Actrița americană Ann Heche a murit. Ea se afla în moarte cerebrală după un accident de mașină

Actrița americană Ann Heche a murit. Ea se afla în moarte cerebrală după un accident de mașină
Actrița Anne Heche / Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 12/08/2022, 22:27

Actrița americană Anne Heche a murit vineri la spital, la o săptămână după ce a fost rănită grav într-un accident de mașină. Artista se afla în moarte cerebrală, iar astăzi apăruse informația că va fi deconectată de la aparate. Anunțul a fost făcut de o prietenă a actriței într-o postare pe Instagram.

Anne Heche, în vârstă de 53 de ani, a fost implicată în urmă cu o săptămână într-un grav accident, după ce a intrat cu mașina într-o casă din Los Angeles. Ea a suferit arsuri pe o mare parte din corp, dar și leziuni cerebrale și pulmonare.

„Cerul are un înger nou. Prietena mea iubitoare, amabilă, distractivă, drăguță și frumoasă Anne Heche a mers în rai. O să îmi fie teribil de dor de ea și prețuiesc toate amintirile frumoase pe care le-am împărtășit. Anne a fost întotdeauna cea mai bună, cea mai grijulie persoană care a scos mereu la iveală tot ce e mai bun din mine… Inima mea este zdrobită”, a scris prietena acesteia Nancy Davis pe Instagram, anunțând moartea actriței.

Vineri după-amiază, site-ul TMZ.com a informat că Heche era „în moarte cerebrală”, ceea ce, în conformitate cu legea din California, este definiția morții. Anunțul că Heche va fi deconectată de la aparate a venit tot în cursul zilei de vineri, cu câteva ore mai devreme, potrivit The Guardian.

Membrii familiei au transmis vineri că nu se așteaptă ca Anne Heche să supraviețuiască și iau în considerare deconectarea acesteia de la aparatele care o țin în viață, urmând ca organele ei să fie donate. Pe lângă arsuri, actrița a suferit leziuni pulmonare și cerebrale.

„A fost dintotdeauna dorința ei ca organele să îi fie donate pentru a salva viețile altor persoane. Medicii vor stabili dacă organele ei mai sunt viabile pentru a fi donate”, a transmis familia actriței.

Actrița ar fi consumat alcool înainte de a se urca la volan

În acest caz, conform procedurilor, reprezentanții poliției au transmis că au deschis un dosar penal. Se crede că Anne Heche a urcat la volan deși consumase băuturi alcoolice. Cu toate acestea, nu au fost finalizate toate testele biologice și nu se știe încă, cu certitudine, dacă actrița se afla sub influența anumitor substanțe.

În 2001, Heche s-a căsătorit cu cameramanul Coleman Laffoon, cu care a avut un fiu. Căsătoria s-a încheiat prin divorț și în 2009, Heche a mai avut un fiu cu James Tupper, co-protagonistul ei din Men in Trees.

Anne Heche, o actriță cu o inteligență ascuțită, a devenit cunoscută la începutul anilor 1990, jucând rolul unor gemene în serialul Another World.

De-a lungul carierei sale, Anne Heche a jucat în filme precum „Donnie Brasco (1997) şi „I Know What You Did Last Summer” (1997), „Six Days Seven Nights” (1998), dar și într-o mulțime de seriale, printre care „Ally McBeal”, „Everwood”, „Men in Trees” şi „The Michael J. Fox Show”.