Acuzații grave într-o școală din Botoșani: Două eleve de 13 ani ar fi fost agresate sexual de un profesor de matematică

Acuzații grave într-o școală din Botoșani: Două eleve de 13 ani ar fi fost agresate sexual de un profesor de matematică
Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 08/04/2022, 15:32

Acuzații grave într-o școală din Botoșani. Două eleve de 13 ani ar fi fost agresate sexual de un profesor de matematică. Fetele ar fi fost atinse în zona intimă de dascăl, chiar în incinta unității de învățământ.

Polițiștii din Botoșani au fost sesizați cu privire la faptul că două minore ar fi fost atinse, în zona intimă, de către un profesor, în timp ce se aflau într-o unitate de învățământ, în care acestea învață.

Scenele șocante ar fi avut loc în școala din comuna Răchiți, unde bărbatul de 49 de ani este profesor de matematică, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Delia Nenișcu, pentru stiri.botosani.ro.

Împotriva dascălului au fost depuse în această săptămână două plângeri penale, de părinții celor două fete.

Abuzurile ar fi avut loc la începutul aceste săptămâni.

„În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală, urmând ca, în funcție de rezultate, să fie dispusă o soluție procedurală”, a spus Delia Nenișcu.

În paralel, Inspectoratul Școlar Județean a deschis o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat în școala respectivă.

„A fost constituită comisia de cercetare disciplinară. În funcție de rezultatele cercetărilor Poliției, vom dispune măsurile aferente”, a spus inspectorul general Ada Macovei.

Citește și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult