Airbnb își încetează operațiunile din Rusia și Belarus. Motivul pentru care multe persoane închiriază apartamente în Ucraina, prin intermediul platformei

Airbnb își încetează operațiunile din Rusia și Belarus. Motivul pentru care multe persoane închiriază apartamente în Ucraina, prin intermediul platformei
Sursa: airbnb.com
Publicat: 04/03/2022, 09:04

Airbnb își suspendă operațiunile în Rusia și Belarus, a anunțat, vineri, printr-un mesaj pe Twitter, directorul executiv al platformei de închirieri, Brian Chesky.

Compania americană este cea mai recentă care a anunțat că întrerupe operațiunile în cele două țări.

Brian Chesky a mai scris că multe persoane închiriază apartamente prin Airbnb, în Ucraina, dar fără a avea intenția de a merge acolo, ci doar pentru a ajuta financiar ucrainenii care și-au înscris casele pe platforma americană.


SUA, dar și alte țări din Occident au anunțat că își încheie colaborările cu Rusia, după ce Ucraina a fost invadată.

Ucraina, a noua zi de război

O coloană de forțe ruse a deschis focul, în primele ore ale zilei de vineri, 4 martie, vizând cea mai mare centrală nucleară din Europa, care reprezintă aproximativ un sfert din producția de energie a Ucrainei. Atacul, soldat cu un incendiu de proporții în apropierea reactoarelor nucleare, vine la doar câteva ore de la a doua rundă de negocieri ruso-ucrainene.

Cele două state au declarat că au ajuns, joi, la o înțelegere privind „securizarea în comun a coridoarelor umanitare pentru evacuarea civililor și, de asemenea, cu privire la furnizarea de medicamente și hrană în zonele cele mai afectate de lupte”. În acest scop, s-a agreat asupra posibilității unei încetări temporare a focului.

Cel puțin un milion de refugiați au părăsit până acum Ucraina, după estimările ONU, alte milioane de oameni fiind așteptați să treacă granița în zilele următoare. Primele opt zile ale războiului s-au soldat cu pierderi greu de cuantificat pentru ambele părți.

Localități întregi șterse de pe hartă de bombardamente, mii de locuințe, școli, spitale, catedrale, instituții publice distruse, sute de civili care și-au pierdut viața.

Costurile economice ale războiului sunt și mai greu de anticipat. Agenția de rating  S&P a retrogradat, joi, ratingul Rusiei la „CCC-”, după ce miercuri Fitch şi Moody’s i-au coborât ratingul la categoria „junk”. La rândul său, Ucraina a fost retrogradată săptămâna trecută de agențiile de rating și a cerut FMI asistență financiară de urgență.

Citește și Românii pot fi „Alături de Ucraina” în campania pentru refugiați organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult