8 ȘTIRI DE LA ORA 8 Casa Albă anticipează o „revizuire” a obiectivelor Rusiei: Probabil va desfășura zeci de mii de soldați în sudul și estul Ucrainei

8 ȘTIRI DE LA ORA 8 Casa Albă anticipează o „revizuire” a obiectivelor Rusiei: Probabil va desfășura zeci de mii de soldați în sudul și estul Ucrainei
Sursă foto - caracter ilustrativ: Profimedia
Publicat: 05/04/2022, 08:59

Rusia își accelerează atacurile împotriva zonei de est a Ucrainei, planurile probabil fiind de a „desfășura zeci de mii de soldați” în acea regiune, declarat luni consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american, Jake Sullivan. „În acest moment, credem că Rusia îşi revizuieşte obiectivele de război pentru a se concentra pe est şi zone din sudul Ucrainei, mai degrabă decât să vizeze cea mai mare parte a teritoriului”, a declarat Sullivan reporterilor de la Casa Albă. (Citiți mai departe…)

Zeci de civili uciși sau grav răniți în bombardamentul de duminică noaptea de la Mikolaiv

Zece civili au fost ucişi şi cel puţin 46 au fost răniţi în bombardamentele asupra oraşului Mikolaiv din sudul Ucrainei, a anunţat luni primarul său, Oleksandr Senkevici. Un prim atac al armatei ruse duminică noaptea a provocat un deces şi cinci răniţi, dintre care doi grav, după care un altul s-a soldat cu nouă persoane ucise şi alte 41 rănite, a declarat primarul într-un mesaj video, precizând că numărul victimelor ar putea să crească. (Citiți mai departe…)

Kremlinul respinge acuzaţiile privind masacrul de la Bucha: „Vor fi prezentate documente cu privire la adevărata natură a evenimentelor”

Rusia susține că va prezenta luni documente care vor arata „adevărata natură” a evenimentelor petrecute în oraşul ucrainean Bucea, unde forţele ruse sunt acuzate că au comis un adevărat masacru, ucigând civili. „Prin reprezentantul nostru permanent (la ONU), vom organiza o conferinţă de presă în cadrul căreia vor fi prezentate documente precise cu privire la adevărata natură a evenimentelor”, a declarat şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov. (Citiți mai departe…)

VIDEO | Volodimir Zelenski, discurs în Parlamentul României: „Poporul nostru nu poate fi distrus și omorât”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a susținut luni seara un discurs, prin videoconferință, în plenul Parlamentului României. Acesta a vorbit, printre altele, despre situația provocată de invazia rusă din țara sa, cu precădere despre masacrul de la Bucea, o localitate aflată în apropiere de capitala Kiev. (Citiți mai departe…)

Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu delegaţia Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi: Războiul arată că oamenii îşi unesc forţele pentru a ajuta la nevoie

România continuă asistenţa umanitară de urgenţă cu măsuri care să faciliteze integrarea socială a cetăţenilor ucraineni care rămân pe teritoriul ţării noastre, a declarat premierul Nicolae Ciucă la o întâlnire de lucru, luni, cu delegaţia Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, condusă de Raouf Mazou. (Citiți mai departe…)

SUA confiscă un iaht de lux andocat în Spania și deținut de oligarhul rus Viktor Vekselberg

Guvernul Statelor Unite a confiscat un mega-iaht din Spania deținut de un oligarh cu legături strânse cu președintele rus, primul din inițiativa guvernului de aplicare a sancțiunilor de a „sechestra și îngheța” nave de lux și alte active scumpe ale oligarhilor ruși. (Citiți mai departe…)

BERD „suspendă, cu efect imediat” accesul Rusiei şi Belarus la fondurile sale

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat luni că „suspendă, cu efect imediat” accesul Rusiei şi Belarus la finanţările sale şi la expertiza sa, în urma invadării Ucrainei. Această decizie „înseamnă că nu pot exista noi finanţări de proiecte sau activităţi de cooperare tehnică” a BERD în Rusia sau în Belarus, a precizat instituţia într-un comunicat. (Citiți mai departe…)

Ministerul britanic al Apărării: Minele din Marea Neagră sunt „aproape sigur” de proveniență rusească

Ministerul Apărării din Regatul Unit a informat că minele aflate în derivă rămân o amenințare pentru transportul maritim în Marea Neagră și a spus că este de părere că activitatea (navală) rusă le aruncă în derivă. Ucraina și Rusia s-au acuzat reciproc că au eliberat mine navale YaM și YarM datând din era sovietică, în derivă în nordul Mării Negre, iar trei au fost detectate și neutralizate până acum. (Citiți mai departe…)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Alertă! Cutremur de 6.3 grade pe scara Richter! Unde s-a produs și ce magnitudine a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
O nouă urgie peste România. Prăpăd în 12 județe
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Ioana Dichiseanu, cu lacrimi in ochi, despre ultimele clipe ale tatălui ei: "Mi-a luat mana...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Ana Blandiana, la podcastul „Altceva cu Adrian Artene”: „Am învățat să citesc și am început...