8 ȘTIRI DE LA ORA 8 | Sorin Cîmpeanu: „O concluzie tristă, am ajuns cu calitatea educaţiei într-un punct de minim”

8 ȘTIRI DE LA ORA 8 | Sorin Cîmpeanu: „O concluzie tristă, am ajuns cu calitatea educaţiei într-un punct de minim”
Sorin Cîmpeanu
Publicat: 22/05/2022, 08:00
Actualizat: 22/05/2022, 08:16

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre concluziile unui studiu din care reiese că elevii intră şi ies din şcoală fără să înţeleagă un text. Acesta a recunoscut că s-a ajuns la un punct de minim în ceea ce privește calitatea educaţiei din România și acest fapt a rezultat în urma testării elevilor, cât şi după ce mediul academic a atras atenţia privind calitatea slabă a absolvenţilor de liceu care intră pe băncile facultăţilor. (CITEȘTE MAI MULTE AICI…)

Declarații halucinante la televiziunea rusă: „Dacă voia, Rusia rezolva cu Ucraina în câteva ore, nu zile. Dar e operațiune specială, nu război”

Șefa canalului de televiziune RT (post de propagandă al Kremlinului, fostul Russia Today), a afirmat într-o emisiune la televiziunea publică Rossiya-1 că, dacă ar fi vrut, Moscova ar fi „rezolvat Ucraina în câteva ore”, nu zile. Margarita Simonyan adăugat că Rusia a decis altfel pentru că efectuează o „operațiune militară specială” în țara vecină și „nu un război”. (CITEȘTE MAI MULTE AICI…)

VIDEO | Horoscopul zilei de 22 mai 2022. „Peștii” au mare încredere în ei

Horoscopul zilei de 22 mai 2022, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate. (CITEȘTE MAI MULTE AICI…)

Altercație gravă în Capitală. Un șofer și un motociclist s-au înjunghiat după o şicanare în trafic (FOTO)

Un incident grav a avut loc în urmă cu puţin timp în zona Fântâna Miorița din Capitală, acolo unde un motociclist și un șofer s-au înjunghiat după o șicanare în trafic. Întregul scandal a început încă de pe DN1 de la intrarea în Bucureşti. Cei doi s-au șicanat în trafic câteva sute de metri până la Fântâna Miorița. (CITEȘTE MAI MULTE AICI…)

Erdogan a transmis condiţiile pentru a accepta aderarea Finlandei şi Suediei la NATO într-o convorbire telefonică cu liderii celor două țări

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a obiectat asupra primirii Finlandei şi Suediei în NATO, a avut sâmbătă convorbiri telefonice cu liderii celor două ţări şi cu secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, cărora le-a transmis preocupările Turciei cu privire la ceea ce Ankara consideră a fi organizaţiile teroriste active în Turcia. (CITEȘTE MAI MULTE AICI…)

Românca din Spania acuzată că și-ar fi ucis iubitul, un temut mafiot italian, membru al clanului Ndrangheta, a fost achitată

Un tribunal cu juri din Spania a decis să o achite pe românca Cristina Elena Toma de acuzația că și-ar fi asasinat soțul, italianul Giuseppe Nirta, un temut mafiot italian, membrul al clanului Ndrangheta. Sentința nu este una definitivă, relatează presa spaniolă. (CITEȘTE MAI MULTE AICI…)

Președintele PNȚCD, reacție dură după ce a fost acuzat că a vândut ilegal o vilă din patrimoniul partidului. Aurelian Pavelescu: „Vreau despăgubiri de 500.000 de euro!”

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, a anunțat că îl va da în judecată pe europarlamentarul Cristian Terheș și îi va cere despăgubiri în valoare de jumătate de milion de euro. Reacția lui Pavelescu vine după ce eurodeputatul l-a acuzat, pe Facebook, că a vândut ilegal și la un preț subevaluat un imobil aflat în patrimoniul partidului. (CITEȘTE MAI MULTE AICI…)

Rezultate Loto 6/49. Numerele extrase duminică, 22 mai 2022

Duminică, 22 mai 2022, de la ora 18:30, vor avea loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc. (CITEȘTE MAI MULTE AICI…)

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătate citeste mai mult