Actorul Bogdan Bob Rădulescu, revoltat după moartea bebelușului la botez: „Nimic nu se va schimba, viața va merge mai departe, părinții copilului vor fi distruși”

Actorul Bogdan Bob Rădulescu, revoltat după moartea bebelușului la botez: „Nimic nu se va schimba, viața va merge mai departe, părinții copilului vor fi distruși”
Actorul Bogdan Bob Rădulescu, revoltat după moartea bebelușului la botez: „Nimic nu se va schimba, viața va merge mai departe, părinții copilului vor fi distruși” / Foto: Facebook / Bogdan Bob Rădulescu
Publicat: 05/02/2021, 11:41

Actorul Bogdan Bob Rădulescu este revoltat de cazul bebelușului din Suceava, care a murit după botez.

Actorul Bogdan Bob Rădulescu scrie că, deși tragedia s-a produs neintenționat, preotul din Suceava a ucis „un suflet nevinovat de 6 săptămâni”.

Biserica trebuie să renunțe la „practicile și tradițiile medievale din trecut”, scrie acesta.

„Preoții au scăpat nevinovați demult, când l-au răstignit nevinovat pe Dumnezeu însuși, e de așteptat să nu fie tras la răspundere amărâtul ăsta ghinionist de ieri, indiferent câte anchete se fac. Ca la Colectiv. Sau la Revoluție. Și sincer, nu cred că ajută la ceva să fie condamnat”, afirmă Bogdan Rădulescu.

Mesajul integral al actorului este cutremurător: „Ăsta micu’ a murit ieri aproape botezat…”

„Isus Cristos s-a botezat în apa Iordanului când avea 30 de ani. Bărbat matur ajuns la vârsta la care a decis singur că vrea să facă gestul ăsta mai mult sau mai puțin simbolic.

Din păcate, după 3 ani, murea răstignit de către preoții farisei ai vremii lui, după votul poporului care a ales să dea libertate hoțului Barabas, nu Mântuitorului Cristos. Duminică, un preot extrem de ghinionist omoară, evident neintenționat, dar omoară un suflet nevinovat de 6 săptămâni pe care îl scufundă în apă nu după exemplul botezului lui Isus, ci după dogmele si tradițiile bisericești care spun că păcătosul trebuie botezat de mic și luat in gestiunea bisericii și a religiei, că dacă crește și gândește și devine liber…cine știe? Evident că nu e bine pentru sistemul prostie-frică-hoție.

Isus a murit atunci pe cruce, botezat, ăsta micu’ a murit ieri aproape botezat. O să aibă cruce la căpătâi.

O parte din poporul habotnic va spune că așa e viața, așa e rânduiala bisericii, a fost voia lui Dumnezeu care l-a luat pe micuț la El ca să aibă cetele de ingeri de pe nori o formație completă, că probabil cu astea se ocupă Dumnezeul iubirii și al iertării, cu tragedii aruncate asupra oamenilor. Mă rog…

Preoții au scăpat nevinovați demult, când l-au răstignit nevinovat pe Dumnezeu însuși, e de așteptat să nu fie tras la răspundere amărâtul ăsta ghinionist de ieri, indiferent câte anchete se fac. Ca la Colectiv. Sau la Revoluție.

Și sincer, nu cred că ajută la ceva să fie condamnat. Pruncul tot mort ramane, nu-l aduce nimeni înapoi iar dacă preotul are un pic de credință, e clar că bietul de el va trăi restul vieții sale într-un iad îngrozitor al propriei conștiințe. Nimic nu se va schimba, viața va merge mai departe, părinții copilului vor fi distruși, poporul va trece peste, iar biserica va prospera si crește. Și apropo de prosperat, oare ar putea biserica să-l îngroape pe ăla micu’ și să nu taxeze părinții pentru înmormântare?

Cumva să facă o rară exceptie, o ofertă de milostenie 2 în 1, botez și înmormântare la preț de botez. Oare ar sărăci financiar mult, biserica? Financiar zic, că sufletește și spiritual…cât de “bogată” poate fi instituția care acum 2000 de ani și-a răstignit pe cruce propriul Dumnezeu?

„Lasă practicile medievale în trecut, dragă Biserică”

În concluzie. Dragă Biserică, haide odată in secolul XXI cu noi și lasă practicile și tradițiile medievale in trecut, haide și adaptează-te la nevoia de spiritualitate a omului. Să știi că ai câțiva preoți cu har în rândurile tale care deja fac asta și sunt pansamente pentru sufletul multor oameni.

Hai, că poți. Lasă bogățiile și averile cu care ești deja imbuibată și putredă și lucrează puțin și la sufletul omenirii, că de asta avem acum foarte mare nevoie!”, este mesajul actorului român.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Unde aleg românii să plece de Paște?