Adevărul despre mandatul Dianei Pungă, „mâna dreaptă” a lui Nicușor Dan: „Primarul general trebuie să-și găsească oameni mai competenți”

Adevărul despre mandatul Dianei Pungă, „mâna dreaptă” a lui Nicușor Dan: „Primarul general trebuie să-și găsească oameni mai competenți”
Publicat: 10/07/2024, 08:15

Sorin Chiriță, fost city-manager al Capitalei, a lămurit, pentru Gândul, în ce a constat activitatea Dianei Pungă, „mâna dreaptă” a lui Nicușor Dan. Diana Pungă și-a dat demisia recent din funcția de city-manager al Capitalei, iar Sorin Chiriță spune că în mandatul acesteia administrația bucureșteană a pierdut patru ani.  

„Din păcate, aproape patru ani din administrația Bucureștiului s-au pierdut cu o persoană lipsită total de viziune. Diana Pungă s-a ocupat de vânatul angajaților în Primăria Capitalei și de diminuarea activității de ecarisaj. Dumneaei a avut în coordonare ASPA, iar ca urmare a diminuării activității de prindere a câinilor fără stăpân s-a produs și acea tragedie în care o femeie a fost ucisă de maidanezi. Acesta este rezultatul celor patru ani de mandat al doamnei Diana Pungă”, a declarat Sorin Chiriță pentru Gândul.

Fostul city-manager al Capitalei spune că Nicușor Dan trebuie să găsească o persoană competentă pentru funcția de Administrator Public.

Sper ca în noul mandat, Nicușor Dan să-și găsească oameni mult mai competenți și mai deschiși către dialog. Nu persoane care nu au avut o activitate profesională consistentă, sau persoane care nu cunosc mecanismele administrative ale Bucureștiului. Sau ale unei administrații publice locale. Sper ca Nicușor Dan să-și găsească un Administrator Public care să gestioneze eficient și competent prioritățile de investiții și de dezvoltare ale Capitalei”, explică Sorin Chiriță.

Potrivit acestuia, un Administrator Public trebuie să fie un bun tehnocrat.

„Trebuie să aibă o viziune și un plan de măsuri eficiente pentru administrarea Capitalei. Trebuie să ducă o politică de eficientizare a serviciilor publice. Să fie un manager, de aceea se numește city-manager. Practic, trebuie să fie un tehnocrat și un bun profesionist. Nu este suficient că ai fost lângă primar în campania electorală. Administratorul public trebuie să fie un manager, nu un consultant politic”, conchide Sorin Chiriță.

„Cea mai fidelă fată” din Primăria Capitalei și-a dat demisia

Mâna dreaptă a lui Nicușor Dan și-a dat demisia din funcția de administrator public al Capitalei, au precizat surse administrative pentru Gândul. Este vorba de Diana Pungă, care a ocupat funcția de city-manager al Bucureștiului. Aceasta este considerată cel mai de încredere om al lui Nicușor Dan din Primăria Capitalei. Un fel de „cea mai fidelă fată” a primarului general.

„Începând cu data de 01.08.2024 încetează Contractul de Management al doamnei Pungă Diana – Administrator Public, ca urmare a acordului de voință al părților semnatare”, se arată în dispoziția de încetare a contractului de management al Dianei Pungă –  document semnat de Nicușor Dan.

Potrivit surselor Gândul, Diana Pungă ar fi una dintre cele mai bine plătite persoane din administrația publică.

„În afara salariului, Diana Pungă face parte din aproape toate cele 13-14 comisii din interiorul Primăriei. Iar fiecare comisie este plătită cu 3.000 de lei lunar”, spun sursele Gândul.

Diana Pungă a fost șefa de cabinet a lui Nicușor Dan

Demisia Dianei Pungă a fost cu acordul părților. Este o decizie personală a Administratorului Public, spun reprezentanții Primăriei Capitalei.

Înainte să fie numită Administrator Public, Diana Pungă a fost șefa de cabinet a lui Nicușor Dan.

În vârstă de 39 de ani, mâna dreaptă a lui Nicușor Dan a fost membru al Uniunii Salvați Bucureștiul (USB), partid fondat de Nicușor Dan. USB transformat ulterior în USR-ul de azi.

Mâna dreaptă a lui Nicușor Dan este acuzată de urbanistul Alexandru Pânișoară că a ocupat funcția de city-manager fără concurs.

„Contractul de Administrator Public este unul de Management. În spatele acestui contract trebuie să existe un concurs de ocupare a funcției. Din acest motiv, am formulat în instanță o acțiune de anulare a acestui contract, fiind vorba de o numire nelegală”, susține Alexandru Pânișoară.

Citește și:

„Cea mai fidelă fată” din Primăria Capitalei și-a dat demisia. Diana Pungă, „MÂNA DREAPTĂ” a lui Nicușor Dan, se retrage din funcția de City-Manager

Procurorii DNA, percheziții la Primăria Capitalei. Au fost ridicate mai multe dosare personale ale unor directori din PMB

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Crima din Brăila, mascată în jaf. Detaliile care complică ancheta în cazul dentistei omorâte la...
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! Când ar fi murit Andrei Versace, de fapt. Detalii șocante ies la...
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit...
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de...
BREAKING | Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Andrei Versace, după ce...
Cu ce probleme MARI a rămas Andreea Bălan după stopul cardiac suferit la naștere. „Sângele...
"I-a dat bună ziua, el a crezut că se dă la ea". Şi-ar fi ucis...
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere...
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Cât timp poți circula cu parbrizul spart? Ce trebuie să faci când constați această avarie
Un aliat de top al lui Joe Biden spune că preşedintele cântăreşte opţiunile pentru alegerile...
Descoperire FĂRĂ PRECEDENT la Pompeii! Nu a știut nimeni până acum
SE VERIFICĂ buletinele de identitate. Legea care este deja OBLIGATORIE în România
Cine era, de fapt, Kristof Lajos. Dezvăluiri incredibile despre antrenorul geniilor
Zodiile protejate de Sfântul Ilie. Ce nativi au mare noroc în această perioadă
„Ne-am potolit cu furatul” Reciclarea PET-urilor a devenit o afacere profitabilă! Cât câștigă românii pe...
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Ies la iveală detalii revoltătoare despre incidentul din Leeds. Românii care s-au bătut cu polițiștii...
BANCUL ZILEI. Bulă are parte de momente fierbinți la un interviu
A fost descoperit un hormon care ajută la vindecarea mai rapidă a oaselor