UPDATE: Două locomotive s-au ciocnit în gara Toporu din Giurgiu. Mecanicii, duși la spital. Unul dintre ei era beat/Patru trenuri de călători, anulate

Publicat: 17/05/2023, 07:42
Actualizat: 17/05/2023, 11:57

Accident feroviar în județul Giurgiu. Două locomotive au intrat în coliziune și trei persoane au fost rănite. Două dintre victime au ajuns la Spitalul Județean Giurgiu.

UPDATE 4: Prima locomotivă implicată în coliziune, retrasă în stația Toporu

CFR Călători informează că se acționează pentru tăierea plugurilor celor două locomotive, deoarece acestea au fost avariate și ating linia de cale ferată.

După îndepărtarea plugurilor se cuplează locomotivele de ajutor și le trag în stații, menționează sursa citată.

De asemenea, CFR transmite că a fost retrasă în stația Toporu prima locomotivă implicată în coliziune.

UPDATE 3: Patru trenuri de călători au fost anulate, din cauza accidentului feroviar din Giurgiu

CFR Călători informează că circulația trenurilor pe secția Videle – Giurgiu este temporar întreruptă din cauza tamponării dintre două locomotive care aparțin unor operatori privați de marfă între stațiile Toporu și Chiriacu. Până acum au fost anulate următoarele trenuri de călători:

  • Trenul R 9340 Giurgiu Nord – București Nord
  • Trenul R 9341 Videle – Giurgiu
  • Trenul R 9342 Giurgiu – Videle
  • Trenul R 9343 Videle – Giurgiu

La fața locului s-au deplasat reprezentanții autorităților competente care cercetează cauzele producerii acestui incident, precum și echipele intervenție feroviară pentru eliberarea gabaritului.

Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

Până la redeschiderea circulaţiei în condiţii de siguranţă, pot fi posibile întârzieri ale trenurilor de călători, dar și ale altor trenuri din graficul de circulație pentru a se asigura legăturile la trenurile întârziate, conform CFR.

UPDATE 2: CFR SA, despre accidentul feroviar din Giurgiu: Un mecanic nu a respectat semnalul de oprire

Conform primelor informații transmise de personalul feroviar ajuns la fața locului, unul dintre mecanici nu a respectat semnalul de oprire din zona stației Toporu, a talonat un macaź și a lovit frontal cealaltă locomotivă, care venea dinspre Giurgiu, precizează CFR Călători.

„Cele două locomotive private sunt avariate, nu sunt deraiate, iar mecanicii au fost transportați la spital”, potrivit sursei citate.

Accidentul feroviar este anchetat de AGIFER, instituție abilitată să stabilească cu exactitate cauzele producerii acestui eveniment feroviar.

„Din punct de vedere al traficului feroviar de călători, menționez faptul că două trenuri Regio, care circulă pe relația Giurgiu – Videle, sunt staționate în Giurgiu și așteaptă redeschiderea liniei. Estimăm reluarea circulației pe relația Giurgiu – Videle în jurul orei 9.00”, a adăugat purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

UPDATE 1: Unul dintre mecanici avea alcoolemie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat

„La data de 17 mai a.c., ora 03.23, o femeie, în calitate de impiegat de mișcare în statia C.F. Toporu, a sesizat, prin apel 112, o coliziune între 2 locomotive.

În baza sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiștii Serviciului Județean de Transporturi Giurgiu, iar, din primele cercetări, a reieșit faptul că o locomotivă izolată, având direcția de deplasare Giurgiu- Videle, ar fi intrat în coliziune frontală cu o altă locomotivă izolată, care se deplasa pe ruta Videle – Giurgiu, la km feroviar 31+100.

În urma producerii coliziuni, a rezultat rănirea celor doi mecanici de locomotivă, aceștia fiind transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cei doi bărbați au fost testați cu aparatul drager, rezultatele fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru unul dintre aceștia, iar pentru celălalt, rezultatul a fost negativ.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.”, transmite IPJ Giurgiu.

Știrea inițială. Accidentul s-a produs între localitățile Toporu și Chiriacu, la aproximativ un kilometru de Gara Toporu, între două locomotive. Impactul a fost unul violent, doi bărbați, în vârstă de 55 și 58 de ani, au ajuns la spital.

„La caz s-au deplasat pompierii din cadrul ISU Giurgiu și ISU Teleorman, cu două autospeciale de stingere, o descarcerare, două ambulanțe SMURD și două ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Giurgiu.

Echipajele au constatat faptul că în locomotive se aflau trei bărbați, găsiți conștienți și cooperanți. Doi dintre aceștia au fost preluați de SAJ și transportați la Uniunea de Primiri Urgențe Giurgiu.

Un alt bărbat, în vârstă de 57 de ani, a primit îngrijiri medicale la fața locului, refuzând transportul la spital pentru investigații suplimentare”, a precizat lt.col. Beianu Nicoleta, purtător de cuvânt ISU Giurgiu.

Nu au fost afectate liniile de cale ferată, fiind avariate doar cele două locomotive.

Cazul a rămas în atenția autorităților pentru cercetări.

Maya Radu
Absolventă a Universității “Valahia” din Târgoviște, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Maya Radu are o vastă experiență mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
Un papă pentru care sexualiatea și desfrâul erau „virtuți”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce au descoperit astronomii după ce au studiat o galaxie masivă din Universul primordial