8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Câți elevi vor începe noul an școlar în format online / Precizările Ministerului Educației

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Câți elevi vor începe noul an școlar în format online / Precizările Ministerului Educației
Foto - caracter ilustrativ: Pixabay
Publicat: 12/09/2021, 08:00
Actualizat: 12/09/2021, 08:12

Aproximativ 2,8 milioane de elevi încep școala pe 13 septembrie. Dintre aceștia, 2.400 vor face cursuri online din cauza faptului că în localitățile unde locuiesc sunt mai mult de 6 infectați cu Covid la mie.

„În acest moment, sunt mai puțin de 1 la mie din elevii din România care vor învăța online”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după ședința de Guvern de vineri, 10 septembrie.

Structura noului an școlar. Când sunt programate vacanțele, Evaluarea Națională și Bacalaureatul 2022

Ministerul Educației a publicat calendarul anului școlar 2021-2022. Potrivit documentului emis de ministerul Educației, în noul an școlar cursurile vor începe în data 13 septembrie 2021. Anul școlar 2021- 2022 se structurează pe două semestre (34 de săptămâni).

Emma Răducanu a câştigat US Open 2021. Jucătoarea cu origini româneşti se află la primul titlul de Grand Slam din carieră

Emma Răducanu (18 ani), jucătoarea de tenis cu origini românești (din partea tatălui), a câștigat turneul US Open 2021, fiind la primul titlu de Grand Slam din carieră. Ea a învins-o în finală, sâmbătă noapte, pe canadianca Leylah Annie Fernandez, (19 ani), cu scorul de 6-4, 6-3, după o oră şi 51 de minute de joc.

Horoscopul zilei de 12 septembrie 2021. „Peștii” pot să-și strice reputația

Horoscopul zilei de 12 septembrie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Luna trece astăzi prin zodia Săgetător și ne insuflă o doză mai mare de entuziasm și bună dispoziție. Vom avea energie și poftă de viață, dar vom fi moderați în manifestări.

Alianța Pacienților Cronici semnalează condamnarea la moarte a bolnavilor de cancer și a celor cu HIV/SIDA: „Lipsește Vesanoid. După întreruperea tratamentului, în maxim zece zile, intervine decesul”

Cezar Irimia, președintele Alianței Pacienților Cronici din România, a semnalat, într-o scrisoare deschisă, că accesul la tratament al bolnavilor cronici este îngreunat, aceștia din urmă fiind nevoiți să facă drumuri dese la spital, suportând costurile, iar cei care nu își permit sunt condamnați la moarte.

Pacienții bolnavi de cancer și pacienții cu HIV/SIDA trec printr-o adevarată dramă. Aceștia sunt nevoiți să parcurgă zeci de kilometri, pentru a primi câteva pastile, și să suporte drumurile costisitoare. În caz contrar, aceștia se văd nevoiți să renunțe la dreptul de a lupta pentru o șansă la viață.

O femeie care vindea brățări de triaj epidemiologic la UNTOLD, prinsă de polițiști

O femeie care vindea brățări de triaj epidemiologic care atestau rezultatul negativ la testul COVID-19 pentru participanții la UNTOLD a fost prinsă de polițiști, la sesizarea organizatorilor festivalului. Femeia este cercetată acum pentru furt, deoarece brățările fuseseră sustrase dintr-un centru de testare.

Bilanț Covid-19 în România, 11 septembrie 2021: Un nou record de infectări și aproape 50 de / decese. Câți copii sunt internați la ATI

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat sâmbătă, 11 septembrie, că în ultimele 24 de ore au fost confirmate 2.648 de cazuri noi de coronavirus și 47 de decese ale unor pacienți bolnavi de COVID-19. Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 4.454. Dintre acestea, 581 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 116 sunt minori, 108 fiind internați în secții și 8 la ATI.

Sute de amenzi la UNTOLD, după scandalul declanșat de imaginile cu mii de oameni fără mască. Autoritățile și organizatorii pasează răspunderea

Autoritățile din Cluj Napoca au început să dea amenzi „de ordinul sutelor” pentru nerespectarea măsurilor de siguranță sanitară la Festivalul Untold, după ce – în mai multe fotografii postate pe internet de la primele 2 zile de festival- se observă că mii de oameni adunați în fața scenei nu poartă mască de protecție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului