8 ȘTIRI DE LA ORA 8 | 5.000 de membri delegați ai PNL din toată țara se întrunesc sâmbătă pentru a-și alege președintele

8 ȘTIRI DE LA ORA 8 | 5.000 de membri delegați ai PNL din toată țara se întrunesc sâmbătă pentru a-și alege președintele
Ludovic Orban și Florin Cîțu / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto
Publicat: 25/09/2021, 08:00
Actualizat: 25/09/2021, 10:28

 5000 de membri delegați din toată țara  se vor aduna, la Romexo, începând de la ora 11.00, pentru a-și alege președintele: Ludovic Orban sau Florin Cîțu.

Pentru accesul participanţilor la lucrări au fost impuse o serie de măsuri în contextul pandemiei de COVID-19, intrarea în sala reuniunii făcându-se numai pe baza adeverinţei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, a rezultatului negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid ori a certificatelor care dovedesc trecerea prin boală.

Cei doi candidaţi la funcţia de preşedinte PNL vor avea la dispoziţie câte 20 de minute pentru a-şi prezenta moţiunile, urmaţi fiind de discursurile a câte 5 susţinători timp de 5 minute fiecare.

Votul pentru candidaţii la preşedinţia partidului ar putea începe în jurul orei 14,00, conform informaţiilor transmise de organizatori.

Pe 30 mai, premierul Florin Cîţu şi-a anunţat candidatura la preşedinţia PNL, afirmând la acea vreme că partidul are nevoie de un „suflu nou”.

Ludovic Orban, care anunţase anterior că va candida pentru un nou mandat, a salutat atunci decizia lui Cîţu, arătând că va fi o competiţie fair play, „un festival al democraţiei”.

Dar, în timpul campaniei electorale interne, cei doi şi-au adus mai multe critici şi acuzaţii reciproce.

A doua zi după Congres, duminică, va avea loc Consiliul Naţional al PNL, cu 2.000 de delegaţi, pentru alegerea celorlalte funcţii de conducere din partid.

Capitala intră în scenariul roșu, din noaptea de vineri spre sâmbătă. Ce trebuie să știe bucureștenii

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis, vineri, intrarea Capitalei în scenariul roşu, noile măsuri fiind aplicate din data de 25 septembrie, de la ora 00.00, a anunţat suprefectul Capitalei, Florela-Antonela Ghiţă.

Rata de infectare a ajuns, vineri, la 3,77 la mie în București. Miercuri era de 3,3 la mie, iar joi de 3,65 la mie.

În localitățile în care incidența este între 3 și 6 la mie se intră în restaurante și cafenele cu certificatul COVID. Aceeași regulă se aplică pentru nunți, botezuri, mese festive, cinematografe, spectacole și concerte.

Prima persoană din lume vaccinată anti-Covid, în vârstă de 91 de ani, a primit a treia doză

O femeie, în vârstă de 91 de ani, care a devenit prima persoană din lume care a primit un vaccin Covid -19 a primit a treia doză de vaccin  și i-a îndemnat pe alții să facă același lucru.

Margaret Keenan a primit prima doză din serul Pfizer/BioNTech pe 8 decembrie 2020, iar vineri a fost vaccinată cu doza a treia a serului la Spitalul Universitar din Coventry, aceeași unitate medicală unde a fost imunizată și la finalul anului trecut, potrivit BBC.

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de 25 septembrie 2021. Săgetătorii pot avea probleme la drum

Horoscopul zilei de 25 septembrie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Luna traversează și astăzi zodia Taur, însă va face un aspect de careu cu Jupiter retrograd din zodia Vărsător, aspect  care ne poate împinge la unele excese, mai ales alimentare și financiare, și putem duce la extrem trăirile emoționale.

Sfatul astrologului! Persoanele care-și cunosc ascendentul zodiacal, sunt sfătuite să-și citească atât previziunile pentru ascendent, cât și previziunile pentru zodie!

Octavian Berceanu: Consilierul unui fost ministru al mediului a construit un depozit ilegal de gunoi. M-au sunat să mă „înmoaie”

Octavian Berceanu, fostul şef al Gărzii de Mediu, a declarat că un liberal a intervenit când venea vorba despre anumite controale.

Octavian Berceanu, fostul şef al Gărzii de Mediu, susţine că pe durata mandatului său au fost mai mulţi oameni politici care au încercat să intervină în controalele de mediu.

Printre numele precizate de aceasta se numără și fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, care ar fi făcut aceste intervenţii, iar un consilier al acestuia era chiar proprietarul unui depozit ilegal de gunoaie.

„În prima lună, au zis că poate găsim soluții, poate ne mai înmuiem, poate vedem întreaga paletă de soluții. Da. Dar, în momentul în care se intervine peste comisar, avem DIICOT, avem DGA-ul, avem DNA-ul. Și au încetat. Oameni politici”, a spus Octavian Berceanu, la Digi24.

Fostul șef al Gărzii de Mediu nu a dorit să spună numele fostului ministrul care l-a sunat, însă a precizat că e vorba de „un ministru foarte recent”.

„E acel businessul din Popești-Leordeni, cel care a construit acel munte a fost consilierul ministrului mediului. Despre ce vorbim? Fostul ministru al mediului. I-am spus că îi mulțumesc frumos pentru intenții, dar nu se poate. „Aceștia sunt oamenii care stau în spatele afacerilor ilegale cu deșeuri””, a precizat Berceanu, care a spus că Garda de Mediu a depus plângere penală în acest caz.

Patru bolnavi de Covid-19, în stare gravă, transferați de la București la Târgu Mureș cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române

O aeronavă militară C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române a efectuat, vineri seară, o misiune de transport umanitar, pe ruta Bucureşti – Târgu Mureş, a patru pacienţi bolnavi de Covid-19, aflaţi în stare gravă. Aparatul de zbor, configurat pentru misiuni medicale, a decolat de la Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 19.00, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Octavian Jurma: Testarea, problema numărul 1

Octavian Jurma, medic și cercetător, s-a arătat de părere că bilanțul real al infectărilor este mult mai mare decât cel oficial, însă, spune el, chiar și așa vom ajunge la peste 15.000 de cazuri pe zi în termen de două săptămâni.

„Estimările colonelului Gheorghiță, pe baza căruia am încercat și eu să văd care este curba la care ei se uită, corespundea a ceea ce noi numeam la începutul lunii august un scenariu de coșmar – acum a devenit un scenariu realist și așteptările lui s-au mutat înspre noi, în continuare 15.000 de cazuri s-ar putea să vedem încă de săptămâna viitoare. Săptămâna viitoare cu siguranță vom depăși 10.000 de cazuri și în două săptămâni o să vedem cu siguranță peste 15.000 de cazuri pe zi. Discutăm de cazurile raportate oficial. Restul sunt doar speculații și noi, în general, toate prognozele le facem pe baza numărului oficial de cazuri. Problema e nu că prognozele se fac pe baza numărului oficial raportat de cazuri, ci și că toate măsurile se iau în raport cu aceste cazuri, astfel încât, dacă noi nu testăm, putem menține în mod artificial incidența jos, cum s-a întâmplat de altfel în vară, când noi am pus Grecia pe lista roșie, dar aveam tot patru decese pe zi ca grecii, la ei erau 2.500 de cazuri, la noi erau 200 de cazuri. E puțin probabil ca la noi tulpina să fi fost atât de diferită de ucigașă față de greci, mai degrabă testarea a fost și rămâne problema noastră numărul 1”, a adăugat Octavian Jurma.

Catalanul Carles Puigdemont a fost eliberat din arest și i s-a permis să părăsească Italia

Separatistul catalan Carles Puigdemont a fost eliberat vineri și i s-a permis să părăsească Italia, potrivit avocatului său, chiar dacă justiția acestei țări nu a decis încă asupra cererii de extrădare depusă de Spania, unde acesta este judecat pentru rolul avut într-o tentativă de secesiune în 2017.

Președintele separatist catalan Pere Aragones convocase o reuniune de urgență a guvernului său și ceruse „eliberarea imediată a lui Carles Puigdemont”.

„Amnistia este singura cale. Autodeterminarea este singura soluție”, a scris el pe Twitter joi seară.

Puigdemont, în vârstă de 58 de ani, a fost arestat joi seară la sosirea sa pe aeroportul din Alghero, un oraș din cultura catalană din Sardinia, unde urma să participe la un festival cultural și să se întâlnească cu aleși ai insulei italiene.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Recipientele de la una dintre cele mai populare cafenele din lume vor fi mai mici...