8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Câți elevi sunt vaccinați anti-COVID, înainte de începerea școlii / Precizările ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Câți elevi sunt vaccinați anti-COVID, înainte de începerea școlii / Precizările ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: / Foto: Facebook
Publicat: 11/09/2021, 08:00
Actualizat: 11/09/2021, 08:11

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că vineri, 10 septembrie, a fost depăşit pragul de 15% elevi vaccinaţi împotriva noului coronavirus. Este vorba despre un progres important de 4.500 de elevi vaccinaţi în ultimele 5 zile, a precizat el.

În același timp, 2.400 de elevi din 12 localităţi din mai multe judeţe din ţară, unde rata de infectare cu COVID a depăşit vineri pragul de 6 la mia de locuitori, nu vor putea participa fizic, luni, la ceremoniile de deschidere a anului şcolar, precizând că aceştia reprezintă mai puţin de 1 la mie din numărul elevilor din România.

Mii de elevi vor începe noul an școlar în format online

Aproximativ 2.400 de elevi din 12 localități vor începe noul an școlar în online, din cauza faptului că rata de infectare din localitățile în care domiciliază a depășit 6 la mia de locuitori.

Circa 2,8 milioane de elevi încep școala pe 13 septembrie. Dintre aceștia, 2400 vor face cursuri online din cauza faptului că în localitățile unde locuiesc sunt mai mult de 6 infectați cu Covid la mie.

Raed Arafat, după ce un pompier de 44 de ani a murit de Covid: „Rata de vaccinare este mică la pompieri”

Raed Arafat, secretar de stat în cadrul MAI și Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a declarat, vineri, că în instituția pe care o conduce procentul celor vaccinați a depășit 80%, dar între pompierii din țară procentul este foarte mic, de 38 – 39%.

Raed Arafat a fost întrebat, vineri seara, care este procentul celor vaccinați la DSU, dar în rândul pompierilor procentul este foarte mic.

Ultimul tun. Ministerul Sănătății a atribuit un contract de 400.000 de euro firmei liderului PMP Ilfov pentru ghidurile și protocoalele pentru transplant

Cu aproximativ două săptămâni înainte ca USR-PLUS să iasă de la guvernare. Ministerul Sănătății a atribuit un contract de peste 400.000 de euro pentru elaborarea de ghiduri și protocoale aferente activității de transplant din România, potrivit unei anchete publicate de jurnalul.ro.

Compania contractată aparține lui Rizia Tudorache, președintele organizației Ilfov a Partidului Mișcarea Populară, fost membru al PDL și un apropiat al fostului baron de Dâmbovița din partea partidului lui Traian Băsescu, Florin Popescu, ulterior condamnat penal.

Rizia Tudorache este, în prezent, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Ilfov, din partea Partidului Mișcarea Populară.

Klaus Iohannis, scrisoare pentru Biden la 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie: Reafirmăm hotărârea de a combate terorismul și extremismul violent, indiferent de ideologie

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri, 10 septembrie, o scrisoare președintelui Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden, în care a reafirmat solidaritatea României cu poporul american cu ocazia comemorării a 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie 2001.

Sâmbătă, 11 septembrie 2021, Statele Unite ale Americii comemorează 20 de ani de la atentatele teroriste de la World Trade Center.

Preşedintele SUA Joe Biden va vizita sâmbătă 11 septembrie cele trei locuri emblematice ale atentatelor care au avut loc în urmă cu 20 de ani: New York, Pennsylvania (est) şi Pentagonul, a anunţat sâmbătă Casa Albă.

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de 11 septembrie 2021. Balanțele pot avea pierderi financiare

Horoscopul zilei de 11 septembrie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Luna trece astăzi prin zodia Scorpion, zodie unde ieri și-a făcut intrarea și planeta iubirii, Venus. S-ar putea să trăim intens această zi la nivel emoțional, să ducem trăirile la extrem și să devenim mai geloși, mai posesivi și suspicioși și mai manipulatori cu cei din jur.

Dacian Cioloș propune preluarea funcției de premier de către USR-PLUS. Florin Cîțu: E o propunere neserioasă

Dacian Cioloș a declarat vineri, la Cluj-Napoca, că cea mai bună modalitate prin care USR PLUS se poate asigura că vor fi făcute reforme e ca formațiunea politică să propună viitorul premier. Premierul Florin Cîțu spune despre această propunere că este „neserioasă”.

În caz contrar, dacă reformele nu vor fi garantate de un premier al USR PLUS, formațiunea politică ar trebui să treacă în Opoziție, a mai spus Cioloș într-o dezbatere cu ceilalți candidați la șefia USR PLUS, Dan Barna și Irinel Darău.

Justiția elenă a refuzat extrădarea omului de afaceri Dragoș Săvulescu în România

Justiția din Grecia s-a opus extrădării omului de afaceri Dragoș Săvulescu în România, se arată într-o declarație a apărării sale remisă presei.

Astfel, Curtea de Apel a Mării Egee din Syros i-a dat dreptate omului de afaceri român, stabilind că România nu are puterea de a forța extrădarea sa din Grecia și a ordonat retragerea imediată a mandatului de arestare din România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția