A murit Victor Socaciu

Publicat: 27/12/2021, 14:49
Actualizat: 27/12/2021, 15:25

Celebrul cântăreț de muzică folk, Victor Socaciu, a murit, luni, la vârsta de 68 de ani. Marina Almășan a postat un mesaj de adio pe pagina de Facebook, în care a anunțat decesul artistului.

Îi sunt alături fiului meu, Victor, într-un moment greu al vieții sale. Pierderea părintelui înseamnă, pentru un copil, pierderea uneia din cele două aripi, pe care le primim fiecare, la venirea pe lume. Îi vor și NE vor rămâne amintirile frumoase ale familiei noastre, îmbrăcate în cântecele sale nemuritoare, care vor continua să-i bucure pe cei ce i-au prețuit muzica. Drum lin , spre stele, Victor Socaciu, unde îți doresc să-ți găsești pacea și liniștea”, a scris Marina Almășan, fosta soție a lui Victor Socaciu.

Victor Socaciu a fost internat în spital

În luna aprilie a acestui an, Victor Socaciu a fost infectat cu coronavirus, fiind internat în spital, în stare gravă. Atunci, artistul avea plămânii afectați în proporție de 50%.

”Dragi prieteni, din păcate în ultima perioadă am avut câteva probleme de sănătate. Mă bucur să vă spun că acum sunt bine, dar încă în convalescență. Ca urmare nu voi putea participa la evenimentul de sâmbătă, 28 august, la Brașov Folk Fest. Vă îmbrățișez cu drag și vă asigur că ne vom revedea în septembrie! România cântă!”, a scris artistul pe pagina de Facebook în luna august.

Artistul a făcut un transplant de richini

Artistul a ajuns la dializă în anul 2009, ca urmare a unui diabet care i-a generat insuficienţă renală cronică. I s-a recomandat transplantul, ca unică soluție pentru a scăpa de dializă, iar artistul s-a înscris pe lista de transplant. După o lună de zile, Victor Socaciu a fost anunțat că s-au găsit rinichi compatibili, iar apoi a fost operat la Cluj.

O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Anunțăm cu nemărginită durere stingerea din viață a celui care a fost soț, tată, bunic, un artist de geniu și un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu. Dumnezeu să-l primească în Împărația Sa alături de cei drepţi!”, a scris pe Facebook Ana Maria Socaciu, fiica artistului dintr-o altă căsătorie.

Căsătorit de patru ori

Victor Socaciu s-a căsătorit de trei ori și tot de trei ori a divorțat. Prima soție a fost Doina, apoi a urmat căsătoria cu actriţa Cornelia Pavlovici. 12 ani au fost împreună. Artistul a mai fost căsătorit 16 ani cu Marina Almăşan. Aceasta l-a întâlnit pe Victor în anii 80, când era studentă şi crainic la “Radiovacanţa Costineşti”, iar artistul se număra printre greii muzicii folk. S-au reîntâlnit peste 10 ani, când Marina îşi croia un drum ca realizator şi moderator TV la TVR. În 1996, între ea şi artist s-a înfiripat o poveste de dragoste, deşi fiecare era căsătorit. Ea a divorţat, pentru Victor în 1996 şi s-a căsătorit cu acesta în acelaşi an.

Socaciu a fost parlamentar PSD

Pe lângă activitatea sa de interpret, muzician și compozitor, Victor Socaciu a fost și politician. Acesta declara cu peste zece ani în urmă că se simțea un „om al cetății” și de aceea s-a înscris într-un partid politic. Socaciu a fost deputat în Parlamentul României în legislatura 2008-2012, fiind ales în circumscripţia electorală nr. 28 Mureş, din partea PSD.

Ani și ani de zile am fost un simplu membru de partid care și-a plătit cotizația, care se prezența la ședințele de partid care erau uneori săptămânale, alteori lunare; care lua poziție în ședințele de partid și își spunea părerile și care, încet, încet, a început să fie băgat în seama de propriul partid. Și pentru că nu trebuia să fiu un novice în ale politicii concrete, și pentru că îmi place să fac orice lucru temeinic, am absolvit un masterat de management în politică”, declara în 2011 Victor Socaciu în Revista Tango.

Victor Socaciu a debutat pe scenă în 1970, cu trupa rock Zodiac

Victor Socaciu  a debutat pe scenă în 1970 cu trupa rock Zodiac. Socaciu a devenit, apoi, producătorul Festivalului Național – Concurs de muzică folk „Om bun” și al Festivalului Național – Concurs „Cântecul de dragoste”.

Între 1997-1999, artistul a prezentat o emisiune săptămânală la TVR și alta la Național TV. Victor Socaciu a colaborat cu toți folkiștii din Cenaclul Flacăra.

Victor Socaciu a primit Premiul de onoare pentru întreaga activitate în slujba cântecului românesc, premiu oferit de Ministerul Culturii în 2002, dar și Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B – ”Muzică”, în anul 2004, pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Regele Charles e din ce în ce mai rău! S-au activat planurile de înmormântare! Apropiații...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu