8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Cod portocaliu de furtună în București și Ilfov, miercuri seară. Două femei au fost rănite, după ce o antenă GSM a căzut peste casa lor

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Cod portocaliu de furtună în București și Ilfov, miercuri seară. Două femei au fost rănite, după ce o antenă GSM a căzut peste casa lor
FOTO: ISU-BIF
Publicat: 29/07/2021, 08:00
Actualizat: 29/07/2021, 08:50

Meteorologii au emis, miercuri seară, o avertizare cod portocaliu de averse și vijelii pentru București și județul Ilfov. Rafalele de vânt au atins 50-60 km/h și mai mulți copaci au fost doborâți. De asemenea, rețeaua electrică a fost puternic afectată.

Două femei de 70 și 90 de ani, mamă și fiică, au fost rănite după ce o antenă GSM de mari dimensiuni a căzut peste casa lor.

Un nou incident feroviar, la Fetești. Calea ferată spre mare e blocată, după ce două trenuri de marfă s-au ciocnit și au deraiat

Două trenuri de marfă s-au ciocnit, miercuri seară, în jurul orei 23.20, în zona localității Fetești, județul Ialomița. Din primele informații, nu sunt raportate victime, dar pagubele materiale sunt însemnate, iar traficul feroviar e blocat pe Magistrala M 800 Bucureşti – Constanţa.

Potrivit unei postări de pe pagina de socializare Feroviarul Român, citată de clubferoviar.ro, trenul 60514 aparținând Tim Rail Cargo remorcat cu EA 194 (CFR Calatori) a tamponat violent trenul 50790 aparținând Express Fowarding remarcat cu DA 1655 (DB CARGO) în stația Fetesti. Unul din cele două trenuri ar fi depășit semnalul de întrare pe oprire și a intrat peste trenul care era oprit în stație.

Horoscopul zilei de 29 iulie 2021. Războinicul Marte intră în zodia Fecioară

Horoscopul zilei de 29 iulie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Planeta responsabilă cu modul în care noi acționăm, Marte, intră astăzi în zodia Fecioară, după aproximativ doi ani de când nu a mai fost aici. Marte va tranzita Fecioara până pe 15 septembrie, timp în care acțiunile noastre vor fi mult mai calculate, mai pragmatice și mai ordonate.

Tulpina Delta se extinde în România. Șapte persoane depistate pozitiv în Constanța, dintre care o femeie a murit

Şapte persoane au fost confirmate cu tulpina Delta în judeţul Constanţa, anunță Direcţia de Sănătate Publică locală, iar persoanele diagnosticate au între 10 şi 68 de ani. Din cele şapte persoane, şase erau nevaccinate. Una dintre acestea, o femeie de 68 de ani, a murit.

Direcţia de Sănătate Publică din Judeţului Constanţa a anunţat, miercuri, că şapte pacienţi din judeţ au fost depistaţi pozitiv cu noua tulpină Delta.

Cel mai tânăr pacient are 10 ani, iar cel mai în vârstă – 68 de ani. Tulpina Delta a fost depistată la o fetiţă, la cinci femei şi la un bărbat cu vârsta de 21 de ani.

Premierul anunță ce restricții se ridică de la 1 august. În ce condiții se pot organiza nunți și botezuri cu până la 400 de invitați

Guvernul a aprobat măsurile de relaxare, de la 1 august, a restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19, a anunţat, miercuri, premierul Florin Cîţu.

Activităţile cultural-artistice şi de divertisment pot fi organizate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 75.000 de persoane în localităţile cu incidenţă mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori. Evenimente private, permise cu până la 400 de persoane dacă toți participanții sunt vaccinați.

Raed Arafat încurajează oamenii să reclame dacă nevaccinații sunt lăsați să intre în cluburi și discoteci: ”Oamenii ăștia atentează la sănătatea noastră”

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, miercuri, că se vor aplica amenzi în cazul discotecilor, barurilor şi cluburilor care sunt rezervate de acum doar persoanelor vaccinate anti-COVID dacă nu verifică dovada imunizării.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că nu i se pare că ar putea fi vorba despre discriminare și a anunțat de la ce incidență vor fi luate în calcul măsuri mai dure dedicate persoanelor care nu s-au imunizat împotriva coronavirusului.

Activista Greta Thunberg s-a vaccinat anti-COVID: Sunt extrem de recunoscătoare şi privilegiată

Activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg s-a declarat încrezătoare şi „extrem de recunoscătoare şi privilegiată” pentru că a primit vaccinul anti-COVID-19. Tânăra le-a transmis urmăritorilor că nu ar trebui să ezite să faca vaccinul atunci când li se oferă.

Activista suedeză pentru mediu în vârstă de 18 ani a distribuit pe Twitter o fotografie în care apare cu un pansament pe braţ, după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19.

Octavian Berceanu: Numai în acest an am trimis înapoi în țările de proveniență, 113 containere de deșeuri

Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat miercuri seară – la Digi 24 – că acele containere pline cu deșeuri din Irlanda, descoperite în Portul Constanța Sud Agigea, au fost trimise înapoi. Berceanu a precizat că de la începutul acestui au fost trimise înapoi în ţările din care au venit, 113 containere cu deşeuri.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Improvizația care aduce moartea. Românii cad victime pe capete
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun