8 ȘTIRI DE LA ORA 8 | Convorbire telefonică între Joe Biden și Vladimir Putin. Ce i-a transmis președintele american omologului său rus

8 ȘTIRI DE LA ORA  8 | Convorbire telefonică între Joe Biden și Vladimir Putin. Ce i-a transmis președintele american omologului său rus
Vladimir Putin (s) și Joe Biden / Colaj foto - Mediafax FOTO
Publicat: 13/02/2022, 08:00
Actualizat: 13/02/2022, 08:11

Preşedintele american, Joe Biden, şi omologul rus, Vladimir Putin, au avut sâmbătă o convorbire telefonică pentru a discuta despre situaţia din Ucraina, în condiţiile în care SUA a cerut tuturor cetăţenilor săi să părăsească ţara şi şi-au redus prezenţa diplomatică la Kiev.

Cei doi lideri au vorbit puţin mai mult de o oră, aceasta fiind prima conversaţie directă între cei doi lideri de la 30 decembrie, când Biden şi Putin şi-au expus clar divergenţele cu privire la Ucraina.

Conversaţia a avut loc după ce SUA au cerut vineri cetăţenilor săi să părăsească teritoriul ucrainean în următoarele 24 până la 48 de ore, din cauza „posibilităţii clare” ca Rusia să atace Ucraina în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă, care se desfăşoară până pe 20 februarie la Beijing.

MAE ridică nivelul de alertă pentru Ucraina. România retrage personalul diplomatic neesențial

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina, în contextul ultimelor evoluții de securitate din proximitatea Ucrainei și din regiunea Mării Negre.

De asemenea, au au fost luate măsuri privind repatrierea pe bază voluntară a membrilor de familie ai personalului diplomatic și consular din cadrul misiunilor diplomatice și consulare ale României din Ucraina, procesul de repatriere a acestora fiind la acest moment finalizat în ce privește Ambasada României la Kiev și Consulatul General al României de la Odessa.

Secretarul Apărării al SUA, discuție cu Vasile Dîncu: „Articolul 5 al NATO rămâne primordial”

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut o nouă convorbire prin telefon cu secretarul Apărării al SUA, Lloyd Austin, iar oficialul american a precizat că articolul 5 al NATO râmâne primordial, a transmis, sâmbătă, MapN.

Potrivit sursei citate, în timpul discuției celor doi oficiali, ministrul Vasile Dîncu a transmis faptul că România urmărește cu îngrijorare evoluția stării de securitate din regiune și este pregătită să adopte, alături de aliați, cele mai potrivite măsuri defensive, în funcție de situația concretă.

Marea Britanie își retrage soldații din Ucraina și le cere cetățenilor săi să plece imediat

Cetățenii britanici care aleg să rămână în Ucraina nu ar trebui să se aștepte la o evacuare militară în cazul în care izbucnește un conflict cu Rusia, a declarat sâmbătă ministrul junior al apărării, James Heappey, pentru Sky News.

Secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat vineri că trupele britanice trimise pentru a-i antrena pe soldații ucraineni se vor întoarce în curând.

Politician împușcat mortal la o partidă de vânătoare din județul Timiș, după ce a fost confundat cu un fazan

Un bărbat de 36 de ani a fost împușcat mortal la o partidă de vânătoare, sâmbătă, pe raza localității Livezile, din județul Timiș. După apelul la 112, la faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de poliţie şi o ambulanţă, medicii făcând eforturi să îl resusciteze pe bărbat. Însă, acesta nu a mai putut fi salvat, fiind declarat decesul.

Potrivit Antena 3, ar fi vorba de un consilier local din partea PRO România (în localitatea Deda) și a fost împușcat în piept, după ce a fost confundat cu un fazan,  chiar de către nașul său care e tot politician, dar la PSD.

Alexandru Rafila: „Ridicarea stării de alertă va duce şi la ridicarea majorităţii restricţiilor”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă, întrebat când se vor rididica restricțiile impuse de pandemie, că în prezent „nu are rost să ne angajăm la termene”. Acesta a precizat că ridicarea restricțiilor se va face când situația epidemiologică va permite.

„Cu siguranţă termenul va fi cât mai rapid din momentul în care situaţia o va permite”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Medicul care a descoperit Omicron susține că i s-a cerut să nu spună că e o variantă blândă: „A fost o presiune uriaşă asupra mea“

Dr. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, care au dus la apariţia variantei Omicron, susține că a trecut printr-un adevărat calvar în momentul în care a vrut să comunice omenirii rezultatele obţinute.

După ce a descoperit că această variantă dă forme mai blânde ale bolii, ea ar fi fost presată să ascundă această informaţie.

„A fost o presiune uriaşă asupra mea. Atât din partea oamenilor de ştiinţă din Europa, cât şi dinspre politicieni. Mi s-a cerut, în mod repetat: «Te rog, nu spune că e boală blând㻓, a precizat ea.

Horoscopul zilei de 13 februarie 2022. „Leii” sunt obosiți și neliniștiți

Horoscopul zilei de 13 februarie 2022, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Deși Luna își continuă tranzitul prin semnul Rac, astăzi va forma două aspecte tensionate, atât cu Marte, cât și cu Venus din zodia Capricorn. Este un context agitat, care ne poate stimula la reacții emoționale necontrolate.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au...
Gabriel Cotabiță, implicat într-un scandal amoros. A divorțat pentru amantă
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Mici, dar istețe: cum influențează lumea insectele și alte nevertebrate?