cum să prepari paste exact ca la restaurant. Un expert a dezvăluit metoda de gătire care schimbă total gustul mâncării
Foto - caracter ilustrativ: Shutterstock

Îți dorești să prepari paste exact ca la restaurant? Un expert a dezvăluit metoda de gătire care schimbă total gustul mâncării. Totul constă în tehnica de lucru în bucătărie! Vezi mai jos, în articol, informațiile.

Te-ai gândit vreodată cum poți prepara paste exact ca la restaurant? Un expert culinar a dezvăluit metoda de gătire care schimbă total gustul mâncării. Totul ține de tehnica folosită în bucătărie, atunci când pregătești diverse mâncăruri. Este drept că există multiple tipuri de paste și de gusturi care pot fi abordate, însă pentru a găsi aroma perfectă, expertul susține că trebuie să urmezi câțiva pași.

Cum să prepari paste exact ca la restaurant

Secretul nu ar consta în cantitatea de sare sau de grăsime care se adaugă în timpul preparării mâncării, ci ar consta în modul de preparare. Adam Dolge, creator de rețete, mărturisește că, odată cu trecerea timpului, s-a perfecționat în bucătărie, reușind să pregătească porții de paste delicioase.

„La școala culinară, când lucram în zona de paste din restaurantul italian al școlii, eu și partenerul meu pregăteam ravioli proaspete, umplute cu carne, într-un sos brun savuros, și trofie într-un ragu ușor cu legume de primăvară. Să învăț să rulez tăiței de mână de la instructorul nostru italian a fost o experiență revelatoare.

Era originar din nordul Italiei, unde preparatele din orez, precum risotto, domină, dar avea o înțelegere profundă și o pasiune autentică pentru paste. «Adaugă puțin din apa în care au fiert pastele, ca să iasă perfecte, și nu le găti prea mult», ne spunea, mimând modul neplăcut în care se mestecă pastele gumoase.

Era o tehnică simplă, dar eficientă, pentru a ne asigura că fiecare porție era perfectă în timpul aglomerației de la prânz. De-a lungul ultimelor două decenii, am transformat aceste experiențe profesionale în rețete de paste ca la restaurant, gătite acasă. Vreau să-ți împărtășesc ce am învățat despre cum se fac pastele delicioase în restaurante și la școala culinară și să-ți arăt câteva metode simple pentru a le reproduce acasă”, spunea creatorul de rețete, conform Eatingwell.com.

Metoda de gătire care schimbă total gustul mâncării

Bărbatul susține faptul că porția de paste poate fi „stricată”, dacă sunt gătite prea mult. De asemenea, nu recomandă să urmezi mereu instrucțiunile prezente pe ambalajele produsului. Pentru a cunoaște cu exactitate dacă sunt preparate sau nu, creatorul de rețete recomandă ca pastele să fie gustate.

„Să te bazezi doar pe instrucțiunile de pe ambalaj pentru a ști când pastele sunt gata nu este o idee bună. Pastele sunt un produs agricol, iar variabilele sunt prea multe pentru a te baza doar pe timpul indicat pe cutie. De aceea, cea mai bună metodă de a ști dacă sunt gata este să le guști.

În aproape fiecare restaurant în care am lucrat, găteam pastele uscate în cantități mari, le amestecam cu puțin ulei de măsline ca să nu se lipească, apoi le răceam pentru a le putea găti rapid la comandă. Secretul era să le gătim cu un minut sau două mai puțin decât al dente. Deși nu recomand să pregătești pastele dinainte, îți recomand să începi să guști pastele cu câteva minute înainte ca tu să crezi că vor fi al dente”, a mai spus el.

Apoi, el recomandă să le adaugi sos. Totodată, expertul recomandă să păstrezi și puțin din apa în care pastele au fiert, pentru a prepara un sos cremos. Apa în care au fiert pastele este bogată în amidon și va ajuta sosul să nu fie prea apos.

Vezi și:

Cum să fierbi orezul pentru a fi mai gustos. Ingredientul care va schimba total aroma

Ingredientul banal care se pune în făină pentru ca ȘNIȚELUL să iasă pufos și gustos. Textura preparatului se va schimba complet

Cum prepari cea mai gustoasă tocană țărănească de pui, cu ceapă și roșii. Rețeta e ideală pentru vară

Sursă foto: Shutterstock (caracter ilustrativ)

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Unde trăiesc femeile cel mai mult: Top 10 țări cu cea mai mare longevitate
Digi24
VIDEO Suma exorbitantă pe care Kevin McCallister din „Singur acasă 2” ar plăti-o astăzi la Plaza, hotelul lui Donald Trump
Cancan.ro
Procurorii deschid oficial dosar de MOARTE SUSPECTĂ în cazul Rodicăi Stănoiu! Decizie de ultimă oră, la 10 zile de la decesul fostei ministrese
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă prezentatore TV e din nou însărcinată!
Adevarul
De ce suntem mereu pe ultimul loc în Europa? „Avem cel mai mare consum de divertisment ieftin: TikTok 12 ore/zi”
Mediafax
Care sunt orele de liniște la bloc în weekend. Ce reguli stricte sunt pentru programul de liniște
Click
Povestea fabuloasă a fabricii de pantofi construită de un om care abia știa să scrie. Le-a încălțat pe Sophia Loren și Elena Ceaușescu, iar mai târziu pe vedetele autohtone
Digi24
„Era ca un abator”. O rusoaică povestește grozăviile de pe frontul din Ucraina, pe care i le-a arătat fiul său pe telefon
Cancan.ro
Accident mortal la metroul din București! O femeie a fost lovită când trenul a intrat la peron. Cum s-a petrecut tragedia
Ce se întâmplă doctore
Dieta MINUNE cu care Monica Anghel a reușit să slăbească 40 de kilograme: „Asta poți mânca oricând, fără probleme”
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Dacia C-Neo, testată în Alpi. Noul model a fost surprins în probe pe drumuri montane
Descopera.ro
Obiectul interstelar 3I/ATLAS transportă CEVA, anunță NASA
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. Bulă o vede pe maică-sa dezbrăcată în fața oglinzii spunând: – Vreau un bărbat!
Descopera.ro
Ar putea fi „Steaua din Betleem” o planetă? Un vizitator strălucitor ne oferă un indiciu