8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Maratonul de vaccinare din București are succes: Peste 13.000 de persoane vaccinate, doar în primele 8 ore ale zile de vineri

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Maratonul de vaccinare din București are succes: Peste 13.000 de persoane vaccinate, doar în primele 8 ore ale zile de vineri
Sursa foto: Facebook.com/RO Vaccinare
Publicat: 23/10/2021, 08:00
Actualizat: 23/10/2021, 08:07

Maratonul de vaccinare va fi organizat în București în perioada 22-25 octombrie a început cu dreptul, informează autoritățile: sunt 13.096 de persoane vaccinate în primele 8 ore ale zile de vineri, din care 4.218 în cadrul Maratonului pentru viață.

Maratonul a început vineri, de la ora 08:00, și se încheie luni dimineața. Sunt organizate centre de vaccinare în fiecare sector al Capitalei, după cum informează CNCAV. Toate tipurile de vaccin aprobate sunt disponibile în aceste centre.

Vaccinarea anti-COVID-19 în România. Mai mult de 128.000 de persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore, un record zilnic absolut

Peste 128.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore pe teritoriul României. De la începutul campaniei de imunizare s-a ajuns la un număr de 6.242.319 de persoane vaccinate, 5.828.457 dintre acestea cu schema de două doze, iar 661.239 au făcut și a treia doză, arată informațiile puse la dispoziție de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităților Privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV).

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a semnat: Școlile și grădinițele se închid de luni, pentru 14 zile. Cum vor recupera elevii

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a semnat, vineri, ordinul prin care preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal de stat vor fi în vacanţă, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie.

Accesul în mall-uri se va face doar cu certificat verde, din 25 noiembrie 2021. Ce alte restricții vor intra în vigoare

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a explicat vineri, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, că începând de luni, 25 noiembrie, accesul în mall-uri va fi permis doar persoanelor vaccinate și celor trecute prin boală, în baza certificatului verde.

El a explicat că în magazinele esenţiale, cum ar fi alimentare sau farmacii, va fi permis accesul şi nevaccinaților, dar doar dacă acestea se află în afara centrelor comerciale mari.

Fără nunți, botezuri și petreceri până pe 23 noiembrie. Ce restricții sunt pentru restaurante, teatre și magazine

Numărul record al infecțiilor cu COVID-19, dar și al deceselor și al pacienților internați la ATI au impus reinstituirea carantinei de noapte în toată țara, indiferent de rata de incidență a infecțiilor cu SARS-CoV-2.

Guvernul, la propunerea CNSU, a decis noi măsuri restrictive, care se vor aplica de luni 25 octombrie, pentru următoarele 30 de zile.

Restricțiile se aplică tuturor operatorilor economici care activează în domeniul comerțului și prestărilor de servicii în spații închise sau deschise, publice și private.

Bisericile sunt exceptate de la noile restricții, iar credincioșii nu trebuie să prezinte certificatul verde

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a explicat vineri, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, de ce autoritățile nu au inclus bisericile pe lista cu locuri în care este solicitat certificatul verde.

Astfel, întrebat de jurnaliști de ce unitățile de cult sunt exceptate de la reguli, Raed Arafat a spus că „este o decizie luată la nivelul CNSU. Nu trebuie neapărat argumente științifice. Asta este decizia luată. (…) Sunt mai multe considerente care se iau în considerare, pe lângă baza științifică oferită de medici”.

Singurele reguli care se aplică în biserici sunt purtarea măștii de protecție și respectarea unei distanțe de doi metri între persoane.

Klaus Iohannis a cerut în Consiliul European ca România să intre cât mai repede în Schengen

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, în cadrul reuniunii Consiliului European, despre solicitarea României de a deveni cât mai repede membru al Spațiului Schengen, acest obiectiv fiind unul strategic pentru întreaga Uniune.

Șeful statului a subliniat că în cei peste 10 ani de când România ar fi trebuit să devină parte a spațiului Schengen, țara a acţionat de facto ca un stat membru Schengen, responsabil și eficient, se arată într-un comunicat de presă emis de Administrația Prezidențială, în urma reuniunii Consiliului European de la Bruxelles.

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de 23 octombrie 2021. Soarele va activa zodia Scorpion

Horoscopul zilei de 23 octombrie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Soarele intră astăzi în zodia Scorpion, pe care o va tranzita aproximativ o lună, perioadă în care ne va aduce mai multă putere interioară, forță de regenerare și transformare, dar și tendința de a duce lucrurile la limită.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Reghecampf și greșeala vieții. Prodanca îl vrea în pușcărie
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”