Aflat în timpul liber, un soldat a salvat o bătrână din incendiu. „Dacă puteți să ajutați, nu ezitați!”

Aflat în timpul liber, un soldat a salvat o bătrână din incendiu. „Dacă puteți să ajutați, nu ezitați!”
Aflat în timpul liber, un soldat a salvat o bătrână din incendiu. „Dacă puteți să ajutați, nu ezitați!” / Foto: Facebook MAI
Publicat: 22/02/2021, 08:34

Un soldat aflat în timpul liber a salvat o vecină de bloc dintr-un incendiu, care îi mistuia apartamentul! Din cauza fumului, inhalat, eroul Laurențiu a ajuns la spital, intubat, unde a primit îngrijire de urgență.

Un incendiu a izbucnit, duminică, într-un bloc din Târgoviște. Strigătele disperate ale unei bătrâne au ajuns la un soldat aflat acasă, în timpul său liber.

Laurențiu Iancu a fost trezit de strigătele femeii. Apartamentul vecinei sale, o bătrână care nu se poate deplasa, luase foc! Fără să stea pe gânduri, acesta a intrat în casa în flăcări și a scos-o pe femeie. În timp ce intervenea, salvatorul s-a intoxicat cu fum și a ajuns la spital.

„Ajutor! Ia foc blocul!”

Acestea au fost strigătele disperate care l-au trezit astăzi pe colegul nostru, soldatul Iancu Laurențiu din Batalionul 1 Rachete Sol-Aer Boteni.

“Eu nu am făcut altceva decât să îmi urmez instinctul uman de a da o mână de ajutor unui om căzut. Într-adevăr, pentru a salva viața vecinei mele, mi-am riscat viața mea, dar pentru asta sunt pregătit. Satisfacția de a salva un om de la moarte este inimaginabilă! Dacă puteți să ajutați, nu ezitați, însă fiți raționali!”

În această dimineață, un incendiu a avut loc într-un bloc din Târgoviște. Soldatul Iancu a fost trezit de strigăte disperate după ajutor. Apartamentul vecinei sale, o femeie în vârstă și în imposibilitatea de a se deplasa, a luat foc. Fără să stea pe gânduri, colegul nostru a intervenit, reușind să-i salveze viața bătrânei, înainte de sosirea echipajelor de pompieri.

Soldatul-erou a ajuns la spital

Din cauza fumului inhalat, colegul nostru se află acum în spital, intubat, urmând a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Laurențiu, ne rugăm pentru tine și îți dorim însănătoșire grabnică!

Pentru spiritul civic și de sacrificiu, pentru curajul și respectul tău față de semeni, îți mulțumim, Laurențiu!”, este mesajul distribuit de MAI.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult