8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Grecia, în zona roșie a răspândirii COVID-19. Turiștii sunt sfătuiți să evite călătoriile spre insulele din sudul Mării Egee

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Grecia, în zona roșie a răspândirii COVID-19. Turiștii sunt sfătuiți să evite călătoriile spre insulele din sudul Mării Egee
Grecia / Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 30/07/2021, 08:00
Actualizat: 30/07/2021, 08:04

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat joi, 29 iulie 2021, Hotărârea numărul 52 privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Astfel,în zona roșie au intrat: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao și Insulele Virgine ale Statelor Unite.

De asemenea, a intrat în zona roșie și Irlanda, în timp ce Franța, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda au intrat pe lista galbenă. Se mențin pe lista roșie și Marea Britanie, Spania, Portugalia și Olanda. Persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roșie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate.

Alertă COVID „roșu închis” pentru cele mai populare insule grecești din Marea Egee: Evitați călătoriile neesențiale!

Insulele greceşti din sudul Mării Egee au fost marcate, joi, cu culoarea roşu închis pe harta răspândirii COVID-19 a Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (ECDC), după o creştere a numărului de infecţii, descurajând orice călătorie care nu este esenţială în aceste insule, transmite Reuters. Printre insulele cu risc epidemiologic ridicat se numără și Mykonos, Santorini și Rhodos.

Horoscopul zilei de 30 iulie 2021. Capricornii pot fi răscoliți de trecut

Horoscopul zilei de 30 iulie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Luna va traversa în cea mai mare parte a zilei zodia Berbec, poziție din care ne conferă energie și determinare, dar ne face și mai impulsivi și agitați. Suntem ambițioși, dar dacă ducem lucrurile către zona de orgoliu riscăm să ne stricăm ziua și relațiile.

Trenul cu zeci de copii, blocat timp de 8 ore în câmp, s-a oprit din nou într-o pădure. „Este inuman. Le-au dat un corn cu ciocolată și o sticlă de apă”

Un tren de călători cu 30 de copii a fost blocat pe câmp toată noaptea. Din păcate, după ce a plecat din București, trenul s-a blocat din nou din cauza unei noi defecțiuni, după cum a povestit mama unuia dintre copii, prin telefon. A rămas fără frâne în pădure. Trenul a fost deblocat de către o a treia locomotivă trimisă în ajutor, după ce primele două s-au defectat.

Mecanicul trenului care a provocat accidentul de la Fetești a fost reținut pentru 24 de ore

După primele verificări în cazul accidentului de la Fetești polițiștii au decis reținerea mecanicului de locomotivă pentru 24 de ore, cel care a provocat coliziunea dintre cele două garnituri.

În urma investigațiilor efectuate de către polițiștii de la transporturi, în stația CF Fetești, s-a concluzionat faptul că un tren de marfă aparținând unei societăți comerciale, ce avea în compunere 41 de vagoane încărcate cu fier vechi și care se deplasa pe relația Craiova – Constanța Port, a intrat în stația C.F. Fetești pe firul 2, intrând în coliziune cu un alt tren de marfă, staționat în stația C.F. Fetești la aceeași linie.

Primul român condamnat la închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. „Bărbatul are dizabilități psihice”

Primul român judecat şi condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor, buzoianul Matei Strugurel (37 de ani), merge la închisoare, după ce magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au respins apelul formulat la sentinţa de un an de închisoare cu executare.

Este primul caz din România în care se aplică pedeapsa de închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Decizia instanței este definitivă.

Metrorex premiază reciclarea: O călătorie de metrou pentru cinci PET-uri sau doze de aluminiu

Metrorex a lansat o campanie dedicată reciclării deșeurilor prin care participanții câștigă o cartelă de metrou cu o călătorie în schimbul donării a cinci PET-uri, sticle sau doze de aluminiu.

Cei dornici să participe sunt aşteptaţi în perioada 2-20 august în staţiile de metrou Dimitrie Leonida şi Pipera (intrarea principală) la standul partenerilor Metrorex. Călătorii vor oferi 5 deşeuri (PET-uri, sticle sau doze de aluminiu), iar în schimb vor primi o cartelă de metrou cu o călătorie.

Gigi Becali, după eliminarea FCSB din cupele europene: „Cea mai rușinoasă înfrângere din istoria fotbalului românesc”

FCSB, clubul patronat de Gigi Becali, a fost eliminat din Conference League, după ce a pierdut în fața celor de la Shakhtar Karagandy, la capătul a două manșe încheiate cu lovituri de departajare.

Finanțatorul echipei din Berceni, Gigi Becali, a declarat la Digi Sport că aceasta este cea mai rușinoasă înfrângere din istoria fotbalului românesc. Becali s-a arătat resemnat în discursul său de după meci, dar și nedumerit și neputincios în fața acestui eșec neașteptat.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult