8 ȘTIRI DE LA ORA 8 | De ce se teme Vladimir Putin de baza de la Deveselu: Ni s-a promis că infrastructura NATO nu va fi mobilizată către Est. Practic, ne-au mințit

8 ȘTIRI DE LA ORA 8 | De ce se teme Vladimir Putin de baza de la Deveselu: Ni s-a promis că infrastructura NATO nu va fi mobilizată către Est. Practic, ne-au mințit
Lovitură pentru Putin! Ce teritorii îi cere Japonia / „Sunt ocupate de ruși” / Foto: Profimedia
Publicat: 03/02/2022, 08:00
Actualizat: 03/02/2022, 09:11

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că bazele militare NATO ca cea din România reprezintă o amenințare la adresa Rusiei fiindcă „nu este un sistem defensiv, ci ofensiv, care poate lansa rachete la mii de kilometri în teritoriul” Rusiei. Declarațiile au fost făcute într-o conferință de presă comună susținută cu premierul Ungariei, Viktor Orban, aflat într-o vizită oficială la Moscova. (Citește mai multe aici…)

Doi agenți ai Brigăzii Rutiere București prinși de polițiștii Secției 7 după ce și-ar fi răpit un coleg de serviciu

Polițiștii Secției 7 au pornit pe urmele a doi agenți ai Brigăzii Rutiere București despre care existau informații că și-ar fi răpit un coleg de pe stradă după care ar fi pornit cu acesta într-o direcție necunoscută. Protagoniștii acestui incident nemaîntâlnit în istoria modernă a Poliției Române sunt agenți angajați recent din sursă externă, iar detaliile legate de răpirea propriului lor coleg sunt demne de „Cascadorii râsului”. (Citește mai multe aici…)

Ipoteze în cazul accidentului de pe ”Drumul morții”. Cum poate fi explicată intrarea camionului care a ucis șapte oameni pe contrasens: ”Nu cad frânele la aceste mașini”

Un expert auto din Iași, care cunoaște mecanismele funcționării sistemelor de frânare în cazul vehiculelor de mare tonaj, dar și porțiunea de drum din zona Bălțați, unde s-a produs marți, 1 februarie, accidentul în urma căruia 7 persoane și-au pierdut viața, a analizat pentru Gândul cum s-ar fi putut produce tragedia rutieră. (Citește mai multe aici…)

Vasile Dîncu: Venirea trupelor SUA în România este un răspuns important pe care NATO îl dă cererii Rusiei

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a explicat, miercuri, la Digi24, că gestul SUA de a trimite trupe militare în România pentru a asigura flancul Estic al NATO este un puternic răspuns pe care Alianța îl dă Rusiei și totodată trage un semnal de alarmă în ceea ce privește o posibilă agresiune a unei țări asupra oricărui aliat din NATO. (Citește mai multe aici…)

Podul din Rotterdam, construit în 1878 a fost demontat pentru a lăsa să treacă iahtul lui Jeff Bezos

Rotterdam își va demonta parțial emblematicul pod Koningshaven, cunoscut mai bine sub numele de „De Hef” printre localnici, pentru ca iahtul lui Jeff Bezos să poată trece prin el, relatează NL Times. Societatea Istorică din Rotterdam a fost deranjată de această decizie și a subliniat că municipalitatea a promis că nu va mai demonta niciodată podul după ce restaurarea acestuia s-a încheiat în 2017. (Citește mai multe aici…)

Biscuiţi produși de o companie spaniolă, retrași din mai multe hipermarketuri din România. ”În cazul în care aţi cumpărat produsul, va rugăm să nu-l consumați”

Mai mulţi retaileri vor retrage de pe piaţă un sortiment de biscuiţi cu ovăz fără zahăr adăugat, după ce a fost descoperită prezenţa unui corp străin de natură metalică, potrivit unor anunţuri postate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVA).

Potrivit sursei citate, producătorul biscuiţilor este compania spaniolă Galletas Gullon, iar numărul lotului este 30823521. (Citește mai multe aici…)

Ciolacu, despre raționalizarea alimentelor de bază în scenariul plafonării prețurilor: E normal, că nu poţi să cumperi cu camionul

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, la Palatul Parlamentului, că în această săptămână, în coaliţia de guvernare, se va discuta despre varianta plafonării preţurilor la produsele alimentare de bază. El a precizat că, în acest scenariu, e posibilă reționalizarea acestor alimente. Ciolacu a fost întrebat, marți, la Palatul Parlamentului, dacă este posibil ca în România să se reducă TVA la alimentele de bază. (Citește mai multe aici…)

Mortalitatea infantilă s-a dublat în ultimii doi ani, în România. Județul Satu Mare are o rată a mortalității copiilor de sub un an de 5 ori mai mare decât Capitala

Mortalitatea maternă s-a dublat în ultimii doi ani, deși rata mortalității infantile este în ușoară scădere în ceea ce privește media pe țară, de la 5,8 la mie în 2019 la 5,6 la mia de copii născuți vii, în 2020, disparitățile dintre județe sunt mari: în județul Satu Mare, rata mortalității copiilor sub un an (11,1 la mie) este de cinci ori mai mare decât în București (2,4 la mia de copii născuți vii). (Citește mai multe aici…)

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...