8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Raed Arafat, îngrijorat de numărul redus de persoane care se vaccinează în contextul răspândirii tulpinii Delta

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Raed Arafat, îngrijorat de numărul redus de persoane care se vaccinează în contextul răspândirii tulpinii Delta
Raed Arafat / Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 14/08/2021, 08:00
Actualizat: 14/08/2021, 08:02

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), se declară îngrijorat de faptul că numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 este pe un trend ascendent, precizând că există date conform cărora tinerii sunt mai afectați de varianta Delta a virusului. Acesta a afirmat vineri seară – la Digi 24 – că, la Spitalul Babeș, doi tineri de 30 de ani, fără comorbidităţi, dar nevaccinaţi, au decedat.

Raed Arafat preconizează că valul patru al pandemiei de COVID-19 va duce la o răspândire mai rapidă a virusului, pe fondul dezinteresului populației de a se vaccina, iar acest lucru poate duce din nou la suprasolicitarea secțiilor de terapie intensivă.

Apa distribuită în orașul Câmpina nu este potabilă. Locuitorii au primit mesaj de avertizare Ro-Alert

Locuitorii municipiului Câmpina, din județul Prahova, au primit, vineri, un mesaj Ro-Alert pentru apă nepotabilă. Societatea Hidro Prahova S.A. a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că impune măsuri restrictive în ceea ce privește consumul de apă pentru abonații din municipiul Câmpina, în perioada 13-17.08.2021.

Mobilizare generală a forțelor de ordine în vacanța de Sfânta Maria: Peste 8.000 de polițiști și elicopterele MAI, în misiune pe șosele și în stațiuni

Aproximativ 8.000 de poliţişti vor acţiona, în întreaga ţară, în week-endul de Sfânta Maria, iar 2.000 dintre aceştia sunt de la Rutieră.

De altfel, cele mai aglomerate rute, A2 şi DN 1, vor fi monitorizate din elicopter. Totodată, peste 6.000 de jandarmi vor asigura ordinea publică la festivaluri şi la manifestările religioase.

Purtătorul de cuvânt la Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a declarat, vineri, că poliţiştii de la Rutieră vor avea 300 de radare.

Avertisment MAE: Cetățenii români să părăsească de urgență Afganistanul

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează, prin intermediul unui comunicat, că nivelul de alertă este ridicat pentru Afghanistan și le recomandă cetățenilor români să părăsească de urgență teritoriul acestui stat și să evite orice deplasare.

MAE recomandă ferm cetățenilor români care se deplasează în Afganistan sau care se află deja pe teritoriul acestui stat să se adreseze Ambasadei României la Islamabad şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Gypsycoin, noul proiect de criptomonedă anunțat de Daniel Cioabă: Simbolul pe platformele de exchange cripto va fi roata țigănească tradițională în simbioză cu circuitele unei plăci electronice

Daniel Cioabă, autointitulat regele romilor, anunță dezvoltarea unui nou proiect de criptomonedă: Gypsycoin. Într-un comunicat de presă transmis vineri, Congresul Mondial al Uniunii Internaționale a Romilor anunță că noul proiect vizează combaterea discriminării și xenofobiei, cât și dezvoltarea socială și educațională a romilor.

Aceasta ar fi prima monedă digitală universală a romilor, se arată în comunicat. Imaginea și designul proiectului combină elementele tradiționale cu cele moderne. Așa a apărut simbolul GYPSYCOIN: roata țigănească tradițională în simbioză cu circuitele unei plăci electronice. Acest simbol a fost conceput în acest fel, menit să fie recunoscut cu ușurință, mai precizează sursa citată.

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de 14 august 2021. Grijă mai multă la imagine, pentru „Vărsători”

Horoscopul zilei de 14 august 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Luna trece prin zodia Scorprion și poate activa destul de puternic emoțiile noastre, astfel că putem deveni mai conflictuali și mai suspicioși cu cei din jur. Din punct de vedere financiar, ar trebui să fim mai prudenți la cheltuieli și la modul de administrare a bugetului.

Bilanț coronavirus în România, 13 august: 383 de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore

România a înregistrat 383 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

De asemenea, față de raportarea anterioară au fost înregistrate 3 noi decese asociate COVID-19. Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință.

În total, în secțiile de Terapie Intensivă din întreaga țară sunt internate 102 persoane cu forme severe de boală.

Bilanț vaccinare anti-COVID, 13 august 2021: 14.757 de persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore

14.757 de persoane au fost vaccinate, în ultimele 24 de ore. Au fost raportate 13 reacţii adverse, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţii privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV). Dintre cele 14.757 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 10.425 de persoane au primit prima doză de vaccin, iar 4.332 de persoane, a doua doză.

De la începutul campaniei de vaccinare în România, au fost vaccinate 9.573.496 de persoane. Dintre acestea, 4.979.559 de persoane au primit ambele doze de vaccin, potrivit statisticii realizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
NASA a creat anvelopa indestructibilă, fără aer - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?