8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Vaccinarea anti Covid-19 se poate face în cabinetele medicilor de familie cu serul Johnson & Johnson

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Vaccinarea anti Covid-19 se poate face în cabinetele medicilor de familie cu serul Johnson & Johnson
Foto: Unsplash.com
Publicat: 04/05/2021, 08:00

De marți, procesul de vaccinare împotriva COVID-19 se va demara și în cabinetele medicilor de familie. Peste 3.000 de cabinete din toată țara, iclusiv din mediul rural, participă la campania de imunizare și vor administra serul produs de Johnson & Johnson, a anunțat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

„Începând de mâine vom avea încă 3.035 fluxuri noi de vaccinare! Medicii de familie se alătură campaniei anti-COVID și încep imunizarea în propriile cabinete cu vaccinul Johnson & Johnson (Janssen).Le mulțumesc tuturor celor care au acceptat să facă parte din echipa care se luptă în fiecare zi cu pandemia de coronavirus. Serul va ajunge în toate zonele țării, inclusiv în mediul rural. Fiecare doză de vaccin administrată ne va duce mai aproape de ceea ce așteptăm de mai bine de un an – reîntoarcerea la viața obișnuită. Sper ca în curând să vină alături de noi tot mai mulți medici de familie, iar numărul cabinetelor să fie mărit”, a scris Baciu pe Facebook.

Vaccinul Johnson & Johnson se administrează într-o singură doză și este recomandat tuturor persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

„Nu avem un vaccin care să poată să fie administrat copiilor care au mai puţin de 16 ani”

Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății a vorbit, luni seară, în exclusivitate la Antena 3 despre faptul că, în momentul de faţă, „nu avem un vaccin care să poată să fie administrat copiilor care au mai puţin de 16 ani”.

„Noi am cerut toate datele pe baza cărora lucrăm, instituţiilor care le colectează în mod oficial şi care au atribuţii în acest sens. Pentru populaţia generală, referinţa este aceea de 19 milioane 200 de locuitori, aproximativ. Aceasta este cifra pe care am primit-o.

Am aproximat că sunt în jur de 4 milioane de copii în această situaţie. Grosso modo, ar fi 15 milioane de adulţi. de unde 30% ar însemna 5 milioane, targetul nostru pentru început de iunie. 70% reprezintă practic cele 10,4 milioane de persoane pe care noi le-am anunţat pentru luna septembrie şi uterior, dată care a fost devansată pentru august.

Într-adevăr, de mâine intră medicii de familie, o parte dintre aceştia. Câteva sute vor începe campania de vaccinare, efectiv de mâine. Numărul acestora va creşte pe zi ce trece (…) Este un proces şi uşor-uşor vom ajunge să fie integraţi toţi cei 3.035 care şi-au manifestat dorinţa iniţial. Speranţa noastră este că un număr cât mai mare dintre aceştia vor ajunge să fie implicaţi, pentru că în felul în care am gândit campania de vaccinare, există câteva zone unde medicii de familie joacă un rol esenţial. Vorbim aici de mediul rural în special, vorbim de comunităţile îndepărtate”.

Sorin Cîmpeanu, anunţ pentru elevii care încep şcoala: „Masca de protecţie va fi purtată în permanenţă”

Sorin Cîmpeanu, a oferit informaţii suplimentare, luni, în exclusivitate la Antena 3, despre regulile pe care trebuie să le respecte elevii când se vor reîntoarce în bănci.

„Masca este de preferat să fie asigurată tot timpul. Din ceea ce am văzut în şcolile din România, aceste lucruri s-au păstrat în limita posibilului, desigur. Este iluzoriu să ne imaginăm că va fi respectată întru totul distanţa de 1 metru, dar pe de altă parte, este îmbucurător faptul că în cele mai multe situaţii, cadrele didactice atrag atenţia în permanenţă copiilor. Sigur, cu cât sunt mai mici, cu atât e mai complicat (…)

Nu va fi cazul în şcolile din România. Nu există obligativitatea acestor panouri de plexiglas. Sunt studii ştiinţifice care repet, ne arată, că mai mult încurcă aceste panouri de plexiglas, decât ajută. Pe de altă parte, masca de protecţie va fi purtată în permanenţă”, a precizat ministrul Educaţiei, luni seara, în cadrul Ediţiei Speciale de la Antena 3.

Bill Gates divorțează, după 27 de ani de căsnicie. Fondatorul Microsoft a făcut anunțul pe Twitter

În cei 27 de ani de căsnicie, cuplul a pus bazele unei averi de 127 miliarde de dolari. Fondatorul Microsoft, în vârstă de 65 de ani, a anunțat despărțirea de soția sa pe pe Twitter:

„După ce ne-am gândit multă vreme şi după ce am încercat totul pentru ca relaţia noastră să meargă mai departe, am decis să punem capăt mariajului. Nu credem că mai putem continua împreună ca un cuplu”.

Prima țară europeană care a anunțat că renunță la vaccinul anti-Covid Johnson&Johnson. Cum explică autoritățile, după ce au refuzat și serul de la AstraZeneca

Autoritățile din Danemarca au anunţat, luni, că renunţă la serul de la Johnson&Johnson, din cauza posibilelor efecte secundare grave, în pofida aprobării date de Autoritatea Europeană pentru Reglementarea medicamentelor (EMA) şi de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru utilizarea acestuia.

Când va fi următoarea zi liberă, după minivacanța de 1 Mai și Paște

Nici nu s-au terminat bine liberele din această perioadă, că românii se întreabă deja când va fi următoarea zi liberă, după minivacanța de 1 Mai și Paște.

Ei bine, următoarea zi liberă oficială este 1 Iunie – Ziua Copilului, după minivacanța de 1 Mai și Paște, dar care pică într-o zi de marți, conform calendarului pentru 2021 al sărbătorilor legale din România, prevăzute în Codul muncii.

  • 1 iunie – Ziua Copilului;
  • 20 iunie (duminică) – Rusalii, 21 iunie (luni) — A doua zi de Rusalii;
  • 15 august — Adormirea Maicii Domnului;
  • 30 noiembrie — Sfântul Andrei;
  • 1 decembrie — Ziua Națională a României;
  • 25 decembrie și 26 decembrie — Crăciunul.

Cetățenii Republicii Moldova susțin decizia președintelui Maia Sandu de a organzia alegeri parlamentare anticipate

Cetățenii deplâng situația în care a ajuns țara și susțin decizia președintelui Maia Sandu de organziare a alegerilor anticipate.

Alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova au fost programate pe 11 iulie 2021.

Celebrul festival Oktoberfest din Germania, anulat din nou, din cauza pandemiei

Oktoberfest, cel mai mare festival al berii din lume, organizat în Germania, nu va avea loc nici în 2021 – pentru al doilea an consecutiv – din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat luni preşedintele-premier al landului Bavaria, citat de Reuters.

Oktoberfest atrage de obicei aproximativ 6 milioane de vizitatori în oraşul Munchen în fiecare an, iar mulţi dintre participanţi sunt turişti veniţi din străinătate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului