8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ministrul Justiției, avertisment pentru protestatarii de la STB: Reprezentanții sindicatului sunt pasibili de dosare penale

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ministrul Justiției, avertisment pentru protestatarii de la STB: Reprezentanții sindicatului sunt pasibili de dosare penale
Ministrul Justiției, Silviu Predoiu / Sursa: Guvernul României
Publicat: 22/01/2022, 08:28
Actualizat: 22/01/2022, 12:32

Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, a declarat că reprezentanții sindicatului din cadrul STB sunt pasibili de dosare penale dacă nu respectă o hotărâre judecătorească.

„Principiile sunt clare în orice conflict – când instanța s-a pronunțat – s-a încheiat orice discuție. Dacă se ignoră deciziile instituției judecătorești, atunci sunt alte instituții care trebuie să intervină imediat, altfel legea va fi încălcată în continuare. Asta înseamnă stat de drept”, a declarat ministrul Justiției, la B1TV.

Citiți mai multe, aici.

VIDEO | Cîmpeanu: Salariul unui debutant, este de 2.597 de lei, dacă noi credem că un absolvent de top acceptă acest salariu doar să fie profesor, ne înșelăm

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este încrezător că în urma discuțiilor avute premierul Nicolae Ciucă, salariile din învățământ vor fi majorate și deplin justificate. Ministrul a precizat că este greu de crezut că un absolvent de top va accepta un salariu de circa 2.600 de lei, în detrimentul altor beneficii salariale pe care le-ar putea obține în orice altă parte pentru a îmbrățișa cariera didactică.

Citiți mai multe, aici.

VIDEO | Investițiile străine în România s-au dublat în 2021, față de primul an al pandemiei. Analistul Petrișor Peiu: ”Este un semn important pentru atractivitatea pieței locale”

România continuă să se îndatoreze, iar investițiile străine directe, duble în 2021 față de primul an al pandemiei, se fac prioritar din profiturile realizate tot în țară de companiile străine, mai puțin cu bani „noi” aduși din străinătate. Cu toate acestea, creșterea cu un asemenea ritm a investițiilor străine este un semn extrem de important pentru atractivitatea pieței locale, arată analistul Gândul Petrișor Peiu, în Top 5 evenimente economice ale săptămânii 15-21 ianuarie 2022.

Citiți mai multe, aici.

Scandal între Ilie Năstase și Ciprian Marica. Acuzații grave în lupta pentru baza de 50.000.000 de euro: „I-am făcut plângere penală. Un escroc!”

Scandalul dintre Ilie Năstase, fostul mare jucător de tenis al României, și Ciprian Marica, fostul atacant al echipei naționale de fotbal, continuă și nu doar la nivel declarativ, ci și în instanțele de judecată.

Citiți mai multe, aici.

Soțul polițistei care și-a luat viața, primul mesaj după tragedie: Îngerul meu m-a părăsit!

Soțul Adelei, polițista din Strehaia care s-a împușcat mortal în cap, a postat după înmormântare un prim mesaj după tragedia care i-a lovit familia. Sute de colegi, prieteni, vecini și rudele au venit vineri la Filiași, în lacrimi, să-i aducă flori și lumânări aprinse. Nimeni nu înțelege de ce tânăra a recurs la un asemenea gest.

Citiți mai multe, aici.

Mircea Geoană, după ce Moscova a cerut ca NATO să-și retragă trupele din România și Bulgaria: „Nu este treaba Federației Ruse”

Secretarul general adjunct al Alianței Nord-Atlantice (NATO), Mircea Geoană, spune că nu există nicio posibilitate ca Alianța să negocieze cu Moscova retragerea trupelor NATO din România și Bulgaria, așa cum a cerut recent Rusia.

Citiți mai multe, aici.

Ministrul german de externe: Tăierea Rusiei de la Swift „nu este cea mai ascuțită sabie”. Următorul pas e Nord Stream 2

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, consideră că întreruperea accesului băncilor rusești la sistemul global de plăți Swift nu ar fi cea mai dură sancțiune și pune în discuție Nord Stream 2.

Citiți mai multe, aici.

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de 22 ianuarie 2022. Fecioarele pot fi mai conflictuale

Horoscopul zilei de 22 ianuarie 2022, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Citiți mai multe, aici.