A murit fetița de 4 ani, din Iași, care a ajuns la spital cu sora ei după ce o sticlă de benzină de lângă sobă s-a aprins de la o scânteie

A murit fetița de 4 ani, din Iași, care a ajuns la spital cu sora ei după ce o sticlă de benzină de lângă sobă s-a aprins de la o scânteie
Sursa: Facebook
Publicat: 01/03/2022, 14:26

Fetița în vârstă de 4 ani care a fost victimă a unui incendiu în urmă cu trei săptămâni în localitatea ieșeană Vladomira, din comuna Trifești, s-a stins din viață la Spitalul de Copii din Iași. Aceasta a suferit arsuri pe o suprafață de 60% din corp, starea sa fiind gravă de la început. Ea se afla internată împreună cu sora sa, de 3 ani, care are arsuri pe 43% din corp. Sora ei este încă în viață, dar se află în stare gravă.

Anunțul a fost făcut de preotul ieșean Dan Damaschin care, de câteva zile, începuse o campanie de strângere de fonduri pentru a achiziționa consumabile medicale care nu erau acoperite de Casa de Asigurări de Sănătate din Iași.

„Andreea-Ștefania, fetița cu arsuri de 60% pe suprafața corpului, s-a mutat la Cer. O vom conduce pe ultimul drum mâine (n.red. marți) de la ora 15.00 și ne vom asigura că totul o să fie cât mai creștinește posibil. Din fericire, micuța Maria rezistă eroic, deși drumul ei este în continuare deosebit de anevoios”, a precizat preotul.


Reprezentanții Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași au confirmat informația, spunând că încă de la început starea ambelor fetițe a fost una foarte gravă. „Ambele fetițe prezentau la internare arsură de căi aeriene inferioare cu prognostic rezervat. Cealaltă fetiță este ventilată mecanic, prognosticul este unul rezervat”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii.

Incendiul a avut loc pe 9 februarie, când cele două fetițe, alături de sora lor mai mare, de 11 ani, se aflau singure acasă. Mama copiilor a plecat de dimineață cu concubinul său, la Iași și a lăsat-o pe fata mai mare, de 11 ani, să aibă grijă de surorile sale, de 3 și 4 ani. Incendiul ar fi izbucnit de o sticlă cu benzină care era pusă lângă sobă. Fetițele au fost scoase din casă până la venirea pompierilor de către un vecin.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu a absolvit licența și masteratul în Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Din anul 2016 este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, unde acoperă citeste mai mult