Președintele PNȚCD, reacție dură după ce a fost acuzat că a vândut ilegal o vilă din patrimoniul partidului. Aurelian Pavelescu: „Vreau despăgubiri de 500.000 de euro!”

Președintele PNȚCD, reacție dură după ce a fost acuzat că a vândut ilegal o vilă din patrimoniul partidului. Aurelian Pavelescu: „Vreau despăgubiri de 500.000 de euro!”
Aurelian Pavelescu/Sursa/Facebook
Publicat: 21/05/2022, 20:57
Actualizat: 21/05/2022, 21:01

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, a anunțat că îl va da în judecată pe europarlamentarul Cristian Terheș și îi va cere despăgubiri în valoare de jumătate de milion de euro. Reacția lui Pavelescu vine după ce eurodeputatul l-a acuzat, pe Facebook, că a vândut ilegal și la un preț subevaluat un imobil aflat în patrimoniul partidului.

Europarlamentarul Cristian Terheș l-a acuzat, sâmbătă, pe președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, pe pagina sa de Facebook, că în 2014 ar fi vândut ilegal un imobil care aparținea partidului, situat în București, strada Georges Clemenceanu nr.9.

Terheș susține că vila respectivă nu putea fi vândută prin lege, iar suma de vânzare, în valoare de 420.000 de euro, a fost mult sub prețul pieței, în condițiile în care, din punctul său de vedere, clădirea ar fi costat, în realitate, undeva la aproximativ un milion de euro. În plus, spune europarlamentarul, Aurelian Pavelescu ar fi făcut tranzacția printr-un cont bancar personal și nu prin cel al organizației politice.

Pentru susținerea celor pe care le menționează, acesta a publicat și mai multe documente emise de Autoritatea Electorală Permamentă (AEP).

În replică, președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu a declarat, pentru Gândul, că Terheș nu spune adevărul, ci intenționează să se răzbune pentru că a fost exclus din partid pentru că nu și-ar fi plătit cotizația.

Pavelescu susține că imobilul pus în discuție aparține PNȚCD încă din perioada interbelică. Acesta a fost naționalizat de comuniști și retrocedat chiar la cererea actualului președinte al partidului.

Ce spune Terheș este total fals. Nu ar fi putut să fie vândut timp de zece ani în cazul în care partidul l-ar fi cumpărat de la primărie, numai că imobilul a fost retrocedat, așa că nu a fost nicio problemă de natură legală”, a explicat Pavelescu.

Președintele PNȚCD spune că vânzarea s-a făcut prin intermediul unui notar, iar la dosarul de vânzare a fost depus inclusiv un document emis de AEP care atesta că acesta se poate vinde.

Acesta a mai explicat că, referitor la preț, au existat două evaluări. Prima a fost făcută în 2009, odată cu retrocedarea, când un expert a stabilit prețul de piață la aproximativ 250.000 de euro, în timp ce a doua s-a făcut de către un alt expert, în anul 2014, când s-a stabilit că prețul a crescut până undeva la 300.000 de euro.

Pavelescu: „O să donez banii la partid”

„Trebuie spus că acestă clădire era o ruină, iar impozitul pentru ea era de aproximativ 20.000 de euro pe an. Acoperișul era căzut, iar în interior crescuse vegetație”, a mai spus Pavelescu.

Acesta susține că s-a decis vânzarea casei, iar prețul a fost stabilit prin vot de Comitetul Național de Conducere al PNȚCD, la 400.000 de euro.

În final, imobilul s-a vândut cu 420.000 de euro, iar vânzarea, spune Aurelian Pavelescu, a fost verificată și de DNA, după ce unii membri de partid au formulat un denunț. Procurorii anticorupție au dat atunci rezoluție de clasare, care a fost mai apoi confirmată și de magistrații Curții de Apel București.

Toți banii ar fi fost folosiți pentru achitarea datoriilor istorice ale PNȚCD, care avea de achitat o mulțime de chirii pentru sediul central și cele din țară.

Toate aceste acuzații complet false sunt o răzbunare pentru că domnul Cristian Terheș a fost exclus din partid pe motiv că nu și-a plătit cotizația timp de doi ani. Ca europarlamentar ar fi trebuit să plătească 20 la sută din indemnizație, ceea ce înseamnă că are o datorie totală de 33.000 de euro, sumă pentru care va fi chemat în judecată. În același timp, îl voi da în judecată și pentru afirmațiile de astăzi, pentru care vreau 500.000 de euro, pe care îi voi dona la partid”, a mai spus Aurelian Pavelescu.

Europarlamentarul Cristian Terheș și-a obținut mandatul de europarlamentar în 2019 ca reprezentant PNȚCD, dar de pe listele PSD, conform înțelegerii de colaborare încheiate de Aurelian Pavelescu și președintele PSD de la vremea aceea, Liviu Dragnea.

 

    

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
S-a închis un cunoscut post TV. Nu s-a mai putut face nimic
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri